JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: matrix 3


(nil): Suspect (suspect(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Παρ 21 Νοε 2003 - 13:37:32 EET

Το λεπόν, είμαστε στο μέλλον. Η ιστορία μας ως εκεί πήρε μια αναπάντεχη τροπή, όπως στο Terminator. Υπήρξε ένας πόλεμος μεταξύ αννθρώπου και μηχανής (ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη), όπως στο Terminator. Οι μηχανές, όπως και στο Terminator, πέτυχαν στρατηγική νίκη και οι άνθρωποι, όπως (let me guess) στο Terminator, ζούν υπο την μορφή ανταρτών (μάτριξ 1).
Η φάση όμως είναι η εξής, οι μηχανές για κάποιο μη-ξεκάθαρο λόγο (ο ουρανός είναι κομπλέ πάνω απο το συννεφιασμένο στερέωμα, μάτριξ 3, hence στήσε έναν πύργο αδερφέ μου και ρούφα solar energy) αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως πηγή ενέργειας, εκτρέφοντάς τους (μιλάμε για τρελή τεχνολογία αλλά είναι ΟΚ γιατί είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) σε 'φυτείες'.
Για κάποιον άλλο λόγο, οι μηχανές αρνήθηκαν να ρουφάνε την ενέργεια απο ανθρώπους φυλακισμένους σε ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ κλουβιά (ή έστω ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ή ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ή ΚΟΝΔΥΛΟΥΧΑ ΜΑΓΓΑΝΙΚΑ 'κουκούλια' - όπως δείχνει το μάτριξ 1), ώστε απλά να χτυπιούνται για να βγουν αλλά παίρνουν τα @@ μου γιατί είναι ξεβράκωτοι και που να τρέχεις τώρα έτσι. Επίσης οι μηχανές αρνήθηκαν να κρατάνε sedated τους ανθρώπους, αν όχι με κάποιο απο τα χιλιάδες υπερσύνχρονα ναρκωτικά του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ για το οποίο μιλάμε τότε έστω με απλό υπνωτικό, με βελάκια που χρησιμοποιούν οι ινδιάνοι και οι υπάλληλοι των ζωολογικών κήπων ή με μεγάλες ποσότητες λιβανιού, θυμαριού ή όπιου. Το περίεργο είναι ότι τους κοίμησαν all right αλλά έφτιαξαν κι ένα πρόγραμμα, το Μάτριξ, το οποίο λειτουργεί σαν όνειρο για όλους τους ανθρώπους/μπαταρίες - το βλέπουν όλοι μαζί συνχρόνως και συμμετέχουν σε αυτό (αντίθετα με τα νορμάλ όνειρα στα οποία ΔΕΝ έχουμε έλενχο αλλά παρ' όλα αυτά μας κρατάνε κοιμισμένους σαν βόδια). Το περίεργο ξεκινάει εδώ, γιατί να προγραμματισείς έναν ον
ειρικό κόσμο για τις μπαταρίες σου ? Και γιατί οι μηχανές βάζουν και τους εαυτούς τους μέσα στο όνειρο των μπαταριών ? Και γιατί είναι έτσι χαζοί και υπερφίαλοι (πχ agent Smith) μέσα στο όνειρο ? Με τη χαζομάρα έφτασαν να υποσκελίσουν την ιδιοφυία του ανθρώπου ?
Γιατί ανάγκασαν οι μηχανές να υπάρχει εξ αρχής ένα όνειρο (μάτριξ) ?
Γιατί οι ναρκωμένες μπαταρίες να έχουν ενεργή συμμετοχή σε αυτό το όνειρο ?
Γιατί τα ρομπότ να κυκλοφορούν μέσα στο όνειρο, με μαύρα κουστούμια και συνομιλόντας μεταξύ τους με ένα καλωδιάκι στο αυτί ? (στο δικό τους πρόγραμμα μέσα...)
Γιατί τα ρομπότ προγραμμάτισαν ένα όνειρο βασισμένο στην πολιτιακή και πολιτιστική δομή του 2002 ? Γιατί όχι του 2080 που ήταν ήδη αρχαία ιστορία ή της μοναρχίας του 200πΧ που είναι επίσης αρχαία ιστορία ?
Γιατί τα ρομπότ έβαλαν τους εαυτούς τους μέσα σαν 'πράκτορες' και όχι σαν ελέω Θεού κυβερνήτες μιας ΡωμαΙκής Αυτοκρατορίας ? 'Αντιμιλάς, σε σφάζω'. It worked, aπλά πράματα. Ποιός θα επαναστατήσει απέναντι στον Βασιλιά Θεό (who can at least dodge bullets and fly) ? Γιατί το όνειρο των ανθρώπων να περιέχει PC και Ίντερνετ ? Ποιός βλάκας δηλαδή σκάβει το λάκο του ???

Η αντίσταση ζει στο κέντρο της Γης. Για φτωχοί, μια χαρά τα πάνε. Στο Μάτριξ 3 βλέπουμε κάτι υποδομές στη Ζάιον που θα ζήλευε και το εργοστάσιο της Φερράρι. Εκατοντάδες όροφοι, μονάδες ενέργειας, αυτοματισμοί, τεχνολογία touch screen για να ανοίγουν οι πύλες (μάτριξ 2), κλπ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ τι παπάδες έχουνε τα ρομπότ εκεί πάνω, που έχουν νικήσει και τον πόλεμο...
Κι όμως. Κάτι σκάφες σαν τον Ναβουχοδονόσορα μπορούν και πλέουν αχαμπάριαστες μέσα στις φυτείες με τα κουκούλια και τσιμπάνε και διαφόρους παιχταράδες, μιας και τα ρομπότ που στο παρελθόν ήταν εργάτες, επιστήμονες και πόρνες για τον άνθρωπο (ανιμάτριξ) δεν φρόντισαν όχι με κάποιον μελλοντικό τρόπο αλλά ούτε καν με ΚΑΜΕΡΕΣ να monitor τι στο περίπου γίνεται εκεί κοντά. Βέβαια, ΚΑΠΩΣ έφτιαξαν αυτά τα όλα αυτά τα απίστευτα και χιλιόροφα ανθρωπόδεντρα - ξεχάσαν όμως να πατήσουν το κουμπάκι που ανάβει τον συναγερμό όταν έφυγαν (που πήγαν ?).

Δεν φτάνουν όλα τα στραβά μέσα στο όνειρο, το ότι δηλαδή οι αντάρτες μπορούν να κάνουνε χακ σε αυτό (γιατί δεν τρέχει σε κάποιο firewall ρε παιδί μου, ένα όνειρο για μερικά κουκούλια να μπορεί να τον πίνει απο ένα pc σε μια σκάφη και ένα κινητό τηλέφωνο?!) αλλά παίζει λέει και μια φάση περι 'The One'. Τα ρομπότ αποκαλούνε τον Νίο 'the Anomaly' και αυτό θα ήταν το μοναδικό σωστό μέχρι τώρα αν δεν έβγαινε ο αρχιτέκτονας (μάτριξ 2) να πει πως 'το πρόγραμμα δεν είναι τέλειο, όλο και κάτι δεν κάνω σωστά και ξεπηδάς εσύ και οι άλλοι 5 γαμώ τη τρέλα μου. Μπες τώρα στην αριστερή πόρτα, να διαλυθείς, να πάρω το source σου να ξαναγράψω το Μάτριξ καλύτερα (χάρις σε σένα) μπας και σας ξεφορτωθώ επιτέλους αδερφάκι μου'. Η φάση με τις anomalies είναι ότι στον προγραμματισμό ακόμα και ένα ΤΕΛΕΙΟ πρόγραμμα μπορεί να παρουσιάσει σφάλμα (ανωμαλία). Μπορεί ο κώδικας να είναι τέλειος, να τρέχει τέλεια, αλλά εκεί που το μπαλάκι χοροπηδάει ξαφνικά να φλικάρει το χρώμα. IT HAPPENS in computers, τι να κάνουμε. Έλα όμως που το γεγον
ός ότι ο Νίο πετάει δεν οφείλεται σε anomaly αλλά σε ΜΗ-ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ του Κώδικα (mea culpa μεγάλε) ? Ο αρχιτέκτονας μιλάει σαν να μην ξέρει να προγραμματίζει, χρησιμοποιεί λανθασμένα (σχεδόν δημοσιογραφικά) την λέξη 'anomaly' προσδίδοντάς της την γνωστή φιλολογική σημασία και όχι την εξειδικευμένη της ταυτότητα.

Τώρα όταν τελειώνει το 1, ο Νίο λέε πως θα δείξει στους ανθρώπους μέσα στο μάτριξ έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ (τις μηχανές). Κάποιος να μου βρει ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ στα μάτριξ 2 και 3... Είναι όλοi πράκτορες, προγράμματα (δεν το είχαν σκεφτεί στο 1 αυτό) και hacked-in παιχταράδες με κολλητά δερμάτινα. Ο Νίο δεν ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝΕ - ούτε φωτιά δε ζητάει-, πόσο μάλλον να 'show them a world without you'...

Στο 1 ο στόχος είναι η Ανθρωπότητα. Στο 2 και το 3 την Ανθρωπότητα τη γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί... μάλλον γιατί πουλάνε οι σκηνές δράσης. Ας στραφούμε στη Ζάιον, ο κόσμος διψάει να δει τα εφφέ της εκεί μέσα...

Στο 2 μαθαίνουμε πως η Προφήτης είναι ένα πρόγραμμα (φτιαγμένο απο τον αρχιτέκτονα?) που απλά δίνει συμβουλές και οδηγίες για την κατασκευή του ονείρου ως έχει (καλή δουλειά έκανε!). Απο αυτήν μαθαίνουμε πως τα προγράμματα (η νέα έννοια που υποσκέλισε τα ΡΟΜΠΟΤ που ήταν πρωταγωνιστές στο μάτριξ 1) έχουν ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και όταν ΝΙΩΘΟΥΝ (ίσα ρε ΧΑΛ 9000) ότι θα τα διαγράψουν, επαναστατούν και αρχίζουν να ζουν μέσα στο Μάτριξ μόνα τους (γιατί πριν τι είχανε ?). Ο προστάτης στυλ Τακέσι Κιτάνο της Προφήτη είναι κάτι τέτοιο, ο Μεροσφίχτιος, η ΜΟΝΙΚΑ (οε οε), ο Ινδός σεφ και η κορούλα του απο το πρακτορίο μοντέλων - είναι προγράμματα που δεν σέλανε να σβηστούνε και είπαν θα γίνω φάντασμα, άγγελος, οδηγός τρένου, βαμπίρ, υπάλληλος, οτιδήποτε. Το γιατί δεν κινδυνεύουν απο τους πράκτορες (οι οποίοι ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ πχ τους δίδυμους ξανθούς στην highway καταδίωξη του 2) δεν ξέρει κανείς, αλλά είπαμε οι αδελφοί Γουατσόφσκι (μεγάλοι κινηματογραφιστές) σκέφτηκαν αργότερα αυτή τη φάση με τα προγράμματα για να μπλέξουν τα
 μπούτια του κόσμου οπότε μην τα ρωτάς.
Γιατί στο Μάτριξ 2 ο Νίο αναγνωρίζει τον πράκτορα που του επιτήθεται ως αναβαθμισμένο ('hmm, upgrades') και μετά τον πλακώνει η Τρίνιτι ?
Γιατί τον πλακώνει και ο Μόρφεους που στο 1 έπαιρνε τον πούλο σε πακέτο απο τα ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ μοντέλα ?
Γιατί ενώ ο πράκτορας dodges bullets μπροστα στη μούρη της Τρίνιτι στο 2 μετά κόβεται πάνω στη νταλίκα απο το ΣΠΑΘΙ (ΕΛΕΟΣ) του Μόρφεους ?
Γιατί στο 1 ο πράκτορας δεν πρόλαβε να φύγει όταν η Τρίνιτι του είπε 'DODGE THIS' πριν τραβήξει τη σκανδάλη ? Πόσο γρήγορα μπορείς να πεις 'dodge this' ?

Καλά ναι. Ο Σμιθ απέτυχε στο 1. Πήγαινε για σβύσιμο αλλά τα πήρε στο κρανίο και αυτός, δεν άντεξε, το γύρισε στο αντάρτικο. Αλλά γιατί να γίνει υπηρέτης του Μεροβύζιου όταν έχει πάρει κάποια πολύτιμα κομμάτια απο τον Νίο (ο οποίος είναι anomaly - βέβαια μια anomaly όπως είπαμε ΔΕΝ συνίσταται σε παραμέτρους του κώδικα ο οποίος είναι μια χαρά αλλά ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ όμως αυτό ούτε ο Αρχιτέκτονας δεν το έχει πάρει χαμπάρι -αφού του λέει να μπει στη δεξιά πόρτα να διαβάσουνε τα sources του - τι να ξέρει λοιπόν ο Σμίθ, άμα ΝΟΜΙΖΕΙ ότι παίρνει κομμάτια ενός γαμάτου κώδικα, ας τα πάρει!) όντας παράλληλαι και ελεύθερος (έχει roaming χωρίς το καλωδιάκι στο αυτί, το οποίο βρίσκεται να υπενθυμίσω, μαζί με όλα τα άλλα που εξιστορούμε, μέσα στο όνειρο που σχεδιάστηκε να βλέπουν τα κουκούλια ενός λειβαδιού) να κάνει όοοοτι θέλει. Βασικά, θέλει να σκοτώσει τον Νίο. Τώρα θα μου πεις γιατί ο αρχιτέκτονας στο 3 λέει 'what do you take me for, human ?' και το άλλο ρομπότ είναι τόσο τσάτσος, μνησίκακος, με παιδικά τραύματα και χοντρ
ά κόμπλεξ ? Τρέχα γύρευε, μάλλον είναι villain ρόλος και έτσι τον γυρίζουμε στου Χόλινγουντ.

Είχαμε λοιπόν μια program anomaly, τώρα προέκυψαν δύο (ρε δεν είναι κολλητικό, δεν είναι στα source του προγράμματος, τη τρέλα μου...). Προσέχτε, έχουμε 2 τύπους (ένα ρομπότ και έναν άνθρωπο) που όταν μπαίνουν μέσα στο όνειρο ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. Νικάνε τους ίδιους τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (how do you beat god ?), πετάνε, στρεβλώνουν τους νόμους της φυσικής και όλους τους κώδικες του Μάτριξ γενικότερα. Τώρα όμως γιατί στο 2 και στο 3 ο άνθρωπος Νίο που βγήκε απο ένα κουκούλι μπορεί υψώνοντας το χέρι του να σταματάει 5000 pissed off ηλεκτρικές σκούπες ? Απο που και ως που (THE DEATH OF ANIMATRIX, επεισόδια 2+3) ένας αντάρτης έχει 'δυνάμεις που ξεπερνούν αυτόν τον κόσμο' ??? (quoting the Oracle, ματριξ 3) Αφού βρε μάγκα ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΣ είναι πρόγραμμα, WE HACK INTO THE FREAKEN' THING!, πως διάολο οι 'δυνάμεις' (μα δεν πρόκειτε περι δυνάμεων, είναι system glitch!!) να εκτείνονται και πέρα απο το όνειρο, ως την πραγματικότητα και απέναντι σε μια καφετιέρα με πολυβόλα των 16 χιλιοστών ?

Τς...

Δεν έχω κουράγιο να αναλύσω τις υπόλοιπες παπαριές γιατί μοιάζουν ατελείωτες. Όλοι ελπίζαμε πως και η Ζάιον θα ήταν πρόγραμμα ώστε να σωθεί στο 3 η παρτίδα, εγώ το θεωρούσα ΒΕΒΑΙΟ (απλά λες ότι ο Μόρφεους έλεγε αυτά που ήξερε ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ στο 1 τα οποία δεν ήταν έτσι ακριβώς - και καθάρισες απο τον πανικό που σκόρπισες στο 2), κι όμως... Μόλις είδα το πρόσωπο εκεί της Αρχιμηχανής να δολοφονεί το Ανιμάτριξ και να μου επιβεβαιώνει πια πως ΑΥΤΟΣ είναι ο δικός μας κόσμος, το δικό μας μέλλον, και σε αυτό το μέλλον η system anomaly ενός οικόσιτου προγράμματος -που φτιάχθηκε για να αυτομαστιγώνονται τα ασύλληπτα έξυπνα ρομπότ- αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, είπα 'κάπου εδώ τελειώσαμε'...

Τι να πεις και για τον Σμιθ, ένα ρομπότ που απο πράκτορας έγινε αυτόνομο πρόγραμμα, φόρεσε σάρκα πάνω απο τις λαμαρίνες του (μονόλογος Σμιθ μπροστά στον Νίο, Μάτριξ 3), κατέβηκε στη Ζάιον (ΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΡΟΜΠΟΤ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΛΚΙΕΣ ???), αποκεφαλίστηκε στην πραγματική διάσταση απο τον Νίο (άρα μεγάλε, πάπαλα ? Ή τα καλώδια ξαναγεννιούνται ???) αλλά παρ' όλα αυτά οι μηχανές τον φοβήθηκαν τόσο πολύ που έκοψαν και συμφωνία με τον Νίο... ?
Αφου ρε σεις στα Μάτριξ 2 + 3, τους ανθρώπους στα κουκούλια που ΗΤΑΝ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ για το Μάτριξ 1 τους ΚΛ@ΝΕΤΕ - γιατί να νοιαστούνε τα ρομπότ αν ο Σμιθ έχει κάνει μπουρδέλο το 'όνειρο' ? Αφού η Ζάιον είναι το θέμα πια, ή ψάξε το ρομπότ Σμιθ και σπάσε το (ρε αφού τον διέλυσε ο Νίο λέμεεε) ή τράβα την πρίζα στο Μάτριξ και bye bye...

.

Ουφ.

Τουλάχιστον ο Άρχοντας θα είναι πιο στρωτός.
Και τα βιβλία ξέρετε, να πουλήσουν θέλει ο συγγραφέας τους!
ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ.
Είναι Δημιουργός, όχι έμπορας.

Το χειρότερο είναι πως έχουνε πηδήσει την έννοια 'σινεμά' στο μυαλό του κόσμου. Σκιά του εαυτού της. Αυτό με διαολίζει...

καποιος που το ειδε...

--
http://sotirisnet.freepage.gr Aς μιλησουμε για ποδοσφαιρο: http://www.soccerforum.gr
____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Ένας τύπος βρίσκεται σε ένα αστικό λεωφορείο, και έχει "βολευτεί" έχοντας
βάλει τα πόδια του πάνω στην διπλανή θέση.
Ο εισπράκτορας, τον βλέπει και του κάνει παρατήρηση:
"Σε παρακαλώ παιδί μου, κατέβασε τα πόδια σου. Έτσι κάνεις σπίτι σου;"
Και εκείνος του απαντά:
"Γιατί, εσύ κόβεις εισιτήρια στο σπίτι σου;"
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου