JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Το παγκόσμιο κίνημα του Δεθελοντισμού ...


(nil): ugene(@)freemail.gr
Ημερομηνία: Δευ 12 Ιαν 2004 - 17:43:23 EET

Το παγκόσμιο κίνημα του Δεθελοντισμού εμπνέεται από τις πανανθρώπινες αξίες των θερινών διακοπών και της αμειβόμενης εργασίας. Τζάμπα αυγουστιάτικα δεν δουλεύει…

Ο Δεθελοντής δεν ρωτήθηκε αν θέλει να έρθουν οι ολυμπιακοί στην Αθήνα. Οι ολυμπιακοί που είναι στον Πειραιά του φαίνονται ήδη πάρα πολλοί.

Ο δεθελοντής έχει παρατηρήσει ότι καμία χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχει διεκδικήσει ποτέ μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αβίαστα έρχεται στο μυαλό του ότι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Σκανδιναβοί είναι μαλάκες και εμείς εδώ οι έξυπνοι. Η ολυμπιάδα δεν είναι η νέα μεγάλη ιδέα. Είναι η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι στους ολυμπιακούς αγώνες χρειάζονται 2,5 εθελοντές ανά αθλητή και προειδοποιεί ότι κάποιοι εθελοντές μπορεί να βρεθούν κομμένοι στη μέση.

Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι για κάθε εθελοντή που κρατάει τα καλάθια με τις φόρμες των αθλητών στον στίβο αντιστοιχούν 10 εθελοντές παρκαδόροι στις εγκαταστάσεις του μοντέρνου τρίαθλου. Επίσης δεν συγχέει τους εθελοντές με τους κριτές οι οποίοι επίσης τριγυρνάνε στους αθλητικούς χώρους αλλά κάνουν κυριλέ δουλειές.

Ο δεθελοντής συμμετέχει στην ολυμπιακή προετοιμασία κάθε μέρα οδηγώντας ανάποδα σε μονόδρομους, υπερπηδώντας χαντάκια, αποφεύγοντας φορτηγά και μπουλντόζες, χωρίς αναβολικά και χωρίς να αμείβεται με τον βαθμό του υπολοχαγού.

Ο δεθελοντής δεν βλέπει τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δαπανήσουμε 4 ετήσιους προϋπολογισμούς της μέσης εκπαίδευσης για την ασφάλεια 20 ημερών αγώνων, πολλώ μάλλον, που για να αποσβεστεί το ποσόν πρέπει να παρακολουθούνται και να δέρνονται συστηματικά οι πολίτες της χώρας για τα επόμενα 78 χρόνια.

Ο δεθελοντής έχει προσέξει ότι έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα από την Αθήνα. Στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, έχουνε πάει εθελοντές. Το ίδιο ισχύει και με τα δέντρα για τα οποία έχουν παραγγελθεί εθελοντές σε φυτώρια της Ισπανίας.

Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι η αφιλοκερδής ενίσχυση μιας κερδοσκοπικής επιχείρησης δικαιολογείται μόνον αν είναι η δουλειά του μπατζανάκη του και πρόκειται να ανταμειφθεί με πλουσιοπάροχο γεύμα και αιώνια υποχρέωση.

Ο δεθελοντής γνωρίζει ότι αυτό που του ζητάνε τζάμπα κάποιος άλλος το πληρώνεται ως οφσόρ εταιρία συμβούλων που είχε την ιδέα.

Ο δεθελοντής δεν δελεάζεται με συλλεκτικές καρφίτσες, τιμητικά διπλώματα ούτε με παντούφλες με τον Φοίβο και την Αθηνά. άμα είναι να του νομιμοποιήσουνε το αυθαίρετο ή να του βάλουνε το παιδί του στο Δημόσιο το συζητάει. Αλλά και πάλι γνωρίζει ότι γι αυτές τις δουλειές υπάρχουνε οι εκλογές.

Ο δεθελοντής δεν ανησυχεί για την επιτυχή έκβαση των αγώνων. Την εγγυάται η παρουσία στις τάξεις των εθελοντών του συνόλου των γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής.

Ο δεθελοντής έχει ήδη βγάλει εισιτήρια για τους ολυμπιακούς. Κατάστρωμα για Ικαρία.

____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Ξεκινάς δίνοντας το καπέλο σου, μετά δίνεις το πανωφόρι σου, μετά το πουκάμισο,
μετά το τομάρι σου και τελικά την ψυχή σου.
		Charles De Gaulle
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου