JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Ποιος είναι ο αληθινός Θεός;


(nil): Adamantios Korais (adkorais(@)freemail.it)
Ημερομηνία: Σαβ 09 Οκτ 1999 - 15:33:36 EEST

Θυμήθηκα ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήμουν ακόμη πιτσιρίκι στη Σμύρνη. Ήταν τρεις αχώριστοι φίλοι, ο ένας Χριστιανός, ο άλλος Μωαμεθανός και ο τρίτος Εβραίος. Γενικώς δεν έκαναν μεταξύ τους θρησκευτικές συζητήσεις παρά μόνο για ν'αλληλοπειραχτούν, (όπως αλληλοπειράζονται μεταξύ τους καληώρα άνδρες και γυναίκες στη λίστα ή Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς ή Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί) αλλά εκείνη τη μέρα ποιος ξέρει τι τους έπιασε βάλθηκαν να πείσουν ο ένας τον άλλον περί των αληθειών της πίστεώς των. Λέει λοιπόν ο Χριστιανός που ήτανε θαλασσόλυκος.
-Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός. Να φαντασθήτε που μ'έπιασε φουρτούνα στον Κάβο-Μαλλιά απ'αυτές που δεν βγαίνεις ποτέ ζωντανός. Ήμουν στο έλεος των κυμάτων και μη έχων άλλη ελπίδα προσευχήθηκα με ευλάβεια στον Κύριο και το θάμα έγινε. Παντού γύρω μου είχε τρικυμία εκτός από το σημείο που βρισκόμουν εγώ πο'χε μπονάτσα.
Λέει τότε ο Μουσουλμάνους:
-Τι λες καρντάση, ο Αλλάχ είναι ο πραγματικός Θεός και μαρτυρία θα σας φέρω. Πήγαινα με το καραβάνι στη Μέκκα να κάνω χατζ και πιάνει μια ανεμοθύελλα από αυτές που σε κάνουν ν'αφήσης τα κοκαλάκια σου στην έρημο. Προσεύχομαι που λέτε ευλαβικά στον Αλλάχ και το θάμα έγινε. Σ'όλη την έρημο θέριζε ο άμμος, εκεί πο'μουν εγώ όμως είχε άπνοια.
Λέει τότε κι ο Εβραίος:
-Α, όλα κιόλα, ο Γιεχβά είναι ο πραγματικός Θεός ό,τι κι αν λέτε. Ήμουν στην Πόλη έξω απ'το χαμάμ και βλέπω κατά γης ένα πουγκί γιομάτο παράδες. Κάνω να το πιάσω και θυμάμαι πως ήτανε Σάββατο και δεν μου επιτρέπει ο Θιος να κάνω τέτοια δουλειά. Προσεύχομαι λοιπόν σαν καλός Ιουδαίος και το θάμα έγινε. Γύρω από μένα ήταν Σάββατο, εκεί πο'μουν εγώ ήταν Τετάρτη.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ
Με αφορμή τα σχόλια του Γαστεράτου, του Μακρή και του Αρχιμήδη, επωφελούμαι για να πω πως είμαι σίγουρος πως κανείς απ'όσους έχουν γράψει σε ξένη γλώσσα δεν έχει φάει από κανέναν, τόσο προσωπικά όσο και στη λίστα, το βρίσμο που έχω φάει εγώ για τα ανέκδοτα στην καθαρεύουσα. Κι όμως εγώ δεν έστειλα ποτέ μήνυμα σε ξένη της ελληνικής γλώσσα.

_________________________________________________________________________
la tua email gratuita e per sempre su http://www.freemail.it (anche POP3)

______________________________________________________________________

 Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
 Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/jokes_list.html
______________________________________________________________________


Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου