JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: «Είμαστε ωραίοι, δεν είμαστε τυχαίοι»


(nil): Nikos Tsekhs (ntsekhs(@)gmail.com)
Ημερομηνία: Κυρ 22 Μαΐ 2005 - 21:11:54 EEST

Φύλλο - φτερό έκαναν την εταιρεία που απαιτούσε να την εξ-υμνούν

«Είμαστε ωραίοι, δεν είμαστε τυχαίοι».

Κάπως έτσι ξεκινούσε, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο «ύμνος» της εταιρείας «Αλφα Τηλεμάρκετινγκ» στο Μοσχάτο, που καταγγέλλουν τον ιδιοκτήτη και εργοδότη τους ότι τους επέβαλε να παρελαύνουν τραγουδώντας πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και επιπλέον, ενώ υπέγραφαν για την πρόσληψη τις συμβάσεις εργασίας με τις αμοιβές που προβλέπει ο νόμος, εντούτοις πληρώνονταν το μισό ή μέρος του κανονικού ποσού.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κων. Αθανασίου διέψευσε τις καταγγελίες των εργαζομένων, που όμως είχαν προβλέψει να βιντεοσκοπήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το «τελετουργικό» της ντροπής και το δημοσιοποίησαν, ζητώντας να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά τους.

Οι δημόσιες καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τις εργαζόμενες που κατήγγειλαν τον εξευτελισμό -και απολύθηκαν- ενώ παρέπεμψε την όλη υπόθεση στον εισαγγελέα.

Με εντολή του υπουργού, άντρες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, επέδραμαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και κατέσχεσαν ό,τι υλικό υπήρχε στα γραφεία και ντουλάπια και συνέλεξαν υλικό προκειμένου να αποτελέσει μέρος του ανακριτικού υλικού. Από μέρους των ελεγκτών δηλώθηκε ότι θα υποβληθεί μήνυση.

Καλά, πολύ γέλιο! Και τα έμαθα μόλις χτες (μιας και ζω έξω απο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό λόγω μιας σχιζοφρένειας που με γυροφέρνει)
Ο Κος Αθανασίου (που δηλώνει δ/ντής κι όχι ιδιοκτήτης της εταιρείας) σε δηλώσεις του, αρνήθηκε ότι υποχρέωνε τους υπαλλήλους να τραγουδάνε τον ύμνο. Παρόλα αυτά, υπήρχε ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στους υπαλλήλους, ώστε να καταγραφεί ο βαθμός ικανοποίησής τους απο την εταιρεία, μέσα στο οποίο υπάρχει η ερώτηση "Σας αρέσει ο ύμνος της εταιρείας μας?"
Ακόμα: "Νοιώθετε ότι η εταιρεία μας σας αγκαλιάζει?", "Νοιώθετε αυτή την αγάπη?"
Εργαζόμενοι που είτε παραιτήθηκαν, είτε απολύθηκαν απο την εταιρεία, δήλωσαν ότι πράγματι κάθε πρωί βαρούσαν προσοχές ώστε να τραγουδήσουν το ύμνο της εταιρείας.
Κι αναρωτιέμαι: υπήρχε και έπαρση της σημαίας της εταρείας ή απλά ο ύμνος?
Τώρα κατάλαβα γιατί δεν πάω με όρεξη το πρωί στη δουλειά... Δεν υπάρχει τίποτα να με εμψυχώνει.
Θα το προτείνω στην επόμενη συνάντηση της JotD, τι είμαστε εμείς που δεν έχουμε ύμνο??

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Όταν βρήκα τη Ρώμη, ήταν μια πόλη από τούβλα και όταν την άφησα, είχε γίνει μια
πόλη από μάρμαρο.
			Αύγουστος Καίσαρ
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου