JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Re: cine city


(nil): h2so4(@)in.gr
Ημερομηνία: Τρι 02 Νοε 2004 - 12:12:29 EET

Διαφωνώ με την προσέγγιση του κ. Υπόπτου.

Ο Καναδός σκηνοθέτης - σεναριογράφος Dylan Kidd ("The Secret Lives of Dentists" και τώρα το "Roger Dodger") είναι απλά μ ι σ ο γ ύ ν η ς.

Και μπορεί ο μισογυνισμός να παράγει καλά movie gags, αλλά δεν παύει να είναι η σημαία του σεξουαλικά καταπιεσμένου αρσενικού (*). Αυτό είναι το «εύρημα» πάνω στο οποίο στηρίζονται πολλές ταινίες με εμπορικό και ενίοτε καλλιτεχνικό προσανατολισμό - όπως και αυτή του τίτλου.

Τέλος πάντων, το πραγματικό εύρημα του έργου δεν είναι άλλο από την θεσπέσια Mina Badie της οποίας επισυνάπτω τρεις φωτογραφίες.

Η2SO4

____

(*) Το καταπιεσμένο αρσενικό δεν διαβιεί απαραίτητα άνευ σεξουαλικού συντρόφου. Κάθε άλλο: ζει σε συνεχή κ ό ν τ ρ α μαζί της. Δείτε π.χ. τον Τιμωρό (The Punisher) με τον John Travolta σε ρόλο μεγαλόσχημου mafia banker, υπερπλούσιου, με ιδιωτικό στρατό και δε συμμαζεύεται, που όλη του η ισορροπία (αλλά και η ανισορροπία) έλκεται από την πρώην πουτάνα γυναίκα του.

Το καταπιεσμένο αρσενικό αρέσκεται να βλέπει μεγάλα ανδρικά μόρια. Κάτι που εκτός από ομοφυλοφιλία (το «κουσόυρι» του Χριστόδουλου) υποκρύπτει και κάποιας μορφής επικείμενης τ ι μ ω ρ ί α ς για το γυναικείο αιδοίο ή πρωκτό («θα την ξεσκίσει»).

Το καταπιεσμένο αρσενικό είναι προϊόν καταπιεστικής μητέρας ή / και καταπιεσμένου πατέρα ή / και ανύπαρκτου πατέρα (διαζύγιο).
Οταν στο σπίτι γίνεται «της μαμάς» το αγόρι ταυτίζεται μοιραία με τον ισχυρό πόλο (την μητέρα). Όταν έρχεται η στιγμή της μετεφηβικής ρήξης, αντί να συγκρουσθεί με τον πατέρα (που είναι το ομαλό), συγκρούεται με την μητέρα (που είναι ανώμαλο). Αυτή η ανωμαλία τον ακολουθεί σ' όλη του τη ζωή.

Τέλος, το καταπιεσμένο αρσενικό (που ζει σε συνεχή πόνο) δεν απελευθερώνεται ποτέ. Ζει για να βλέπει ταπεινωμένες γυναίκες, συζύγους, θυγατέρες. Πάντα ζηλεύει τους φυσιολογικούς και τους φθονεί για τον μη-μισογυνισμό τους. Απορεί που βρίσκουν το θάρρος να λένε στο έταιρόν τους ήμισυ «κουκλίτσα, απόψε θα πάω σινεμά μόνος μου γιατί μπορεί να βγω καπάκι με τους άλλους για ουίσκια». Αυτό που τους προκαλεί περισσότερη απορία είναι η αντίδραση του εταίρου ημίσεως: «Όπως νομίζεις, αλλά μη μεθύσεις γιατί αύριο το πρωί δεν θα ξυπνάς».

Απορούν γιατί δεν καταλαβαίνουν κάτι προφανές: Οι γυναίκες δ ε ν έ χ ο υ ν ε μ π ι σ τ ο σ ύ ν η στα καταπιεσμένα αρσενικά. Και καλά κάνουν. Είναι αιωνίως λιγούρηδες. Αιωνίως θέλουν να «γαμήσουν» την τάδε και την δείνα γειτόνισσα ή συμμαθήτρια της κόρης τους (βλ. και American Beauty). Δεν μ π ο ρ ο ύ ν να αρκεστούν στο κρεβάτι του σπιτιού γιατί απλούστατα δεν είναι αυτό που τους ικανοποιεί στο sex. Αυτό που ΘΑ τους ικανοποιούσε είναι η ταπείνωση. Το τραγικό είναι πως ταπεινώνονται οι ίδιοι. Και είναι τόσο - μα τόσο - φανερό σε όλους τους περί αυτόν, αρσενικούς και θηλυκές. Καταπιεσμένους ή μη.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χείρονος.
Είναι αβάσταχτο να κυβερνάσαι από άνθρωπο χειρότερό σου.
		Δημοσθένης
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________
mina_badie_1.gif mina_badie_2.gif mina_badie_3.gif

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου