JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Re: lacoste


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Δευ 20 Οκτ 2003 - 10:21:21 EEST

Ήταν τρεις αδελφοί Σκωτσέζοι. Μια μέρα ο πατέρας τους πέθανε. Πήγαν λοιπόν και οι 3 στην κηδεία. Όπως ήταν πάνω από το φέρετρο λέει ο μεγάλος:
«Παιδιά έφυγε ο πατέρας. Άντε ρε να του δώσουμε όλοι μαζί κάνα ψιλό να έχει χαρτζηλίκι εκεί που θα είναι τώρα».
Βάζει το χέρι στην τσέπη και πιάνει 1000 ευρώ. «Αυτά από μένα ρε πατέρα» είπε και πέταξε τα λεφτά στο φέρετρο.
Βάζει το χέρι στην τσέπη ο δεύτερος και πιάνει κι αυτός 1000 ευρώ. «Δε θα σε ξεχάσουμε πατέρα» του είπε και πέταξε κι αυτός τα λεφτά στο φέρετρο.

Έρχεται κι η σειρά του τρίτου. Κόβει μια επιταγή για 3000 ευρώ και λέει στον πατέρα του: «Πάρε και αυτά τα 1000 ευρώ και από μένα ρε πατέρα».
Ρίχνει στο φέρετρο την επιταγή των 3000 ευρώ και παίρνει ρέστα τα 2000 ευρώ μετρητά.

ΥΓ 1

Ε όχι ρε φιλαράκο και «χωρίς να θίγεις κανέναν»!

Γράφεις ένα κείμενο και εμφανίζεις τον suspect να υποστηρίζει τις απόψεις του Bandy.
Εμφανίζεις τον Μοργκαν να αποκαλεί «μπετόβλακα» τον suspect λόγω αυτών των απόψεων.
Ε αυτό δε είναι ισοδύναμο με το να αποκαλεί ο «μπετόβλακα» ο suspect τον Bandy;

Μόνο ένας χαζός δεν το καταλαβαίνει. Είσαι χαζός ή θεωρείς τους άλλους χαζούς;

Αυτά σημαίνουν 2 πράγματα:
1) Ότι αυτό το «ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ» είναι ψευδές.
2) Ότι δεν έχεις τα αρχίδια να παραδεχτείς ότι επιτίθεσαι και κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.
Το ίδιο συνέβει και στις 25-26/9 στο περί μαλακίας άρθρο.

Και τότε ο m(@)ster, η Έλλη Μουμτζίδου, ο Γιώργος Μακρής και εγώ κουβεντιάζαμε το θέμα και μας είπες ότι λέμε μαλακίες. Και μάλιστα είπες ότι εκφραζεις τις σκεψεις σου σε «γενικο παντα πλαισιο».
Μα σε ποιον τα λες αυτά ρε μάγκα;
Νομίζεις ότι θα επιτίθεσαι και μετά θα πετάς μια τέτοια κουβέντα «ότι μιλάς σε γενικό πλαίσιο» και αυτό σημαίνει όλα καλά;
Δεν είναι το ύφος και το πρόσωπο που χρησιμοποιείς, είναι η ουσία αυτών που λες που καθορίζουν το αν επιτίθεσαι ή όχι.
Θυμάμαι κι άλλη τετοια φάση με άλλον, μη με κάνεις να ψάξω να τη βρω.

Πάντα το ίδιο πούστικο στιλάκι. Ρίχνεις τη μπηχτή σου και μετά το παίζεις ότι μιλάς γενικά. Δηλαδή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Μην πας λοιπόν να καλλιεργήσεις εντυπώσεις ότι σου επιτέθηκα γιατί «δεν αντέχω μια άλλη σκοπιά». Σου επιτέθηκα γιατί με πρόσβαλες για δεύτερη φορά και προς Θεού όχι για τη διαφωνία!

ΥΓ 2
Για χίλια πράγματα μπορώ να κατηγορηθώ. Όχι όμως για έλλειψη πρωτοτυπίας. Αυτά που έχω στείλει στη λίστα από τότε που είμαι μέλος το αποδεικνύουν. Ειδικά δεν μπορώ να κατηγορηθώ για έλλειψη πρωτοτυπίας από έναν άνθρωπο που το μόνο που κάνει είναι να στέλνει ανέκδοτα. Βλέπεις αυτό που χρησιμοποιείς σαν κύρια μορφή του χιούμορ σου, το ανέκδοτο, το χρησιμοποιώ εγώ μόνο σαν λύση ανάγκης, σαν τελευταία μου επιλογή όταν θέλω να μη στείλω σκέτο ένα σχόλιο. Όχι ότι κατηγορώ τα ανέκδοτα, προς Θεού, αλλά όχι και να μου πεις εσύ για πρωτοτυπία!!! Είναι αστείο.

Ο λόγος που χρησιμοποίησα το δικό σου ύφος είναι απλά ότι ήθελα να φτιάξω ένα ίδιο mail. Έτσι κάποιος αντικειμενικός καταλαβαίνει ή ότι και τα 2 mails είναι επιθετικά ή ότι κανένα από τα 2 δεν είναι επιθετικό. Ήθελα λοιπόν να σου αποδείξω ότι ακόμα και με τα δικά σου κριτήρια το mail που έστειλες ΕΙΝΑΙ επιθετικό. Και να μην μπορείς να πεις τίποτε πάνω σε αυτό.
Ε τώρα... δε νομίζω να θεωρείς επιθετικό το δικό μου mail μόνο και όχι το δικό σου. Ιδια είναι και σε πλοκή και σε ύφος και σε υπονοούμενα. Εσύ το είπες. Παρά τέταρτο το έγραψες και μισή σου το επέστρεψα. Ξαναζεσταμένο φαγητό.

ΥΓ3
Εγώ δεν ξεκινάω επιθέσεις σε άλλους. Αλλά δε θελω και να μου επιτίθονται και να με προσβάλλουν. Την πρώτη φορά που μου επιτέθηκες το έκανα γαργάρα. Γιατί κάτι που γίνεται μια φορά μπορεί να μην ξαναγίνει. Κάτι που γίνεται δεύτερη φορά όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνει και τρίτη και πρέπει να κοπεί.

Αυτό που λες ότι σέβεσαι τη λίστα δεν ισχύει. Η λίστα λέει ότι δεν ασκούμε κριτική (αρνητική εννοείται) στους άλλους. Εσύ το κάνεις. Πάντα με το ίδιο πούστικο στιλάκι: Πρώτα πετάς το καρφί φωτογραφίζοντας κάποιον και μετά μιλάς «γενικά και όχι προσωπικά».

ΥΓ 4
Δεν υπάρχει σαλατούλα μιξ. Υπάρχει μόνο χαβαλές και τίποτα άλλο. Προσπάθησε να μην μπερδεύεσαι γιατί κινδυνεύεις να γράψεις σε έκθεση ή σε σχολικό διαγώνισμα φιλοσοφίας αυτά που διάβασες στον αποδυτηριάκια. Για να σε βοηθήσω, εκφράσεις του στιλ «η μαμά μου μου είπε» παραπέμπουν στην πλάκα έστω κι αν συνυπάρχουν με εκφράσεις του στιλ «να φιλοσοφήσουμε λίγο».
Να εξηγήσω και μια ακόμα φορά τι σημαίνει ημιμάθεια. Αν λες «γράφω φιλοσοφίες για χαβαλέ» δεν είναι ημιμάθεια γιατί δηλώνεις στα ίσια ότι κάνεις χιούμορ.
Αν λες ότι φιλοσοφείς στα σοβαρά, αυτό είναι ημιμάθεια. Γιατί δεν είσαι φιλόσοφος. Είναι σαν να λες τη γνώμη σου (στα σοβαρά) για ιατρικα θέματα χωρίς να είσαι γιατρός. Καταλαβαίνεις... ημιμάθεια. Αν όντως είσαι φιλόσοφος δεν είναι εδώ ο χώρος έκφρασής σου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ασκήσω κριτική σε όποιον το κάνει).

Για να κλείσω, κάνε μου τη χάρη να μην ασχολήσαι μαζί μου και να μη με προσβάλεις. Σε κανέναν να μην το κάνεις. Αν με προσβάλεις θα εισπράξεις απάντηση.

Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο μπετόβλακας

>
> Δύο Πόντιοι έχουν κατασκηνώσει στον Αμαζόνιο. Ενώ κοιμούνται ,εμφανίζεται ένας κροκόδειλος , τρώει τον ένα Πόντιο και μένει μόνο το κεφάλι του έξω από το στόμα του κροκόδειλου. Ο άλλος Πόντιος, ακούγοντας τις φωνές, ξυπνάει και βλέπει τον κροκόδειλο με τον φίλο του στο στόμα, και γεμάτος ενθουσιασμό του λέει "Άλα, 'κονομήσαμε και sleeping bag Lacoste ,έτσι;"
>
> ========================
>
> υγ1. οταν γραφεις κατι παρα τεταρτο και καποιος σου το επιστρεφει και μιση, αφενος σε κολακευει για την αντιγραφη, αφετερου σε κερναει και το ανοστον του ξαναζεσταμενου φαγητου. Η πρωτοτυπια ειναι δυσκολο, συμφωνω...
>
> υγ2. οταν παραθετεις τις αποψεις σου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ και καποιος ΑΓΝΩΣΤΟΣ χρησιμοποιει το δικο σου υφος για να σε πικαρει και να σου κολλησει ντε και καλα ταμπελιτσα χωρις εσυ να προκαλεις για κατι τετοιο, εχει πολλες πιθανες εξηγησεις: ανεραστος - αεργος - δυστυχισμενος - κολλημενος - μιζερος - ματαιος και σιγουρα παντως δεν αντεχει μια αλλη σκοπια, μια αλλη προσεγγιση, που μπορει να ειναι και λαθος ρε αδερφε!!!
>
> υγ3. ευτυχως που τα γραπτα μενουν.... απο τη μια "Αυτά, έτσι για να φιλοσοφήσουμε και λίγο " και απο την αλλη κανουμε χαβαλε....
> δεν κανει κακο να ξεχωριζουμε τα διαφορετικα πραγματα. Εκτος και αν παμε λογω ημιμαθειας στο σαλατουλα μιξ για να κερδισουμε εντυπωσεις κατι εξορισμου ματαιο και μηδενικο....
>
> υγ4. ας μεινουμε καλυτερα στα ανεκδοτα και σεβομενος τη λιστα, δεν θελω να προσθεσω τιποτα αλλο ουτε και θα ακολουθησει απαντητικο μελι σε αναμενομενη 2nd version επιθεση....
>
> Με την ελπιδα να σταματησουν οι ξιφομαχιες χωρις λογο ή αν καποιος θελει να δωσει νοημα στη ζωη του, να το κανει πριβε,
>
> Ο ξενερωτος.
>
>
>
>
>
> --
> http://sotirisnet.freepage.gr Aς μιλησουμε για ποδοσφαιρο: http://www.soccerforum.gr
>

____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Κυνικός είναι αυτός που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία
κανενός.
		Oscar Wilde
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου