JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Για το ολυμπιακό ιδεώδες


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τετ 01 Σεπ 2004 - 09:41:23 EEST

Οι ολυμπιακοί αγώνες τελείωσαν. Καθόμουν και σκεφτόμουν ότι πιο παλιά τους είχα σαν κάτι το ιερό. Τώρα όμως, όσα συνέβησαν με έκαναν κατά κάποιο τρόπο να τους απομυθοποιήσω. Μιλάω για το ντόπινγκ, τους χορηγούς και την εμπορευματοποίηση.

Θα ήθελα πολύ να είναι οι ολυμπιακοί αγώνες όπως ακριβώς τους φανταζόμουν μικρός: μια γιορτή των λαών, ένα παγκόσμιο γλέντι. Θα ήθελα να βλέπω το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλα μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα. Θα ήθελα να κάνω κάτι για να γίνουν όλα όπως παλιά. Να προβληματιστώ, να βρω μια ιδέα.

Όταν θέλω να σκεφτώ σε βάθος και να λύσω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, μπαίνω στην τουαλέτα για χέσιμο και παίρνω και καφέ μαζί. Φραπέ αν είναι καλοκαίρι, ελληνικό αν είναι χειμώνας.

Πήρα το φραπέ μου και έκατσα στο θρόνο. Και εκεί όπως πάντα μου ήρθε η μεγάλη σύλληψη. Βρήκα τη λύση των πάντων. Οι ολυμπιακοί αγώνες θα γίνονταν επιτέλους όπως ήταν κάποτε.

Η λύση-πρόταση είναι πολύ απλή. Οι αθλητές θα αγωνίζονται ακριβώς όπως στην αρχαία Ολυμπία. Δηλαδή ΓΥΜΝΟΙ. Γυμνοί και αλειμμένοι με λάδι. Επειδή δεν κάνουμε μισές δουλειές αυτό θα ισχύει και για τις γυναίκες . . . ειδικά για αυτές. Θέλεις ισότητα κοπέλα μου; Θα μας δείξεις το μουνί σου.

Φανταστείτε αδέλφια στην ενόργανη γυμναστική οι Ρωσίδες και ειδικά η Σβετλάνα Χόρχινα να εκτελούσαν ασκήσεις εδάφους. Να κάνανε σπαγκάτο και το μουνί από κάθετο να έπαιρνε οριζόντιο προσανατολισμό.
Ή οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης να κολυμπούσαν στα γάργαρα νερά και να ανοίγανε τα πόδια τους, να τα σηκώνανε ψηλά . . . Ή στο ομαδικό να κάνανε τις διάφορες στάσεις τους όλο χάρη

Όμορφα πράγματα.

Αλλά το άρθρο μου είναι σοβαρό. Ο λόγος που προτείνω την παραπάνω ιδέα είναι ότι θα έλυνε διάφορα προβλήματα. Και εξηγούμαι:
Ποιο είναι το μέγα πρόβλημα των ολυμπιακών αγώνων; Το ντόπινγκ.
Κοίτα πόσο όμορφα λύνεται αν οι αθλητές είναι γυμνοί. Είπαμε ότι το ντοπάρισμα προκαλεί ζάρωμα των γεννητικών οργάνων του άνδρα.
Έλα εδώ κύριε Μπεν Τζόνσον. Πριν από 4 χρόνια η ΠΟΥΤΣΑ σου (ζητώ συγνώμη για την έκφραση) έφτανε στα γόνατα. (Σημείωση: Ο Μπέν Τζόνσον είναι έγχρωμος). Τώρα θέλεις κανόνα και διαβήτη για να μετρήσεις το μήκος. Άρα είσαι ντοπαρισμένος.

Όσο για τις γυναίκες, μια καυλωμένη ψωλή που θα φυτρώσει, μια τριχοφυία στο στήθος είναι αρκετά.
Τι αντιντοπινγκ και μαλακίες λέμε τώρα. Γυμνή η αλήθεια θα στέκεται μπροστά μας.

Οι χορηγοί, για τους άντρες, θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν ζωγραφισμένο στο πέος του αθλητή τη φίρμα της εταιρίας. Έτσι σμίκρυνση του πέους θα ισοδυναμεί με απώλεια της διαφήμισης. Οι ίδιοι οι χορηγοί θα έκαναν αντιντοπινγκ κοντρολ στους αθλητές για να διαφυλάξουν την επένδυση.
Ο κανονισμός θα υποχρέωνε τις γυναίκες να γράφουν στην επιδερμίδα του μουνιού μια δυσφήμηση του χορηγού (κάτι σαν «γαμιέται η κοκα κολα») με πολύ μικρά γραμματάκια. Ένα τρίτο πόδι που ενδεχομένως θα φύτρωνε από τις ντόπες, θα προκαλούσε τσίτωμα του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο και έτσι θα φαινόταν με τεράστια γράμματα το «ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ». Ο ίδιος ο χορηγός θα έλεγχε αυστηρά τη γυναίκα για απαγορευμένες ουσίες.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο πρόβλημα που θα λυνόταν, το πρόβλημα της άδικης κατανομής των θέσεων. Στο στίβο όλες οι θέσεις στο κάτω διάζωμα είχαν το ακριβό εισιτήριο. Δηλαδή κάποιος που πλήρωνε 90 ευρώ και κινδύνευε να καθίσει πίσω από το τέρμα του ποδοσφαίρου και μάλιστα χαμηλά. Ο «Αθήνα 2004» το έκανε επίτηδες για να βγάλει πιο πολλά χρήματα. Φυσικά οι επώνυμοι θα καθόντουσαν στις μεσαίες καλές θέσεις. Δηλαδή κάτι σαν αυτό που έγινε στον τελικό του Γιουρο στην Πορτογαλία Ανθρωποι που είχαν πληρώσει για τον τελικό δεν πήραν τα εισιτήρια τους και την τελευταία στιγμή οι επώνυμοι (Ευαγγελάτος, Πέγκυ Ζήνα, Ζωίτσα Λάσκαρη κλπ) βρήκαν εισιτήρια.

Αν οι αθλητές αγωνίζονταν γυμνοί κανείς δε θα ενοχλείτο. Πες ότι έκατσες εκεί που ξεκινούν τα 100 μέτρα. Άρα θα δεις τα 100 των γυναικών ακριβώς πίσω από τους βατήρες. Δες την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων: Τα πιο καλογυμνασμένα κωλαράκια του κόσμου, στημένα στα 4 για πάρτη σου, διαγωνίζονται μεταξύ τους. Τα καλύτερα από αυτά προκρίνονται στην επόμενη φάση. Τελικά βγαίνει το καλύτερο. Στο «λάβετε θέσεις» πέφτουν στα 4 και τουρλώνονται. Στο «έτοιμοι» ανασηκώνονται ελαφρώς για να πάρεις μάτι καλύτερα.
Αυτό που θα νικήσει θα το δαφνοστεφανώσουμε και θα περάσει από μπροστά μας για να το αποθεώσουμε (γύρος θριάμβου).
Βλέπεις; Πάντα υπάρχει περιθώριο για τον καλοπροαίρετο άνθρωπο.

Ας μιλήσουμε για τους εθελοντές. Πολλοί λέει από αυτούς τα παράτησαν στα μισά. Ιδού η λύση: Οι εθελοντές πέρα από τα τυπικά τους καθήκοντά θα έχουν και ένα πρόσθετο. Να αλείψουν με λάδι τους/τις αθλητές/αθλήτριες. Έλα δω κύριε τάδε. Είσαι δεθελοντής έτσι; Πάρε ένα δεξαμενόπλοιο λάδι για να αλείψεις την ατελείωτη κορμάρα της Ότι της τζαμαικανής καλλονής. Για να σε δω τώρα

Φυσικά τους άντρες αθλητές θα τους άλειφαν γυναίκες εθελόντριες. Σε όλα τα σημεία του σώματος. Σειρά προτεραιότητας θα ετηρείτο για τους έγχρωμους αθλητές. Εικάζω ότι πολλές «κυρίες» της καλής κοινωνίας θα γίνονταν εθελόντριες.

Ο Ιωάννης της ενόργανης θα τύγχανε ειδικής συμπεριφοράς, εννοώ προτεραιότητας, από σεβασμό στο θεσμό του ολυμπιονίκη. Θα μπορούσε να διαλέξει πρώτος οποιαδήποτε αθλήτρια από τον τελικό των 100 μέτρων ανδρών.

Θα κλείσω εδώ. Οι προοπτικές είναι πάρα πολλές. Σκέψου ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον σενάριο στο οποίο θα έπρεπε και οι θεατές να παρακολουθούνε γυμνοί τους αγώνες. Στο τέλος θα καταλήγαμε σε μια λαμπρή τελετή λήξης αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο.

Το αρχαίο ολυμπιακό πνεύμα μπορεί και πρέπει να παραμείνει αθάνατο.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Στα νύχια μπαίνει το κατράμι και τ' ανάβει
χρόνια στα ρούχα το ψαρόλαδο μυρίζει,
κι ο λόγος της μες στο μυαλό σου να σφυρίζει,
«ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι ;»
Νίκος Καββαδίας
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου