JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: στην κορυφη του κοσμου...


(nil): Suspect (suspect(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Παρ 23 Ιαν 2004 - 12:12:05 EET

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά, ελληνική ορειβατική αποστολή θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί και να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, το θρυλικό Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα.

Για πρώτη φορά επίσης, οι Έλληνες ορειβάτες ξεκινούν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, έχοντας εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη στο εγχείρημά τους.

Χορηγός της εθνικής αποστολής «Hellas - Everest 2004» είναι ο κ. Παύλος Αγγελάτος, όνειρο του οποίου είναι να καρφωθεί για πρώτη φορά στη «Στέγη του κόσμου» η ελληνική σημαία.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, ο κ. Αγγελάτος δεν δίστασε να καλέσει από την Αμερική τον Πιτ Άθανς, θρύλο του Έβερεστ και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ αναβάσεων στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, και να του αναθέσει ρόλο συμβούλου σε θέματα οργάνωσης και στρατηγικής.

Η εθνική αποστολή θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και οι Έλληνες ορειβάτες θα χρειαστεί να μείνουν το απαιτούμενο χρονικό διάστημα σε camps, προκειμένου να εγκλιματιστούν με τις συνθήκες, πριν ξεκινήσουν για την κορυφή.

Οι 12 που θα επιχειρήσουν την ανάβαση είναι από τους εμπειρότερους που διαθέτει η χώρα μας και πιο συγκεκριμένα οι: Κώστας Τσιβελέκας, Παναγιώτης Κοτρωνάρος, Αντώνης Αντωνόπουλος, Κώστας Αποστολόπουλος Γιώργος Αργύρης, Γιώργος Βουτυρόπουλος, Πέτρος Καψομενάκης, Σπύρος Σούλης, Μιχάλης Στύλλας, Γιάννης Τήλιος και Παύλος Τσιαντός.

Η εθνική αποστολή θα επιχειρήσει την προσέγγιση του Έβερεστ από δύο πλευρές, τη νότια και τη βόρεια, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες να «καρφώσει» στην κορυφή τη σημαία της χώρας μας, καθώς και το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης, η δε αποστολή επισκέφθηκε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση του στόχου εξ ονόματος όλων των Ελλήνων.

naftemporiki.gr

--
http://sotirisnet.freepage.gr Aς μιλησουμε για ποδοσφαιρο: http://www.soccerforum.gr
____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου