JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: σεναριο αλβανικης ....εξεγερσης!!!


(nil): Suspect (suspect(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τετ 12 Νοε 2003 - 10:43:33 EET

σημερις κανω την εβελυν:

"Ισχυρισμοί για «αλβανική εξέγερση στη Β.Ελλάδα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων»

Eurokinissi
Σενάρια αλβανικής εξέγερσης στη Βόρειο Ελλάδα
Σκόπια

Επόμενο άρθρο:
Εκτός πραγματικότητας τα περί αλβανικής προβοκάτσιας στην Ελλάδα λέει η κυβέρνηση (11/11/2003)

Για την προετοιμασία ένοπλης εξέγερσης υποκινούμενης από τον Αλβανικό Εθνικό Στρατό (ΑΝΑ) στη Βόρειο Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κάνει λόγο εκτενές δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel που έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στα Σκόπια.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα ο υπουργός Αμύνης Γ.Παπαντωνίου δήλωσε τη Δευτέρα πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επ' αυτού ούτε και έχει στη διάθεσή του ανάλογες πληροφορίες. Διαβεβαίωσε πως οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου συνδέεται με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκτενή αναφορά στο δημοσίευμα του Spiegel κάνουν σχεδόν στο σύνολό τους τη Δευτέρα τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. Η εφημερίδα Ντνέβνικ με τίτλο «Οι Αλβανοί προετοιμάζουν 'Ολυμπιακή εξέγερση' στη Βόρειο Ελλάδα» αναφέρει επικαλούμενη το γερμανικό περιοδικό πως το σχέδιο της εξέγερσης θα είναι έτοιμο προς της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Στη Βορειοδυτική Ελλάδα ζουν περίπου 500.000 Αλβανοί, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος μετοίκησε εκεί μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία» αναφέρει το Spiegel. Επισημαίνει δε ότι ένας εκ των οργανωτών της ένοπλης εξέγερσης -που φέρεται να κατάγεται από το Τέτοβο- έχει δηλώσει ότι «κόμμα του Τετόβου προσφέρει 15 χιλιάδες ευρώ σε κάθε Αλβανό που θα συμμετάσχει στην προετοιμασία, αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου της εξέγερσης στη Β.Ήπειρο»

Τα χρήματα που απαιτούνται για τον πόλεμο αυτό στα Βαλκάνια προέρχονται από εισφορές των Αλβανών της διασποράς, ενώ σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των εξτρεμιστών το περιοδικό αναφέρει πως τον περασμένο Ιούνιο στην Οπάτια της Κροατίας έγιναν οι συμφωνίες για την προμήθεια 2.000 καλάσνικοφ, ρουκετών, χειροβομβίδων και αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Οργανωτής και κινητήριος δύναμη του σχεδίου εξέγερσης εμφανίζεται ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός (ΑΝΑ) και ο πολιτικός του ηγέτης Ινταέτ Μπεκίρι, γνωστός με το ψευδώνυμο Αλμπαν Βλιόσα. Ο Μπεκίρι είναι ιδρυτής του κόμματος Εθνική Ενότητα της Αλβανίας και στενός φίλος του Αλβανού πρωθυπουργού Φατος Νάνο. Σήμερα καταδιώκεται από τις αλβανικές αρχές και κρύβεται στο Βέλγιο, γράφει το Spiegel.

Οι Αλβανοί εξτρεμιστές -πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή- πιστεύουν ότι θα έχουν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον για την ένωση όλων των «αλβανικών εδαφών στα Βαλκάνια» στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Δημοκρατικός Ουέσλι Κλαρκ -πρώην διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο Ουέσλι Κλαρκ στην τελευταία επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο φέρεται βάσει του δημοσιεύματος του Spiegel να υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των Αλβανών στα Βαλκάνια, με αντάλλαγμα να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία το αλβανικό λόμπι στις ΗΠΑ.

«Η εξέγερση των Αλβανών στην Ελλάδα θα ήταν επικίνδυνη για τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη συστήσει τον ΑΝΑ να ενεργήσουν διπλωματικά έναντι της Ελλάδας αντί της ένοπλης εξέγερσης» τονίζεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Ο ΑΝΑ ανακοίνωσε ήδη ότι θα απαιτήσει από την κυβέρνηση των Αθηνών την επιστροφή στην Ελλάδα 200.000 Τσάμηδων που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν στην Αλβανία».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται τη Δευτέρα και η εφημερίδα Ουτρίνσκι Βέσνικ των Σκοπίων, η οποία ισχυρίζεται ότι η ένοπλη εξέγερση των Αλβανών εξτρεμιστών θα αρχίσει στη Βόρειο Ελλάδα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Επιπλέον, γράφει η εφημερίδα, οι αμερικανικές ειδικές μονάδες που σταθμεύουν στη Νάπολη της Ιταλίας, εφοδίασαν το 2001 τους Αλβανούς εξτρεμιστές με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και την ΠΓΔΜ. Για τον τηλεπικοινωνικό αυτό εξοπλισμό είχαν άγνοια οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΜΠΕ

--
http://sotirisnet.freepage.gr Aς μιλησουμε για ποδοσφαιρο: http://www.soccerforum.gr
____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Παιχταράς ο Ανγκλομάρ
		Νίκος Αλέφαντος
(αντί Ανγκλομά)
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου