JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Televoting: Η απάντηση


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Πεμ 01 Ιουλ 2004 - 02:09:07 EEST

Πο πο, της πουτάνας έγινε με το televoting. Μπήκα να δω το mail και είδα το χάος.
Τέλος πάντων τέλειωσε η μπάλα, η πορτογαλία είναι η επόμενη αντίπαλός μας, ας απαντήσω και εγώ στο φίλο eurovision.

Καταρχήν φίλε θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το ότι δε θα μου κάνετε μήνυση εσύ και η εταιρεία που διοικείς και στελεχώνεις καθώς και για το ότι δε με απειλείς άμεσα ή έμμεσα.
Θα ήθελα δε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το ότι ένα διοικητικό στέλεχος μεγάλης εταιρείας κατεβάζει το επίπεδό του και μιλάει σε ένα πωλητή παπουτσιών με βρωμερά πόδια και πρόωρη εκσερμάτωση.
Αφού λοιπόν με ευχαριστείς που έθιξα δημοσίως το θέμα και σου έδωσα την ευκαιρία να λύσεις τις εύλογες απορίες πολλών συμπολιτών μας, θα σου δώσω μια ακόμα ευκαρία να λύσεις μερικές ακόμα εύλογες απορίες εκατομυρίων συμπολιτών μας (τόσες είναι οι ψήφοι του televoting στις καλές εποχές. Και αφού οι διπλές ψήφοι κόβονται . . .)

Αυτά που λέω δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου. Τα ξέρω από άνθρωπο που εργάζεται σε εταιρεία τηλεφωνίας σαν administrator πλατφόρμας που υλοποιεί televoting. Δεν είναι διοικητικό στέλεχος, είναι ένας ταπεινός μηχανικός που απλά ξέρει πως δουλεύει το σύστημα που υποστηρίζει.

Τι θέλεις να βγει και να πει φιλαράκο; Να στραφεί κατά της εταιρείας που δουλεύει; Ακόμα κι αν έκανε κάτι τέτοιο (επώνυμα) θα έπρεπε να δώσει στοιχεία. Αυτό όμως σκοντάφτει πάνω στο απόρρητο της ίδιας του της εταιρείας. Ότι κι αν κάνει δεν είναι καλυμένος. Εδώ εσύ που δε στρέφεσαι κατά κανενός δεν τολμάς να πεις το όνομά σου. Είναι δυνατό να το κάνει κάποιος καταγγέλων;

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς ο καθένας (στην καλύτερη περίπτωση) ξέρει τι γίνεται στη δικιά του εταιρεία. Κι αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Στην αρχή η καταμέτρηση των ψήφων γινόταν από τις ίδιες τις εταιρείες τηλεφωνίας. Τώρα κάποιες ψηφοφορίες γίνονται από την ίδια την εταιρεία και κάποιες γίνονται από το τηλεοπτικό κανάλι (μετά από προώθηση της ψήφου από το server της εταιρείας στο server του καναλιού). Έτσι κανείς δεν έχει την πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει συνολικά σε όλες της ψηφοφορίες.

Θεωρητικά λοιπόν μπορεί και οι 2 απόψεις να είναι αληθείς και απλά να αναφέρονται σε άλλες εταιρείες ή/και σε άλλες ψηφοφορίες.

Τέλος πάντων για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, κανείς δε πρόκυτε να πει επώνυμα τη γνώμη του και δεν ξέρω τι νόημα θα έχει μια τέτοια αόριστη κουβέντα.

Για αυτό ας μιλήσουμε για πράγματα που τα έχουμε δει όλοι. Θα σου θέσω 2 ερωτήματα και σε παρακαλώ να απαντήσεις ευθέως χωρίς υπεκφυγές. Με βάση αυτά που έχεις δηλώσει μέχρι στιγμής θα πρέπει οι απαντήσεις σου να είναι κάθετες.

1. Θυμάμαι πριν λίγο καιρό ένας φίλος μου ψήφισε 10 φορές τον ίδιο παίκτη σε ένα ριάλιτι παιχνίδι.

Έλαβε λοιπόν σαν απάντηση από την εφαρμογή του televoting ΤΟ ΙΔΙΟ SMS 10 ΦΟΡΕΣ με το κείμενο «Η ψήφος σας καταγράφηκε».
Αυτό το είδα με τα μάτια μου και κανείς δε μπορει να με διαψεύσει. Σίγουρα θα το θυμούνται και άλλοι. Για κάθε ψήφο που έστειλε έλαβε και μια απάντηση που έλεγε «Η ψήφος σας καταγράφηκε»
Εδώ λοιπόν 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Α. Η ψήφος πράγματι καταγράφηκε και άρα εγώ είμαι σωστός και εσύ λάθος.

Β. Η ψήφος δεν καταγράφηκε και άρα εσύ είσαι σωστός και εγώ λάθος. Σε αυτή την περίπτωση γιατί η εταιρεία είπε ψέματα στο συνδρομητή ότι η ψήφος καταγράφηκε;

Γιατί δεν του έστειλε ένα μηνυμα που να λέει «Έχετε ήδη ψηφίσει»; Όταν κάποιος ψήφιζε σε χρονική περίοδο που δεν υπήρχε ψηφοφορία, ερχόταν μήνυμα που έλεγε «Αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται κάποια ψηφοφορία σε εξέλιξη». Γιατί δεν γινόταν κάτι αντίστοιχο και για τις διπλές ψήφους;

Δεν είναι εξαπάτηση αυτό; Δεν έλεγαν σκόπιμα ψέματα οι εταιρείες για το κέρδος;
Ακόμα κι αν καταργήθηκε τώρα αυτό το «Η ψήφος σας καταγράφηκε» (δεν το γνωρίζω) γιατί δεν στέλνει κάτι που να λέει ότι απαγορεύονται οι διπλές ψήφοι;

Είπες «Ψήφισες 100 φορές κύριε; Πλήρωνε και σκάσε. Έτσι είναι. Άλλωστε όταν στέλνεις μήνυμα ξέρεις τι πληρώνεις.»

Ναι, ξέρεις τι πληρώνεις, αλλά όταν πληρώνεις έχεις δικαίωμα να ξέρεις και τι αγοράζεις. Εδώ ο συνδρομητής νομίζει ότι αγόρασε 10 ψήφους. Αν οι ψήφοι δε μετρούν όπως ισχυρίζεσαι αγόρασε τα παπάρια μου.

2 Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με τον περυσινό διαγωνισμo της eurovision για την ανάδειξη αυτού που θα μας εκπροσωπίσει. Μπορείς να πεις με ένα ναι ή όχι αν όλες οι εταιρείες έκοψαν τις διπλές ψήφους; Δε μιλάω για φέτος, μιλάω για πέρυσι στα προκριματικά και θέλω ΝΑΙ ή ΌΧΙ για όλες τις εταιρείες.

Εγώ πάντως στη θέση σου θα έκανα το εξής: Θα έλεγα ευθέως ότι είμαι ο τάδε, δουλεύω στην τάδε εταιρεία και δηλώνω εκ μέρους της εταιρείας μου ότι κόβουμε τις διπλές ψήφους. Κανείς δεν κατηγορεί κάποιον που «αποκαθιστά μια αλήθεια». Γιατί δεν αποστομώνεις τους «συκοφάντες». Δεν είναι ίδια περίπτωση η δική μου ανωνυμία.

Περιμένω απαντήσεις στα 2 ερωτήματα. Άντε να δούμε . . .

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Τίτλος τσοντοταινίας: Χορεύοντας με τους πούτσους
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου