JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: ΕΟΑΒ και Ιακώβου καταγγέλουν παλιοί πρoπονητές και αθλητές


(nil): h2so4(@)in.gr
Ημερομηνία: Τετ 15 Σεπ 2004 - 15:28:51 EEST

(και ένα posting τύπου Evelyn)

Special αφιέρωση στον συμπαθέστατο Phidias N. Bourlas

Σε συνέντευξη Τύπου Καταγγέλουν παλιοί πρoπονητές και αθλητές ΕΟΑΒ και Ιακώβου

Στο στόχαστρο ο Χρήστος Ιακώβου
Αθήνα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Τρίτη παλιοί πρωταθλητές και προπονητές της αρσης βαρών, δηλώνοντας δυσαρεστημένοι από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άθλημα στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ορισμένοι αθλητές με διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως ο Γιάννης Σιδηρόπουλος (6ος το 1988 στη Σεούλ), ο Γιάννης Γέροντας (7ος το 1984 στο Λος Αντζελες) και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης (8ος στη Σεούλ).

«Στην κίνηση αυτή δεν υπάρχουν αρχηγοί. Είμαστε όλοι φίλοι της άρσης βαρών και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα διεκδικήσουμε τις εκλογές. Το άθλημα κινδυνεύει να μπει σε φθίνουσα πορεία. Κάποιοι ξεζούμισαν τους αθλητές από την ομογένεια με αποτέλεσμα η ελληνική άρση βαρών να μην έχει αναδείξει ακόμη καινούρια ομάδα. Στον Καναδά (σ.σ. παγκόσμιο Βανκούβερ 2002) η ομάδα αποσύρθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους, αλλά οι παράγοντες έμειναν. Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τη βιτρίνα. Εμείς θα στηρίξουμε όποια διοίκηση κι αν εκλεγεί αρκεί να βρίσκεται κοντά στο άθλημα» είπε ο Γέροντας.

Ο Μπάμπης Σφακιανάκης παλιός αθλητής στην κατηγορία των 82,5κ. που σταμάτησε την Αρση Βαρών σε ηλικία μόλις 25 ετών, τόνισε: «Σταμάτησα γιατί αηδίασα με τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τους αθλητές. Το 1986-87 με προϋπολόγισμο 100εκ. δραχμές η ομοσπονδία έβγαζε Ολυμπιονίκες. Τώρα που πηγαίνουν τα τεράστια ποσά;».

Όσο για τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, τον αθλητή που πριν από λίγα χρόνια είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι ο εθνικός προπονητής Χρήστος Ιακώβου του προμήθευε απαγορευμένες ουσίες, επανέλαβε και σήμερα τα όσα είχε πει:

«Σε μένα έδωσε και πούλησε ουσίες ο Ιακώβου. Ηλθε η ώρα να μιλήσω. Κάποτε σημαία της αρσης βαρών ήταν το σλόγκαν «καθαροί και τελευταίο». Φαίνεται ότι το σύστημα αυτό δεν απέδωσε.»

Σε παρόμοιο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Γιάννης Σιδηρόπουλος: «Το 1988 κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στο Βόλο ο Ιακώβου μας είπε να κάνουμε χρήση αναβολικών. Εμείς αρνηθήκαμε και 2-3 ημέρες μετά η Ομοσπονδία μας κάλεσε για έλεγχο ντόπινγκ. Επειδή καταλάβαμε τη σκευωρία, δεν δεχθήκαμε να υποβληθούμε στον συγκεκριμένο έλεγχο, αφού πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε επαρκής ασφάλεια. Μας τιμώρησαν αρχικά, όμως αργότερα δικαιωθήκαμε από το ΑΣΕΑΔ.»

Επίσης, ο Σιδηρόπουλος παρουσίασε ένα επίσημο έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IWF) με ημερομηνία 17 Ιουνίου 1979, ως επιχείρημα ότι τόσο ο Χρήστος Ιακώβου όσο και ο Παναγιώτης Σπύρου, μέλος του εθνικού προπονητικού επιτελείου, έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στην καριέρα τους ως αρσιβαρίστες.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελούσε απλώς μία σύσταση προς την ΕΟΑΒ και μάλλον δικαίωνε τους δύο «παραβάτες», αφού αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τον Φεβρουάριο του 1977 βρέθηκαν θετικά τα δείγματα των Ιακώβου, Σπύρου, όμως η IWF δεν κίνησε διαδικασίες εναντίον τους για δύο λόγους: Πρώτον επειδή ο έλεγχος έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων κανονισμών για το αντιντόπινγκ κι αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές και οι ομοσπονδίες δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν. Δεύτερον, επειδή τόσο το δείγμα του Ιακώβου, όσο και του Σπύρου ήταν ακριβώς πάνω στο όριο, δείχνοντας απειροελάχιστη ποσότητα στεροειδούς αναβολικής ουσίας.»

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Τι είν' αυτό που γρήγορα γερνάει; Η ευγνωμοσύνη.
		Αριστοτέλης
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου