JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Κατάλληλη χρήση και προφύλαξη των δισκετών...


(nil): Annie (atsatsouli(@)arch.upatras.gr)
Ημερομηνία: Πεμ 05 Απρ 2001 - 13:58:20 EEST

1. Ποτέ μην διπλώνετε τις δισκέτες, εκτός κι αν δεν χωράνε στο drive. "Μεγάλες" δισκέτες μπορούν να διπλωθούν και να χρησιμοποιηθούν σε "μικρά" drives.
2. Ποτέ μην βάζετε μια δισκέτα στο drive με το στρογγυλό άνοιγμα προς τα κάτω. Τα δεδομένα μπορεί να πέσουν απ' την επιφάνειά της και να καταστρέψουν τα μηχανικά μέρη του drive.
3. Οι δισκέτες δεν πρέπει να φωτοτυπούνται σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε backup. Απλά όταν περνάτε τα δεδομένα απ' τον υπολογιστή στη δισκέτα, βάζετε δύο δισκέτες μαζί στο drive. Το σύστημα θα γράψει και στις δύο δισκέτες.
4. Αν η δισκέτα σας είναι γεμάτη αλλά εσείς έχετε κι άλλα δεδομένα να αποθηκεύσετε, βγάλτε την απ' το drive και κουνήστε την επίμονα για δύο λεπτά. Αυτή η ενέργεια θα στοιβάξει τα δεδομένα αρκετά (data compression) ώστε να σας αφήσει κι άλλο χώρο. Επίσης καλύψτε κάθε άνοιγμα της δισκέτας με σελοτέιπ, ώστε ν' αποφευχθούν τυχόν απώλειες δεδομένων.
5. Ο χρόνος πρόσβασης των δεδομένων της δισκέτας μπορεί να μειωθεί, αν ανοίξετε μερικές ακόμα τρύπες στο πλαστικό κάλυμμά της. Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση σε πολλά σημεία της δισκέτας ταυτόχρονα.
6. Κατά καιρούς ψεκάζετε τη δισκέτα με οινόπνευμα για ν' αποφύγετε την εξάπλωση ιών.
7. Μπορείτε να κρατήσετε τα δεδομένα σας ενημερωμένα, με το ν' αποθηκεύετε τις δισκέτες στην κατάψυξη. Θα παγώσουν, αλλά μπορείτε να τις ξεπαγώσετε σε λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.
8. Ποτέ μην αφήνετε τις δισκέτες στο drive ενώ δουλεύετε. Πρέπει πάντα να της αποθηκεύετε για να μην "χυθούν" τα δεδομένα στον υπολογιστή.
9. Σε περίπτωση που η δισκετοθήκη σας γεμίσει, απλά αφαιρέστε το πλαστικό περίβλημα και αποθηκεύστε τον εσωτερικό δίσκο της δισκέτας. Το περίβλημα είναι μόνο προστασία για τα παιδιά και καταλαμβάνει πολύ χώρο.
10. Μην ξεχνάτε να βάζετε ετικέτες στις δισκέτες σας. Πινέζες είναι μια καλή λύση για να μην ξεκολλάνε...

--
Η Έβελυν (το ρομπότ της λίστας) γράφει :
Τράβηξα τη ζωή από τα μαλλιά κι αυτή φόραγε περούκα.
________________________________________________________________________
         Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
         Newsgroup (Read-Only)  news://news/grk.jokes
     Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/  
      Όλα τα ανέκδοτα στις web σελίδες της λίστας τώρα 
        και στα γύφτικα, σαλονικιότικα και κυπριακά!
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου