JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Greek stories...


(nil): Suspect (suspect(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Δευ 16 Ιουν 2003 - 13:15:10 EEST

αληθινο περιστατικο πριν απο λιγες μερες στην Ανω Γλυφαδα
διηγειται ενας φιλος, αυτοπτης μαρτυρας...

-------------------------------------------------------------------
Πόσοι άλλοι πάει σε φωτιά ?
Φωτίτσα τοπική ρε παιδί μου, λοφάκι.
Πόσοι έχετε πάει με Ζενιτ 312m και Πράκτικαρ 35-80mm, f3.6 ?
Πόσοι έχετε δει πυροσβεστικό ελικόπτερο ?
Απο κοντά ?
Απο πόσο κοντά ?

Πόσοι, εν τέλει, ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΑΜΠΑΡΙΦΑ ΠΙΛΟΤΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ?

Τα πρώτα δυο πυροσβεστικά ήρθανε χωρίς νερό - και τους έβριζε ο κόσμος (χαχα). Τουλάχιστον 100 άτομα ανέβηκαν να πάρουν μάτι, παιδάκια, παπούδες, ο φροντιστής, κλπ. Ήρθανε 4-5 οχήματα αργότερα που ΕΙΧΑΝΕ νερό και αρχίσανε την πυρόσβεση (με μπόλικες γκάφες πάλι).
Πολλοί νεαροί ανέβαιναν και πιο πάνω απο το γήπεδο, πιο 'μέσα', αφού η φωτιά μετά απο καμιά ωρίτσα σχεδόν έσβηνε. Τόοοτε σκάει μύτη το ελικόπτερο. Ξεφορτώνει το βρωμόνερο 50 μέτρα από τον πολύ τον κόσμο, με όλους μας να φωνάζουμε 'εεε οοο' πως και 'δεν είδε' ο πιλότος τους 5-6 ανθρώπους απο κάτω. Ωραία φωτογραφία θα μου πεις...
Οι πυροσβέστες ήτανε ΠΟΛΥ τρόμπες. Τρόμαξα! Χαχαχά και χουχουχού. Μέχρι και αν πήρα φωτό το όπτερο με ρώτησε ένας. Κάποιος πολίτης όμως απο πάνω είχε λιποθυμήσει (δεν ξέρω αν απο το νερό ή όχι) και φωνάζανε για φορείο.
(πυροσβέστης απο πάνω) - Έ, το φορείο!
(πυροσβέστης απο το όχημα) -Το φορείο ?
-Ναι.
-Γιατί ρε ?
-Κάποιος έχει λιποθυμήσει.
-Και να φέρουμε το φορείο ?
-Ναι.
-...
-Ναι ρε.
-... Καλά...
Ο κόσμος γύρω φώναζε για ασθενοφόρο αλλά σιγά μην. Και το περιβόητο (κάνα 5 λεπτο μετά) φορείο ήταν ένα πανί με δυο ματσούκια στην άκρη...

Δεν περάσανε άλλα 5 λεφτά και το ελικοπτέρι επιστρέφει. Πολύ κλειστά την πήρε όμως την στροφή και είναι στην ίδια ευθεία με εμάς, τους απλούς onlookers που ΑΠΗΧΑΜΕ πολύ απο την σβησμένη φωτιά, και πλησιάζει. 'Δεν μπορεί', είπα στον Μήτσο δίπλα. Συνεχίζει. Κοιτάζω μπροστά, κόσμος και ένα πυροσβεστικό να κλείνει το στενό δρομάκι που σε φέρνει εκεί! Απλά σκέφτηκα πως 'δεν είναι δυνατόν' και τότε είδαμε τις μπουκαπόρτες να ανοίγουν. Με το που ξεπροβάλλει το άσπρο χρώμα στον ουρανό, ΑΑΑΑΑΑ οι πάντες. Τι παιδάκια με ποδήλατα, τι 60ρηδες με κουστούμια, μέσα στον πανικό μιλάμε. Κάναμε δυο βήματα ΜΗΠΩΣ τρέξουμε αλλά δεν πήγαινες πουθενά λόγο του πυροσβεστικού μεσ τη μέση. Αρχίζει να ψιχαλίζει και φωνάζω 'σκύφτεεε' - πιστεύοντας πως θα σηκωθώ και θα δω θύματα. Ευτυχώς, πιο πολύ το διασκεδάσαμε!
Στην αρχή ήτανε σαν καταιγίδια και αργότερα σαν να σε χαστουκίζει. ΦΛΑΑΠ. Έκοψε μετά για ένα δευτερόλεπτο και ξανασκαμπίληζε μέχρι να τελειώσει. Α-ΠΙ-ΣΤΕ-ΥΤΟ.
Το νερό ένιωθες πως έπεφτε απο κάτω προς τα πάνω, αφού το ελικόπτερο ερχόταν αντίθετα. Ρούχα, μαλλιά, να στάζουνε. Να μυρίζουμε ψαρίλα και να κοιτάμε ο ένας τον άλλο με (ομολογουμένως) χαμόγελο. Εμπειρία αλλά όλοι τρέχανε για τα σπίτια τους, μην μας ξαναρίξει ο ΜΑ_ΑΚΑΣ!
Εγώ με το φίλο μου μείναμε γιατι το καπάκι του φακού της Ζενιτ έλειπε (το βρήκα αργότερα, ποδοπατημένο κάτω απο τις λάσπες). Όλοι εκεί βρίζανε τον πιλότο, αφού ΟΥΤΕ φωτιά είχαμε πιάσει (εκτός κι αν δεν το ξέραμε) ούτε κινδύνευε να επεκταθεί η (σβησμένη) φωτιά. Απο την μεριά που είμασταν εμείς ΔΕΝ υπήρχε καθόλου δάσος παρά η άπλα γύρω απο το γήπεδο!! Οι πυροσβέστες όμως, πάλι χαχαχά. Με τα αδιάβροχα και τα κασκέτα, χαλαροί. Με έβαλε σε σκέψεις - συμβαίνει συχνά αυτό ?
Αν κανένα παιδάκι είχε χαζέψει και έμενε με το βλέμμα ψηλά να κοιτάζει το όπτερο, αμφιβάλετε πως τώρα θα το κλαίγανε ? I mean ναι, κουτοί οι γονείς του αλλά μιλάμε για ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΙ περιόχη. Αυτά τα πράματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!
ΤΟ αίσχος.

Ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα. Τον τύπο στο φορείο τον είδα να τον κατεβάζουν ΑΦΟΥ μας είχε ρίξει το ελικόπτερο. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΡΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, θα τον ξέκανε τον άνθρωπο ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΕΙΟ. ΤΟΣΟ ΜΑ_ΑΚΕΣ που ήτανε θέμα 2 λεπτών νωρίτερα...
Παραμίλαγε τότες, άρα θα είναι ΟΚ φαντάζομαι.

Θόλωσε ο φακός, γμτ. To body στη αρχή ΟΚ, μετά δεν πατιότανε το shutter, μετά ξαναδούλεψε. Στην τσάντα της ever since και να δω πότε θα κατέβω ομόνοια για την λυπητερή...

Για πυροσβέστης πάντως δεν κάνω. Έχω άσθμα...

--
http://sotirisnet.freepage.gr/
_____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Μερικές φορές μια κραυγή είναι καλύτερη από μία τοποθέτηση.
		Ralph Waldo Emerson
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου