JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!


(nil): Nikos Tsekhs (ntsekhs(@)gmail.com)
Ημερομηνία: Σαβ 04 Μαΐ 2013 - 01:40:40 EEST

Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!

Και εμείς αντιγράψαμε. Και εμάς μας έπιασαν. Δεν πήγε, όμως, ο πατέρας μας ή ο θείος μας να απολύσει την καθηγήτρια...

Το θέμα σε καμία περίπτωση δεν είναι ο γιος του Σαμαρά. Ούτε φυσικά η αντιγραφή ενός 15χρονου παιδιού. Αυτό είναι ένα μηδαμινής δημοσιογραφικής αξίας γεγονός.

Το θέμα είναι η άνευ προηγουμένου εκδικητικότητα που κατήγγειλε στο δικαστήριο η απολυμένη καθηγήτρια. Ο Σαμαράς -κατά την άποψή μας- θα έπρεπε να συγχαρεί την καθηγήτρια που τόλμησε να μονογράψει το γραπτό του γιου του επειδή αντέγραφε. Αντιθέτως, αυτή απολύθηκε λίγο μετά τις εκλογές.

ΚΑΙ πΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕμΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΩΣ πΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...

Η ΝΟΟΤΡΟπΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.

Ενας χρόνος πριν... παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, νωρίς το πρωί στο Κολλέγιο Αθηνών. Οι μαθητές της τρίτης τάξης Γυμνασίου, όλοι γόνοι καλών οικογενειών, μπαίνουν στην αίθουσα για τις ετήσιες εξετάσεις τους πριν την αποφοίτηση. Βρίσκονται στα μισά της εξεταστικής περιόδου, οι θερινές διακοπές κοντοζυγώνουν και όλοι σκέφτονται ότι σε λίγες ημέρες τα βάσανα τελειώνουν.

Το πρόγραμμα γράφει: Βιολογία. Τα 15χρονα παιδιά τακτοποιούνται στα θρανία τους, οι επιτηρητές καθηγητές παίρνουν τις θέσεις τους, τα θέματα μοιράζονται και ο χρόνος εξέτασης αρχίζει να κυλά. Ολοι θεωρούν πως θα είναι ένα ακόμη ήρεμο πρωινό... μάταια, όμως!

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα στο Κολλέγιο Αθηνών... τα ακούσαμε μόλις πριν από λίγες μέρες σε δικαστική αίθουσα της Ευελπίδων, κατά την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η καθηγήτρια Ευφροσύνη μπουλούτα κατά του Κολλεγίου Αθηνών.

Η κυρία μπουλούτα στις 8 Ιουνίου του 2012 έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Σήμερα τρέχει στα δικαστήρια και αγωνίζεται να επαναπροσληφθεί στο Κολλέγιο, επειδή πέρυσι, αμέσως μετά τις εκλογές, απολύθηκε...

Η εκδίκαση της εργατικής διαφοράς ορίστηκε για τις 22 Απριλίου στο κτίριο 9 της Ευελπίδων. Το ΧΩΝΙ, που είχε την πληροφορία, ήταν εκεί και παρακολούθησε μια δίκη διαφορετική από τις άλλες. Από τη μια... η καθηγήτρια που αγωνίζεται να ξανακερδίσει τη δουλειά της και από την άλλη... το Κολλέγιο Αθηνών, όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρωθυπουργού Αντώνη.

Από την αίθουσα του δικαστηρίου...

Κτίριο 9. Αίθουσα 14. Στο πινάκιο η υπόθεσή μας έχει αύξοντα αριθμό 16. μπουλούτα εναντίον Κολλεγίου, όπου προεδρεύει ο Σαμαράς.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται τρεις Σαμαράδες (γιος, πατέρας και θείος) φαίνεται πως δεν έχει διαρρεύσει. Δημοσιογράφοι με τα κλασικά μπλοκ δεν υπάρχουν πουθενά. Κατευθυνόμαστε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου για να έχουμε την καλύτερη δυνατή επαφή.

μετά από λίγα λεπτά, η πρόεδρος καλεί τους αντίδικους. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών πλησιάζουν την έδρα. Η πρόεδρος ζητά να μάθει αν είναι παρούσα η καθηγήτρια Ευφροσύνη μπουλούτα, που κατέθεσε αγωγή με σκοπό να καταγγείλει την άδικη -κατ' αυτήν- καταγγελία της σύμβασής της με το Κολλέγιο Αθηνών.
Η καθηγήτρια, που κάθεται στην άκρη της αίθουσας, ανασηκώνεται. Δείχνει κουρασμένη και καταβεβλημένη. Δίπλα της, ο καλός της φίλος και πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών του Κολλεγίου, Αργύρης Ψαλίδας. Η διαδικασία ξεκινά...

Η Κάτια Λαϊνά, δικηγόρος της ενάγουσας, ζητά την εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών καθώς όπως αναφέρει "αφορά σε ανήλικο παιδί γνωστού πολιτικού προσώπου". Η πρωτοφανής, για εργατικές διαφορές, πρόταση της πλευράς της καθηγήτριας "προϊδεάζει" λίγους στο ακροατήριο. Δείχνει, όμως, τον τρόπο και το σεβασμό, με τον οποίο αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα η κυρία μπουλούτα την υπόθεση και το μικρό μαθητή της Κωνσταντίνο Σαμαρά.

Η πρόεδρος δεν αποδέχεται την πρόταση, συμφωνεί να μη γίνει αναφορά σε ονόματα και η διαδικασία προχωρά κανονικά...

πρώτος στο βήμα ανεβαίνει ο μάρτυρας της καθηγήτριας. Ο Αργύρης Ψαλίδας απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αν και ο ίδιος ξεκίνησε -όπως δήλωσε- τη συνεργασία του με το Κολλέγιο το 1999, αναφέρει ότι η πρώτη πρόσληψη της καθηγήτριας στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα έγινε στις αρχές του 1991. Και αμέσως ξεκινά την εξιστόρηση των γεγονότων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτία που προκάλεσε την απόλυση της καθηγήτριας Φυσικής ήταν οι επανειλημμένες παρατηρήσεις της συναδέλφου του στο γιο γνωστού πολιτικού προσώπου, που προσπαθούσε να αντιγράψει. Ολα διαδραματίστηκαν το πρωινό της 8ης Ιουνίου 2012 και πιο συγκεκριμένα κατά την εξέταση του μαθήματος της βιολογίας. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μάρτυρας, η καθηγήτρια Ευφροσύνη μπουλούτα, που ήταν η επιτηρήτρια, αντιλαμβάνεται ότι δύο μαθητές προσπαθούν να συνεννοηθούν κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης. Η περιγραφή του είναι γλαφυρή.

Ο γιος του πρωθυπουργού στράφηκε προς τον συμμαθητή του πίσω θρανίου και προσπάθησε να εκμαιεύσει τις σωστές απαντήσεις. Η καθηγήτρια κινήθηκε προς το μέρος τους. Στάθηκε ανάμεσα στα θρανία των δύο εφήβων και ζήτησε τη συμμόρφωσή τους. Κι όμως, ο 15χρονος Κωνσταντίνος επέμεινε.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία που κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο γιος του πρωθυπουργού γύρισε προς άλλο συμμαθητή του και του φώναξε: "ρε μαλ..., αυτή δεν είναι η σωστή απάντηση;". Η επιτηρήτρια, μαζεύοντας όλο το θάρρος της - μπορούμε όλοι να φανταστούμε το πώς νιώθουν οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων όταν πρόκειται να επιπλήξουν γόνους μεγαλοπολιτικών και δη του πρωθυπουργού της χώρας- αποφάσισε να επέμβει δραστικά. Σύμφωνα με τον κύριο Ψαλίδα, του μονόγραψε την κόλλα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, που έχει στην κατοχή της τα έγγραφα και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, παρακολουθεί αμίλητη. Κάπου εκεί, παρεμβαίνει η δικηγόρος της καθηγήτριας και ζητά από το δικαστήριο να κατατεθεί στα πρακτικά το γραπτό του μαθητή, ώστε να λάβει γνώση τόσο το δικαστήριο όσο και η ίδια. Επιμένει πως στο έγγραφο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικηγόρων του Κολλεγίου, υπάρχει σχετική σημείωση της επιτηρήτριας για αντιγραφή. Η εμφάνιση του εγγράφου θα βοηθήσει πολύ το δικαστήριο...

Η πλευρά του Κολλεγίου αντιδρά. Στρέφεται προς τον Αργύρη Ψαλίδα και τον ρωτά αν γνωρίζει ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, όταν εντοπιστεί μαθητής που αντιγράφει. Ο μάρτυρας δεν προλαβαίνει να απαντήσει και οι δικηγόροι των εναγομένων αναφέρουν πως σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να αφαιρεθεί το γραπτό, να συνυπογράψει ο δεύτερος επιτηρητής (σ.σ. πώς θα τολμούσε άραγε; Αυτή που υπέγραψε, απολύθηκε), να ενημερωθεί ο διδάσκων το μάθημα καθηγητής και να γίνει γραπτή αναφορά προς το διευθυντή του σχολείου! μάλιστα, οι ίδιοι επιμένουν να ρωτούν γιατί η εκπαιδευτικός δεν ενημέρωσε τη συνάδελφό της (δεύτερη επιτηρήτρια της εξέτασης) για ένα τέτοιας σοβαρότητας συμβάν...

Η διαδικασία στην αίθουσα 14 προχωρά, είμαστε περίπου στα μισά. με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται, η καταγγελία της σύμβασης της καθηγήτριας έγινε στις 18 Ιουλίου 2012.
Ο πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών του σχολείου υπογραμμίζει πως το περιστατικό δεν είχε διαρρεύσει καθώς η κυρία μπουλούτα - κατά την κατάθεση του μάρτυρα- βρισκόταν σε σύγχυση για το τι θα έπρεπε να κάνει. Οταν άρχισαν να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για το περιστατικό και για την ενδεχόμενη τιμωρία της καθηγήτριας, εκπρόσωποι του συλλόγου των καθηγητών επισκέφθηκαν (στις 22 Ιουνίου) τον διευθυντή του Κολλεγίου Σπύρο πολλάλη, ο οποίος δήλωσε άγνοια και επέμεινε πως δεν υφίσταται θέμα απόλυσης. Κάποιες μέρες νωρίτερα δε, η καθηγήτρια είχε ήδη επισκεφτεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μιχάλη Κουρουτό. Βρισκόμασταν περίπου πέντε ημέρες πριν τις εκλογές και αν έβγαινε στη δημοσιότητα, το σκάνδαλο θα ήταν μεγάλο... Ο μιχάλης Κουρουτός της πρότεινε ηρεμία και εχεμύθεια.

Η ηρεμία της διοίκησης, όμως, κράτησε μονάχα λίγες μέρες. Αμέσως μετά τις εκλογές, ήρθε το ραβασάκι για τη διακοπή συνεργασίας. Ο συνάδελφος της καθηγήτριας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι θεωρεί πως μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τα περί "ανεπάρκειας στα διδακτικά καθήκοντα". Η καθηγήτρια ήταν στο Κολλέγιο από το 1991, της είχαν γίνει αρκετές διετείς και τριετείς ανανεώσεις σύμβασης, ενώ το 1999 της είχε προταθεί η ανάληψη οργανικής θέσης. Η διοίκηση του σχολείου φαίνεται πως την είχε πάντα σε εκτίμηση.

Η Κάτια Λαϊνα, δικηγόρος της καθηγήτριας, επεμβαίνει. Τονίζει πως το περί ανεπάρκειας επιχείρημα του ιδρύματος δεν έχει βάση.

Λίγους μήνες πριν, είχαν απολυθεί άλλοι δύο καθηγητές για "διατάραξη εκπαιδευτικού κλίματος". Η ίδια αναρωτιέται γιατί δεν λύθηκε τότε η συνεργασία της πελάτισσάς της με το Κολλέγιο; Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο. Η αναφορά της καθηγήτριας πως "η σύμβασή μου καταγγέλθηκε επειδή αρνήθηκα να έχω διακριτική μεταχείριση έναντι παιδιών επωνύμων" τα λέει όλα.

Αμέσως μετά τον κ. Ψαλίδα, καλείται η μάρτυρας του σχολείου, η συνδιευθύντρια πολυάνθη Τσίγκου. Στα πρώτα ερωτήματα της προέδρου, που στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας παρακολουθεί αμίλητη, η συνδιευθύντρια επιμένει πως η διακοπή συνεργασίας επήλθε λόγω ανεπάρκειας της καθηγήτριας. Επιμένει πως δεχόταν παράπονα από γονείς και μαθητές για την Ευφροσύνη μπουλούτα, ενώ -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- η δικαιολογία του περιστατικού που περιγράφηκε παραπάνω "εφευρέθηκε" μετά την απόλυση. (Οι δικηγόροι του ιδρύματος που προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς, απάντησαν Στο ΧΩΝΙ πως για την ανεπάρκεια της καθηγήτριας είχαν καταθέσει ενόρκως συνάδελφοί της.

Ωστόσο, ούτε η συνδιευθύντρια, ούτε ο πρόεδρος του συλλόγου των καθηγητών κατέθεσαν κάτι τέτοιο στο δικαστήριο). Η κυρία Τσίγκου συμπλήρωσε πως από αυτή την υπόθεση συκοφαντείται το ίδρυμα, ενώ κατέθεσε πως γνώριζε ότι υπήρχαν προβλήματα στις ώρες διδασκαλίας της εν λόγω καθηγήτριας. μάλιστα, ανέφερε πως ένα χρόνο πριν, είχε γίνει συζήτηση μεταξύ των διοικούντων και τελικά, λόγω προβλημάτων υγείας της καθηγήτριας, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τότε στην απόλυσή της.
Η κυρία Λαϊνά, η δικηγόρος της καθηγήτριας επεμβαίνει και πάλι. Ρωτά το ύψος των διδάκτρων του σχολείου. μετά από μικρή αναταραχή, η διευθύντρια αναφέρει ότι αυτό κινείται περί τις 12 χιλιάδες ευρώ κατ' έτος. Η δικηγόρος συμπληρώνει πως με τα πρόσθετα τα δίδακτρα φτάνουν τις 15 χιλιάδες ευρώ και αναρωτιέται πώς γίνεται ένα σχολείο με τέτοια έσοδα να προχωρά σε περικοπές προσωπικού.

Η πλευρά του Κολλεγίου επιστρέφει. Υπερασπίζεται έντονα την άποψη ότι η απόλυση δεν έγινε για την αντιγραφή του 15χρονου μαθητή καθώς το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε ποτέ από την καθηγήτρια. Οι δικηγόροι του ιδρύματος ρωτούν και πάλι γιατί δεν έγινε καταγγελία στη διοίκηση.

Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας. Το ρολόι δείχνει δώδεκα και κάτι το μεσημέρι.

Η Κάτια Λαϊνά απαντά με ένα ερώτημα: "Είναι εύκολο να μονογράψεις το γραπτό του γιου του πρωθυπουργού; πού να το καταγγείλει; Σε ποια διοίκηση; Στο θείο (σσ: Αλέξανδρο Σαμαρά) του μαθητή;"!

Η πλευρά της ενάγουσας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η απόλυσή της ήταν αποτέλεσμα της μονογραφής της κόλλας του μικρού Σαμαρά. Και υπάρχουν και κάποιες σημαντικές παράμετροι που θα πρέπει να τονιστούν.

Ολα γίνονται την ώρα που η χώρα διανύει τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου και ο μπαμπάς Αντώνης Σαμαράς μάχεται σκληρά για την πρωθυπουργία. Εχοντας μείνει για χρόνια στην πολιτική αφάνεια, μετά την περιπέτεια της πολιτικής Ανοιξης, οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που ο Αντώνης Σαμαράς ηγείται της ΝΔ και διεκδικεί με αξιώσεις την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν ξεσπούσε ένα τέτοιο σκάνδαλο τότε, ίσως να του κόστιζε ακριβά...

Η καθηγήτρια τελικά απολύθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η σύμβασή της καταγγέλθηκε στις 18 Ιουλίου και ως επίσημος λόγος προβλήθηκε η "ανεπάρκεια στα διδακτικά της καθήκοντα". Εξέλιξη μη αναμενόμενη για μια καθηγήτρια που εργάζεται στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα από το 1991 και της ανανεώνεται η σύμβαση εργασίας κατ' επανάληψη.

Για μια γυναίκα, που έχει δώσει την ψυχή της όχι μόνο στους μαθητές, αλλά και στην επιχείρηση, στην οποία έχει περάσει τα τελευταία 22 χρόνια της ζωής της.

Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε, ως όφειλε, με το Κολλέγιο Αθηνών για να ζητήσει και την επίσημη απάντηση του Αλέξανδρου Σαμαρά για το περιστατικό με το γιο του πρωθυπουργού (και ανιψιό του) και την απόλυση της καθηγήτριας που ακολούθησε. παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση που μας έστειλε ο δικηγόρος του Κολλεγίου Αθηνών Θεόδωρος Χοϊδάς:

"Τον Οκτώβριο του 2012 πρώην εκπαιδευτικός του Κολλεγίου Αθηνών κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με τη διαδικασία εργατικών διαφορών, διεκδικώντας να κηρυχθεί άκυρη η λύση της εργασιακής της σχέσης. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο Αθηνών στις 22.4.2013 και αναμένεται η έκδοση απόφασης επ' αυτής.
"Στην αγωγή της η εν λόγω εκπαιδευτικός εμφάνισε ψευδώς ως δήθεν αιτία της απόλυσής της από το σχολείο την παρατήρηση που έγινε σε μαθητή μας, που κατά τους ισχυρισμούς της επιχειρούσε να αντιγράψει από συμμαθητή του. Οπως εκθέσαμε ενώπιον του δικαστηρίου ο οψιγενής ισχυρισμός αυτός της ενάγουσας είναι ψευδής, δεδομένου ότι:

(Α) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας ουδέποτε ενημέρωσε την συνεπόπτρια συνάδελφό της και τη διεύθυνση του σχολείου για ένα τέτοιας σοβαρότητας συμβάν, ενώ ταυτόχρονα επέτρεψε στον μαθητή να ολοκληρώσει κανονικά την εξέτασή του.

(Β) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας, όπως εξέθεσαν ενόρκως συνάδελφοί της παρουσίαζε απόδοση κατώτερη της αναμενομένης, για την οποία της είχαν γίνει σε χρόνο κατά πολύ πρότερο του καταγγελλομένου συμβάντος επανειλημμένες παρατηρήσεις.

(Γ) Η εν λόγω πρώην εκπαιδευτικός μας είχε επανειλημμένως επιδείξει συμπεριφορά αποκλίνουσα της αναμενόμενης για εκπαιδευτικό προκαλώντας προστριβές και κλίμα καχυποψίας και μεμψιμοιρίας στις σχέσεις με τους συναδέλφους της. μάλιστα ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012 ο διευθυντής του Γυμνασίου είχε γραπτώς απευθυνθεί στην ενάγουσα εφιστώντας την προσοχή της για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

"Είναι πρόδηλο ότι το δημοσίευμά σας εντάσσεται στο σχεδιασμό της πρώην εκπαιδευτικού μας, η οποία εκμεταλλευόμενη την εφημερίδα σας, επιδιώκει να δημιουργήσει θετικό γι' αυτήν κλίμα ενόψει έκδοσης απόφασης επί της αγωγής της που συζητήθηκε μόλις προ ολίγων ημερών.

"Είμαστε βέβαιοι πως συμφωνείτε, ότι η ψυχική ηρεμία και η ισορροπημένη ανάπτυξη ενός παιδιού βρίσκονται πέραν πάσης σκοπιμότητας. Ενα εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως το Κολλέγιο Αθηνών και μια εκπαιδευτικός όπως η καταγγέλλουσα αλλά και η εφημερίδα σας στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας οφείλουν να το σεβαστούν. πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση και δημοσίευση τέτοιου είδους καταγγελιών, η βασιμότητα των οποίων θα κριθεί δικαστικώς, δεν συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή".

Το ΧΩΝΙ: Το δεδομένο είναι ότι η καθηγήτρια μονόγραψε την κόλλα του μαθητή, που έχει ασφαλώς τη σημείωσή της. (Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προσκομίσθηκε η κόλλα του μικρού Σαμαρά, παρότι ζητήθηκε από την ενάγουσα). Αρα, το συμβάν είναι δεδομένο. Αυτό που ερευνάται δικαστικά είναι αν το συμβάν (της παρατήρησης του μικρού Σαμαρά) αποτέλεσε την αιτία της απόλυσης.

Επίσης δεδομένο είναι ότι, λίγους μήνες πριν, είχαν απολυθεί άλλοι δύο καθηγητές για "διατάραξη εκπαιδευτικού κλίματος".

με αυτά τα δεδομένα, προκύπτουν και ερωτήσεις. Γιατί δεν απολύθηκε και η κυρία μπουλούτα μαζί τους, εφόσον υπήρχαν παράπονα και έγγραφες καταγγελίες για την ανεπάρκειά της;

Γιατί άφηνε το Κολλέγιο μια "ανεπαρκή" καθηγήτρια να διδάσκει τους μαθητές του;

πώς είναι δυνατόν να μη γνώριζε το παραμικρό ο Διευθυντής του Κολλεγίου Σπύρος πολλάλης, εφόσον υπήρχαν τόσες διαμαρτυρίες;

Και εφόσον δεν γνώριζε το παραμικρό ο κύριος πολλάλης στις 22 Ιουνίου, πότε ελήφθη η απόφαση της απόλυσης;

πότε κρίθηκε η ανεπάρκειά της; Τον Ιούλιο; Στις διακοπές;

Επίσης, το Κολλέγιο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η καθηγήτρια δεν ενημέρωσε τη συνάδελφό της συνεπόπτρια για το συμβάν. μια εύκολη και πρόχειρη απάντηση έρχεται στο μυαλό του καθενός: Για να μην τη μπλέξει και κινδυνεύσει να χάσει τη δουλειά της και αυτή. Γιατί ήθελε να προστατεύσει τη συνάδελφό της, προφανώς. Αλλά, είπαμε, αυτή είναι μια εύκολη και πρόχειρη απάντηση. Η ερώτηση που παραμένει αναπάντητη, ωστόσο, είναι γιατί το Κολλέγιο δεν κάλεσε ως μάρτυρα δικό του αυτή την καθηγήτρια (τη συνεπόπτρια) για να διαψεύσει την μπουλούτα, εφόσον λέει ψέματα. Δεν θα υπήρχε καλύτερος μάρτυρας για το Κολλέγιο. Όμως, δεν την κάλεσε. Ούτε την κόλλα του γραπτού του μικρού Σαμαρά προσκόμισε.

Τέλος, επειδή όντως Το ΧΩΝΙ βάζει την ψυχική ηρεμία και την ισορροπημένη ανάπτυξη ενός παιδιού πέραν πάσης σκοπιμότητας... όπως επίσης βέβαια και την ψυχική ηρεμία και την ισορροπημένη ανάπτυξη μιας καθηγήτριας, που δεν είχε την τύχη να έχει μπαμπά πρωθυπουργό, επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο του Κολλεγίου τηλεφωνικά και ζητήσαμε να επαναπροσληφθεί η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, αν μια καθηγήτρια μονογράψει το γραπτό του γιου του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραφε, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τη συγχαρεί και να την προστατέψει και από διάφορους "καλοθελητές" που ίσως θελήσουν να την τιμωρήσουν για να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως. πόσο μάλλον στο Κολλέγιο Αθηνών που προεδρεύει ο αδελφός του και διευθύνει ο φίλος του. Όμως είπαμε... αυτά σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη. Όχι του Σαμαρά.

http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2219-apelisan-tin-kathigitria-pou-epiase-ton-gio-tou-samara-na-antigrafei

--
G+: http://profiles.google.com/104545947692622144277
FB: http://www.facebook.com/ntsekhs/

--
Η Έβελυν γράφει :
Νίκος Σταυρίδης: Ποιος καθόταν εδώ μωρε;
Γιάννης Γκιωνάκης: Στο τραπέζι;
Νίκος Σταυρίδης: Όχι! Στις καρέκλες!
Γιάννης Γκιωνάκης: Α! Στις καρέκλες μάλιστα! Μα μου λέτε στο τραπέζι. Στο
τραπέζι δεν κάθονται οι άνθρωποι...
		Τα κίτρινα γάντια
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
                   https://anekdota.duckdns.org
________________________________________________________________________
samaras_antigrafi.jpg

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου