JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Ντοκουμέντο


(nil): Μπάμπης Δημόπουλος (babisdhm(@)x-treme.gr)
Ημερομηνία: Σαβ 23 Ιουν 2001 - 14:16:55 EEST

Αποσπάσματα από την έκθεσιν ιδεών κατά τας εισαγωγικάς εξετάσεις εις την σχολήν Υπενωμοταρχών του Νομού Θεσσαλονίκης κατά το έτος 1956

ΘΕΜΑ : «Χρόνου φείδου»

Χρόνος του φείδου είναι ως εξής : τον μήνα Μάϊον εξέρχεται από την φωλεάν του ζητώντας την τροφή του, τρώγει τα πιο καταστρεπτικά έντομα που βλάπτουν εις την γεωργίαν, όχι μόνον έντομα, αλλά και διάφορα ποντικάκια. Στο διάστημα της περιόδου, όχι μόνον τρώγει, αλλά και εναποθηκεύει διότι εισέρχεται εις την χειμερίαν νάρκη.
Είναι τα φίδια τα οποία είναι βλαβερά εις τον άνθρωπον διότι δαγκώνουν και έχουν δηλητήριον, ζούνε πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλών ειδών μικρά και μεγάλα.
....................................

Χρόνου φείδου είναι ο χρόνος ή το χρήμα ή και ο πλούτος που χάνει κανείς όταν δεν σπεύδει αμέσως εις τον χρόνον δια το χρήμα και τον πλούτον που σκορπά δηλ. τον σπαταλά ή τον διαθέτει εκεί που δεν χρειάζεται να τον διαθέτει.

....................................

 Ο χρόνος χωρίζεται εις τέσσερας εποχάς, την άνοιξιν, καλοκαίρι, φθινόπωρον και χειμών. Αυτάς τας εποχάς όλος ο κόσμος τις θέλει διότι ο καθείς μας εις τας εποχάς αυτάς βρίσκει και τας ημέρας τας οποίας τας εκτιμά.

....................................

 Δια να καθορίσωμεν τον χρόνον φείδου αιτείται μεγάλην ευφυίαν και ψυχραιμίαν εις εμπόδια φύσεως, που πρόκειται να μας παρουσιασθούν δια το όφελός μας. Πολλά παραδείγματα είναι που μπορεί κανείς να κερδίσει τον χρόνο του φείδου.

....................................

 Ο φθινόπωρος είναι μία από τας εποχάς του έτους. `Επειτα έρχεται ο χειμώνας με τας πολλάς βροχάς και μετά έχομεν την ωραίαν εποχήν. Τότε βγαίνει από την φωλέαν του ο όφις φείδος εις ταχύτατον χρόνον και ψάχνει δια τροφήν.

....................................

 Ο φείδος ήταν ένας εκ των μεγάλων της πατρίδος μας και ήκμασε κατά την εποχή του μεσαίωνος. Κατήργησε το επικρατούν κατά το μεσαίωνα ημερολόγιον και όρισε νέον, γι' αυτό και εκείνον τον χρόνον που έγινε η αλλαγή, ονομάσθηκε ο χρόνος του φείδου.
..................................

Εις κάθε μας ενέργειαν πρέπει να είμεθα ενεργητικοί ως ο όφις. Ο όφις όταν ενήρχισε επίθεσιν κατά τινός εμψύχου αντικειμένου, δεν έχει καμμίαν καθυστέρησιν κατά την αρχικήν του απόφασιν. Το αποτέλεσμα δεν γνωρίζεται πιο θα είναι, πάντως θα την εκτελέση παρ' όλην την σωματικήν του διάπλασιν.

--
Η Έβελυν (το ρομπότ της λίστας) γράφει :
The Greek  Crash Course: Glass!
________________________________________________________________________
         Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
         Newsgroup (Read-Only)  news://news/grk.jokes
     Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/  
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου