JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Μυρτώ... Μυρτώ...


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τρι 05 Οκτ 2004 - 14:43:44 EEST

Τις τελευταίες μέρες βλέπω μια τάση να περιστρεφόμαστε γύρω από τη γλυκιά Μυρτώ. Τη λισταρχίνα με του λουλουδένιο όνομα. Υπονοούμενα για την εξωτερική εμφάνιση, παραλληλισμοί με τη Μόνικα Μπελούτσι, σχόλια για την ηλικία της.

Αναγκάζομαι να παρέμβω.

Είμαι σίγουρος ότι το ερώτημα που απασχόλησε όλους τους άρενες λιστές είναι το ποια είναι η εξωτερική εμφάνιση της Μυρτούς. Της λισταρχίνας με το λουλουδένιο όνομα. Γενικεύω το ερώτημα: Αν ξέρεις το όνομα μιας γυναίκας, τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για την εξωτερική της εμφάνιση;

Ένας ορθολογιστής θα απαντήσει άμεσα και αμίληκτα λέγοντας ότι ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Είναι γελοίο να προσπαθείς να φανταστείς τη μούρη κάποιου με βάση το όνομα.

ΠΟΥΤΣΕΣ λέω εγώ. Μπορείς και παραμπορείς.

Όταν έχεις να ασχοληθείς με κάποια ασήμαντα ζητήματα όπως το αν υπάρχει Θεός, τι γίνεται η ψυχή μετά το θάνατο, αν η κβαντική θεωρία θα συναντηθεί με τη σχετικότητα θα και καταλήξουμε σε μια ενοποιημένη θεωρία των πάντων, μπορείς να είσαι όσο ορθολογιστής θέλεις.

Όταν όμως ο άνδρας έχει να ασχοληθεί με τα θηλυκά εκεί δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Θα γίνει και προληπτικός, θα γίνει και δεισιδαίμων, θα φτύσει και τα αρχίδια πριν από το πρώτο ραντεβού με το «αίσθημα». (Σημείωση: Όποτε έφτυσα τα αρχίδια μου πριν από το πρώτο ραντεβού, ΠΑΝΤΑ τους έφερα γούρι).

Πριν τοποθετηθώ θα σας διηγηθώ μια προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα.

Κάποτε στη δουλειά μου συνεργαζόμασταν με μια εταιρία του εξωτερικού. Σε αυτή την ξένη εταιρία υπήρχε μια κοπέλα που την έλεγαν Cera. Angela Cera για την ακρίβεια.

Μμμμμμμμμμμμμμμ

ΣΣεραα είπα όλο πάθος. ΣΣΣΣΣεράααα με παχύ παχύ το ΣΣΣ και μακρόσυρτο το ΑΑΑ. Πώς να ήταν άραγε;

Τι σου φέρνει στο μυαλό το Σερά; Προφανώς το γαλλικό τραγουδάκι
Κε σερα σερα
λα λα λα λα λα
ΛΑ ΛΑ

Κλπ κλπ

Μέχρι εκεί ξέρω. Ο συνειρμός έγινε. Γαλλιδούλα με όνομα που παραπέμπει στο τραγούδι. Φανταζόμουν το πλούσιο μαλλί της να φτάνει μέχρι τη μέση της γλυκιάς Ανζελίκ. Τις μπούκλες να κουνιούνται όλο χάρη σε κάθε της κίνηση. Μύριζα την άνοιξη στο πέρασμά της.

Η παρέα μίλησε για την εμφάνισή της. Όλοι είχαν κάνει την ίδια σκέψη. Γαλλικό τραγουδάκι, που σημαίνει φινετσάτη Γαλλίδα. . . με το μοδάτο μπερεδάκι της. . . το άρωμά της . . . Κάποιος επεσήμανε ότι η κοπέλα δεν ήταν Γαλλίδα αλλά Ιταλίδα.
«Ακόμα καλύτερα» σχολίασαν όλοι. «Ιταλίδα με γαλλικές ρίζες, μεσογειακό ταμπεραμέντο. Γαλοιταλικό αίμα ρέει στις φλέβες της. Ο συνδυασμός της Ιταλικής φινέτσας με το γαλλικό στυλ και αέρα. Ω Αντζελίνα . . .

Θα συνεργαζόμουν εγώ μαζί της. Μόλις το έμαθα, η αλήθεια είναι ότι ερεθίστηκα λίγο.

Κάποια στιγμή μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Γλυκιά φωνή . . . «καλά πάμε» λέω. Εκείνη συστήθηκε. «Μια νειμ ιζ Άντζελα Τσέρα».
Όχι Σερά όπως νομίζαμε αλλά Τσέρα.
«Τι τσέρα μωρή γαμιόλα» πήγα να της πω.

ΦRIKH

Το όνειρο έγινε εφιάλτης. Είχαμε πλάσει μια φιγούρα βασιζόμενοι στο όνομα. Τώρα το όνομα άλλαξε. Το Σερά παραπέμπει στο τραγουδάκι αλλά το Τσέρα παραπέμπει σε κάτι σαν Ξέρα . . . ξερό . . . ξεραίλα. . . κάτι τέτοιο. Σκατά όνομα. Αυτό σημαίνει ότι η γκόμενα ήταν προφανώς πατσαβούρα.

Νέος κύκλος συζητήσεων άρχισε στο γραφείο.

Κάποια στιγμή θα γινόταν συνάντηση στο εξωτερικό στην οποία θα συμμετείχε ο προιστάμενος. Ο προιστάμενος ήταν τσίφτης και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κουβέντες που έγιναν για τη μούρη και το κορμί της Άντζελας. Φυσικά μπήκαν τα σχετικά στοιχήματα για την εμφάνιση.
Ο προιστάμενος ταξίδεψε στην Ιταλία για το χαι μανατζμεντ μιτινγκ των δυο εταιριών. Στη στρογγυλή τράπεζα ένας ένας όλοι οι μετέχοντες συστήθηκαν.
Την ίδια ώρα στην ελλάδα η αγωνία κορυφωνόταν. Θα βλέπαμε επιτέλους την Άντζελα. Αν και τα κινητά έπρεπε να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο προιστάμενος τους έγραψε στα παπάρια τους και έστειλε SMS ενημερώνοντας στο λαό του: «Η cera einai patsaboura. Einai pshlh kai adunath. Mourh asxhmh. Klinw kinito giati einai malakes edw pera»

Οι συζητήσεις ξανάρχισαν. Οι απόψεις που ακουστήκαν ήταν κυρίως 2. Κάποιοι έλεγαν «Τσέρα τη λένε τι περίμενες;» Κάποιοι άλλοι λέγανε «Τι σημασία έχει το όνομα;» Οι τελευταίοι ήταν οι ορθολογιστές.
Εγώ δε συμφωνώ με κανέναν τους. Πιστεύω ότι η κοπέλα ήταν κούκλα στην αρχή που τη λέγανε ΣΣερά και μετά που τη λέγανε Τσέρα έγινε πατσαβούρα. Ειλικρινά αυτό πιστεύω, ότι μεταμορφώθηκε την ώρα που μίλαγα μαζί της στο τηλέφωνο. Άντε γαμήσου Αγγέλα.

Εν ολίγοις θεωρώ ότι το όνομα καθορίζει την εμφάνιση. Η Τσέρα ήταν ψηλή και αδύνατη, δηλαδή ξερακιανή. Ότι ακριβώς σου φέρνει στο μυαλό το όνομά της.

Όλοι οι άνθρωποι έτσι λειτουργούν βαθιά μέσα τους. Και έρχομαι στο θέμα:

Σου λένε ότι θα βγεις ραντεβού στα τυφλά με μια από δύο κοπέλες. Τη μια τη λένε Βαρβάρα και την άλλη Εμμανουέλα. Δε γνωρίζεις τίποτε άλλο. Ποια θα προτιμήσεις;
Δεν υπάρχει άντρας, ορθολογιστής ή προληπτικός που να μην προτιμήσει την Εμμανουέλα. Και δίδυμες να ήταν, που μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό, ΠΑΛΙ την Εμμανουέλα θα προτιμούσαν όλοι. Μαλακίες λέμε τώρα;

Διότι υποσυνείδητα το όνομα Εμμανουέλα σε παραπέμπει στην ομώνυμη ταινία με τη Σύλβιας Κρυστέλ. Όχι ότι ήτανε καμιά καλή τσόντα. Μια σοφτ ταινιούλα ήτανε ίσα ίσα για να τραβήξει ο έφηβος την πρώτη του μαλακία. Σου φέρνει όμως κάτι ευχάριστο . . . κάτι γλυκό στο μυαλό. Ο Θεός φέρεται να τιμώρησε τον Αυνάν για παρόμοιο λόγο, αλλά ο έφηβος δε δείχνει να νοιάζεται για τη σωτηρία της ψυχής του.

Όσο για το Βαρβάρα . . .
Προτείνω να δοθεί το νόμπελ ιατρικής στο νονό της πρώτης Βαρβάρας της ιστορίας γιατί ανακάλυψε το φυσικό φάρμακο κατά του πριαπισμού. Τόσο σου πέφτει αν ακούσεις αυτό το όνομα.

Καταλήγοντας ΠΡΟΤΕΙΝΩ να διοργανωθεί ένα συνέδριο στη λίστα με σκοπό την απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
1 Μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας αν ξέρει μόνο το όνομά της;
2 Είναι ωραία η Μυρτώ μας;

Τοποθετούμαι πρώτος λέγοντας ότι φαντάζομαι τη Μυρτώ σα μια δροσερή αιθέρινη παρουσία που προχωράει και πέφτουν άνθη Μυρτιάς στο πέρασμά της.

ΚΗΡΥΣΣΩ την έναρξη του συνεδρίου. Ο επόμενος λιστής να ανέβει στο βήμα.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
"Δεν καταλαβαίνω", είπε ο επιστήμονας, "γιατί εσείς τα lemmings τρέχετε με
βιασύνη προς την θάλασσα και πνίγεστε".
"Τι παράξενο", είπε το lemming. "Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί
εσείς οι άνθρωποι δεν το κάνετε".
		James Thurber
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ...  Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου