JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Syntages tis Ksenitias: \"Marokini Xylopita\"


(nil): Zaxos Dogganos (dogganos(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τρι 29 Οκτ 2002 - 18:56:52 EET

ΑS. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το mail λόγω πολύ μεγάλου
μήκους γραμμών, και επειδή είναι κρίμα τέτοια συνταγή να
παει χαμένη, κάντε όλο το mail copy/paste στο Word και θα δείτε...

Πάμε λοιπόν!

"Μαροκινή Χυλόπιτα"

Hola 2 everybody!
Σήμερα η γνωστή πετυχημένη σειρά "Συνταγές" θα σας
κρατήσει συντροφιά με μια νεα λιχουδιά: Μαροκινή Χυλόπιτα.

Ας μη καθυστερούμε καθόλου:

ΥΛΙΚΑ

2 μπριζολάκια χοιρινού
1 πανέμορφη μελαχροινή εξωτική κοπελιά απο Μαρόκο. Κατά
προτίμηση να ζει στη Γαλλία, ώστε να συνδυάζει τη
γαλλική elegance με το εξωτικό της Ανατολής.
1 φιλετάκι κοτόπουλο
1 έλληνα εραστή πεινασμένο για περιπέτειες
2 φλυτζάνια ρύζι
1/2 κρεμμύδι
1 όμορφη Γερμανίδα
1 μποτίλια φίνο κρασί
1 γάτος
1 σόδα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αν για την ώρα δεν καταλαβαίνετε τίποτα, μη στεναχωριέστε, θα το ξεπεράσετε.

Αρχικά ανταλλάσουμε τηλέφωνα με την όμορφη γερμανίδα. Μας στέλνει απο κανένα μήνυμα, της στέλνουμε απο κανένα μήνυμα, βγαίνουμε απο καμιά φορά μαζί, γνωρίζουμε την παρέα της.

Στην παρέα της, παρατηρούμε οτι μας κοιτάει επιμόνως μια απίθανη κοπελιά, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και κοιτάμε να δούμε πως θα την πλησιάσουμε. Ως συνήθως είμαστε πολύ ντροπαλοί (βλακωδώς βέβαια, αλλά...) οπότε καθώς συνηθίζουμε στις εξόδους να φέρνουμε βόλτα καμιά δεκαριά μπάρ/ντισκοτέκ (ντισκοτέκ; α παπαπα, στο 1980 ειμαστε?!) η κοπέλα αναλαμβάνει να μας προσεγγίσει.

Έπεται ενα πολυφυλετικό international μπουρδούκλωμα, καθώς η κοπέλα είναι απο το Μαρόκο, ζεί στη Γαλλία, βρίσκεται στην Ισπανία και μιλάει μόνο Ισπανικά. Εμείς όντας ελληνάρες μιλάμε και το αγγλικό μας και το γερμανικό μας αλλά το ισπανικό μας και το γαλλικό μας είναι πτωχό. Ας όψεται όμως η δίψα μας για περιπέτειες και κουτσά στραβά συννενοούμαστε στα ισπανικά.

Κατόπιν, αφού βράσουν τα παραπάνω και η ώρα πάει 4 το πρωί, η κοπέλα μας δίνει το τηλέφωνό της, ναι, ναι, οικιοθελώς. Καθίσταται πια προφανές οτι μας γουστάρει, πράγμα το οποίο μας κάνει να πετάμε απο τη χαρά μας που επιτέλους θα διαδόσουμε το μύθο του greek lover ΚΑΙ στην Ανατολή.

Εμείς την επόμενη ημέρα, της ρίχνουμε ενα τηλέφωνο και με τα κουτσά ισπανικά μας, κανονίζουμε δείπνο με μάγειρες... φυσικά εμάς (τι τις στέλνουμε τις συνταγές...!) στο διαμέρισμά μας και μετά έξοδο. ¶ψογα. Εδώ τελειώνει η προετοιμασία και μπαίνουμε στο κυρίως μέρος της ετοιμασίας.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κατά τις 8:30 το απόγευμα έρχεται η Μαροκέζα, ahhh, ain't she adorable! Οι συγκάτοικοι μενουν με κρεμασμένα τα σαγόνια μέχρι το πάτωμα όταν τη βλέπουν, αλλά εμείς κάνουμε τους αδιάφορους και κλεινόμαστε στην κουζίνα μετά της Μαροκέζας.

Μεταξύ μπαχαχά και μπουχουχού και τα γνωστά χαριτωμένα, "πορτοκάλι θες" κτλ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αλατοπιπεροριγανίζουμε, ομοίως και τα 2 μπριζολάκια χοιρινού. Κατόπι, ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι λίγο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μόλις τσιτσιριστεί καλά το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα 2 φλυτζάνια ρύζι (ναι, έτσι όπως είναι, ωμό.) Μόλις πολύ ελαφρά ροδίσει το ρύζι, ρίχνουμε τη σωστή (άσκηση για τον αναγνώστη) ποσότητα νερού στο κατσαρολάκι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει όπως έχουμε μάθει απο προηγούμενες συνταγές.

Βάζουμε σε ενα τηγάνι λάδι, και ρίχνουμε τα μπριζολάκια. Τώρα μεγάλη προσοχή: Είναι η στιγμή που η Μαροκέζα που μέχρι τώρα μας κοιτούσε με έκσταση μη ξέροντας τι να πρωτοθαυμάσει, την ευχέρεια μας στο μαγείρεμα, το ωσάν αρχαιοελληνικό άγαλμα κορμί μας να κινείται σαν αίλουρος μέσα στην κουζίνα, μας ρωτάει:

Τι κρέας είναι αυτό; (Δείχνοντας τα μπριζολάκια).

"Χοιρινό" απαντάμε εμείς περιχαρείς, μη γνωρίζοντας τι πολιτισμικό ΣΟΚ μας περιμένει στη γωνία.

"Μα δεν τρώω χοιρινό, το απαγορεύει η θρησκεία!" , μας λεει χαμογελαστά η θεα που έχουμε μπροστά μας.

ΓΑΜΩΤΟ, σκεπτόμαστε ενώ ενα ηλίθιο χαμόγελο αμηχανίας κρέμεται στα χείλη μας. Στο Μαρόκο είναι μουσουλμάνοι... Το μυαλό μας δουλεύει γρήγορα. Δεν πρέπει να δείξουμε οτι το αγνοούσαμε, τουλάχιστον μια που την κάναμε την γκάφα, ας προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Και να που η προνοητικότητά μας θα μας σώσει. Ανοίγουμε την κατάψυξη και βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο.

"Για σένα εχω κοτόπουλο, βρε κουτό!!!", λέμε με στύλ Δόγγανου που περιέργως πιάνει και στο εξωτερικό.

Ενόσω μαγειρεύουμε, πιάνουμε μια άσχετη συζήτηση για να ξεχαστεί η παρολίγον μοιραία γκάφα μας, όπως και το οτι είναι λίγο περίεργο να ήταν προσχεδιασμένο άλλο να φάμε εμείς και άλλο η κοπέλα. Επίσης ανοίγουμε το φίνο κρασί και βάζουμε ενα ποτήρι στην κοπέλα, βάζουμε και σε μας, όπου πέφτουμε σε δεύτερη γκάφα. Όλα τα ποτήρια είναι άπλυτα στην κουζίνα, οπότε πάμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα άδεια βαζάκια απο μαρμελάδα που παίζουν πια το ρόλο των ποτηριών.

Έχουμε όμως ξεχάσει οτι στη Γαλλία το κρασί είναι ιεροτελεστία και ακολούθως η γαλλίδα μας επιπλήττει ανηλεώς, οπότε πλένουμε δυο ποτήρια και αφήνουμε κατά μέρος τα πρωην βαζάκια μαρμελάδας.

Κάπου στο ενδιάμεσο, τρυπώνει εξ’απήνης στη κουζίνα ενας ενοχλητικός γάλλος που μένει στο διαμέρισμα και αρχίζει να μιλάει με τη θεά μας στα γαλλικά. Εμείς σκάμε απο το κακό μας και του ρίχνουμε μερικές άγριες ματιές ξεροβήχωντας οπότε και τσακίζεται. Μια μέρα θα τον ψεκάσουμε εντομοκτόνο, δεν θα τη γλυτώσει.

Όταν λοιπόν τα φιλέτα κοτόπουλο και το μπριζολάκια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε με μπλαζέ ύφος λίγο κρασί σβήνοντας τα μπριζολάκια και το κοτόπουλο.

Κάπου εδώ και το ρύζι πρέπει να είναι έτοιμο οπότε σερβίρουμε και τρώμε.

Προσοχή, δεν πίνουμε τη σόδα, θα μας χρειαστεί αργότερα.

Μετά η πανωραία δεσποινίδα μας προτείνει να πάμε βόλτα στην Plaza D'Εspagna. Πιστέψτε με, όταν μας το προτείνει μια ύπαρξη σαν και αυτή, δεν λέμε όχι. Είναι μεγάλο λάθος.

Μας προτείνει να κάτσουμε σε ενα παγκάκι ατενίζοντας ενα πανέμορφο μνημείο και μας λεει δυο πράματα για την ιστορία του. Α, ξέχασαμε να αναφέρουμε οτι η εν λόγω δεσποινίς σπουδάζει αρχιτέκτων.

Καθώς καθόμαστε, εν μέσω διαλόγων υπάρχει μια τέτοια ησυχία, και ενα τέτοιο κλίμα που ξέρουμε τι σημαίνει: Η δεσποινίς θέλει να την πάρουμε και να τη φιλήσουμε παθιασμένα. Εμείς όμως θέλουμε να την βασανίσουμε! Μπα, μάλλον απλώς κολλώνουμε για την ώρα.

Με τα χαζά, η ώρα πέρασε, και η δεσποινίς μας προτείνει να τη συνοδεύσουμε σπίτι! Ω, ναι! Μην αμφιβάλλετε καθόλου , το λεει η συνταγή! Μια και δεν μας συμβαίνει κάθε μέρα να μας προτείνει κάτι τέτοιο ενα σούπερ μοντέλο, πάλι δεν λέμε όχι. Περπατάμε προς το σπίτι της, οι δρόμοι έρημοι, πάλι μερικές στιγμές το κλίμα φωνάζει οτι θέλει να την πάρουμε και να τη φιλήσουμε. Αλλά την αφήνουμε κι άλλο να βασανιστεί. Κάποτε φτάνουμε προς το σπίτι της οπότε σκεφτόμαστε οτι δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά, τώρα θα μας πει "γειά, καλό βράδυ", εμείς όμως δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία, τώρα είναι η ώρα που θα την πάρουμε και θα τη φιλήσουμε.

Μπρρρρ, hace mucho frio
(κάνει κρύο), λεει χαριτωμένα καθώς βγάζει τα κλειδιά της απο την τσέπη της. Μια ατάκα μας έρχεται στο μυαλό: "Ξέρω ενα καλό τρόπο να ζεσταθούμε..." και μετά "την αρπάζουμε τρυφερά να τη φιλήσουμε". Όμως πριν προλάβει η σκέψη να γίνει πράξη, αυτή έχει ανοίξει την εξώπορτα της πολυκατοικίας, έχει μπει μέσα και μας κάνει νόημα να μπούμε. Αχα, μας καλεί να ανέβουμε πάνω! Τέτοια τύχη ούτε του παπά να μην το πεις.

Ανεβαίνουμε επάνω, και μόλις ανοίγει την πόρτα και μπαίνουμε μέσα, μας επιτίθεται ενας μαύρος γάτος (αυτός μας έκοψε την τύχη) που μας κόβει τη χολή. Αυτή γελάει χαριτωμένα με το πάθημα μας και καθόμαστε στον καναπέ. Apropos, είναι και ενας ισπανός στο σαλόνι που βλέπει τον τελικό κυπέλου γιουγκοσλαβίας-αργεντινής αλλά ευτυχώς το παιχνίδι τελειώνει σε πέντε λεπτά.

Η αγωνία κορυφωνεται (προφανώς όχι για το παιχνίδι), αλλά θα φταίει το γρουσούζικο το μαυρο γατί γιατί το σκόρ είναι 75-75 (η κάτι τέτοιο) και το παιχνίδι παίρνει παράταση πέντε λεπτά.

Σκοράρει η γιουγκοσλαβία, νικάει, πάει ο ισπανός αμέσως για ύπνο (ή πολύ κουρασμένος ήταν, ή πολύ διακριτικός), οπότε λεμε, ήρθε η ώρα να σκοράρουμε και εμείς.

Περιμένουμε κανένα πενταλεπτάκι ακόμα μέχρι ο ισπανός να κοιμηθεί καλά, μην τύχει και εμφανιστεί στο άσχετο και μας χαλάσει τη συνταγή. Βάζουμε εντωμεταξύ στην τηλεόραση το πιό βλακώδες πρόγραμμα που θα βρούμε, και κάθε τόσο λέμε "μα τι βλακείες...".

Ελπίζω να εχω κρατήσει το ενδιαφέρον σας, λίγο ακόμα και τελειώνουμε.

Στο τέλος, αφού έχουμε απηυδήσει τάχα, κλείνουμε την τηλεόραση, γυρνάμε, την κοιτάμε στα πανέμορφα μαύρα μάτια της, είναι η στιγμή που όλοι περιμέναμε, και λέμε σε άπταιστα ισπανικά κοιτώντας πάλι με μπλαζέ αυτάρεσκο ύφος Δόγγανου: "Sabes porque tu eres muy peligrosa? Porque tu eres muy sympatica..."* και γέρνουμε προς το μέρος της για να φιληθούμε.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Αυτή τραβιέται και όχι μόνο δεν μας αφήνει να τη φιλήσουμε, αλλά μας αρχίζει και ενα κήρυγμα για τον σημερινό κόσμο που είναι κόσμος Φάστ-Φούντ, και όλοι τα θέλουν όλα τώρα, και κανείς δεν έχει υπομονή, και τα είχε με εναν Χοσέ, αλλά δεν τον άφηνε να ... χωσέ, ενώ εκείνος ήθελε πολύ να... χωσέ, και χωρίσανε για αυτό και τώρα φοβάται μηπως της συμβεί το ίδιο, και Θέλει Να Μείνει Μόνη Της Για Λίγο Καιρό (sic) και μπλά, μπλά μπλά.

Όταν κάποτε τελειώνει το κήρυγμα, και το στομάχι μας βαρύ απο τη "Χυλόπιτα αλά Μαρόκ" που μόλις φάγαμε, παίρνουμε τον πικρό δρόμο της επιστροφής στο σπίτι, όπου και πίνουμε τη σόδα και...
Με τις υγειές μας και καλή χώνεψη!

ZD

* "Sabes porque tu eres muy peligrosa? Porque tu eres muy sympatica... " : Δεν έχει σημασία η μετάφραση, είναι μια απο αυτές τις μοναδικές μας ατάκες (που τουλάχιστον στις ευρωπαίες έχουν αποδείξει οτι δουλεύουν, βλ. Πορτοκάλι).

PS. Σαν συνοδευτικό του όλου, σαν επιδόρπιο ας πούμε, μπορούμε γυρνώντας στο σπίτι, να πετύχουμε δυο, εε, χμμμ, πως να το πω politically correct, δυο ομοφυλόφιλους οι οποίοι θα μας προτείνουν (χμμ, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο) να περάσουμε την υπόλοιπη βραδιά μαζι τους. Θα αρνηθούμε κατηγορηματικά. Όχι να πάμε για μαλλί, να βγούμε και κουρεμένοι. E όχι....

--
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Αν Κρατήσεις Αυτό Το Μήνυμα Σημαίνει Ότι Μ' Αγαπάς,
Αν Το Σβήσεις Σημαίνει Ότι Σου Λείπω,
Αν Το Αγνοήσεις Σημαίνει Ότι Με Θέλεις.
Λοπόν Τι Θα Κάνεις;;;
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου