JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Οι λύσεις


From: George Anagnostopoulos (infolord(@)usa.net)
Date: Δευ 14 Σεπ 1998 - 14:19:36 EEST


Μετά από πολλές προσπάθειες, ιδού οι λύσεις των quiz που έστειλα. Σωστές απαντήσεις υπήρξαν αλλά κανείς δε με έπεισε ότι ΒΡΗΚΕ την απάντηση και δεν την ήξερε εκ τω προτέρων. Εκτός ίσως από το τρίτο κουίζ που ήταν εύκολο αλλά αι πολύ πιο διαδομένο όσον αφορά τη λύση του.

@

1. Μέσα στο δάσος υπάρχουν σε μία νοητή ευθεία στη σειρά ένας σάκος με άμμο, ένας δεύτερος άκος με άμμο, ένας τρίτος σάκο με άμμο και ένα πτώμα που στο χέρι του κρατάει ένα μικρό ξυλάκι. Τι έχει συμβεί;

Ο τρόπος σκέψης έχει ως εξής: Πού μπορεί να χρειάζονται τα σακιά με την άμμο; Μόνο ως σαβούρα, δηλαδή έξτρα βάρος. Και ποιός θα τα χρειαζόταν; Κάποιος σε αερόστατο. Πότε τα ρίχνουν λοιπόν αυτά; Όταν το αερόστατο αρχίζει να χάνει ύψος, για να διατηρήσουν το ύψος του. Αφότου έπεσαν τα σακιά τι έγινε; Έπεσε ένας άνθρωπος. Γιατί; Εκεί είναι το ψιλο-μπέρδεμα. Ηταν δύο (ή περισσότεροι) πάνω σε ένα αερόστατο και αφού είδαν ότι με τα σακιά που έριξαν, το αερόστατ εξακολουθούσε να χάνει ύψος, απφάσισαν να πέσει ένας από αυτούς. Ο πιο απλό τρόπος να το κάνουν είναι να τραβήξουν ξυλάκια και όποιος έχει το πιο κοντό να πέσει για να σωθούν οι υπόλοιποι.

@

2. Ένας τύπος αποφασίζει να αυτοκτόνησει πέφτοντας από μία τυχαία πολυκατοικία. Ενώ πέφτει όμως ακούει να χτυπάει ένα τηλέφωνο σε ένα τυχαίο διαμέρισμα της πολυκατοίκιας. Αμέσως σκέφτεται "Οχι ρε γαμώτο!" αλλά εκείνη τη στιγμή χτυπάει στο έδαφος και σκοτώνεται. Τι έχει συμβεί;

Αρκετά παράλογο κουιζ. Η επιλογή της πολυκατοικίας είναι τυχαία, το τηλέφωνο που χτύπησε ήταν τυχαίο, το διαμέρισμα ήταν τυχαίο. Ο άνθρωπος μόνο δεν ήταν τυχαίος. Ήταν κάποιος ο οποίος επέζησε από κάτι που νόμισε πως σήμαινε τον παντελή αφανισμό των ανθρώπων από τη γη (πυρηνική έκρηξη, παγκόσμιος πόλεμος, αρμαγεδδών, μαζική τροφική δηλητηρίαση, ότι θέλετε). Νομίζοντας πως είναι ο μόνος που επέζησε, αποφάσισε να αυτοκτονήσει αφού δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Ενώ έπεφτε όμως ακούει το τηλέφωνο να χτυπάει. Αρα τουλχιστον άλλος ένας ήταν ζωντανός.

@

3. Ένα πτώμα βρίσκεται κρεμασμένο σε ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο (βάλτε έξι μέτρα) με ένα σκοινί μόνο δύο μέτρων. Στο πάτωμα υπάρχουν πολλά νερά. Τι έχει συμβεί;

Πολύ απλό. Ο τύπος αυτοκτόνησε πατώντας σε μία στήλη πάγου. Ο πάγος έλιωσε.

@

Πολύ καλές ήταν οι απαντήσεις του George Haloulos, οι οποίες αν και όχι οι "σωστές" αξίζουν να δημοσιευτούν:

1. Ο τύπος (το πτώμα πριν πεθάνει) καβαλούσε ένα γαϊδούρι και μετέφερε άμμο σε σάκους. Όμως όπως προχώραγε με το γαϊδούρι, είδανε ξαφνικά μπροστά τους μία φωτιά. Αυτός, με το ματσούκι που κράταγ ρίχνει μια του γαϊδάρου, αλλά εκείνος τρομάζει τόσο που κάνει απότομη μεταβολή και φεύγει τρέχοντας. Έτσι, ρίχνει πρώτα κάτω τον τύπο, ο οποίος, νεκρός πλέον από το χτύπημα με το έδαφος, δεν μπορεί προφανώς ούτε να συρθεί. Μετά τρέχοντας ο γάιδαρος ρίχνει και τα τρία σακιά, όχι όμως όλα μαζί, αφού δεν κατάφερε να τα ξεφορτωθεί αμέσως. Έτσι ρίχνει ένα κάθε φορά, και έχουμε το αποτέλεσμα. Μετά η φωτιά φτάνει στον τύπο, που ακόμα κράταγε το ματσούκι. Το ματσούκι παίρνει φωτιά αμέσως και αφού καήκε σχεδόν ολόκληρο ήρθε η πυροσβεστική που είδε το πτώμα και το έβρεξε, με αποτέλεσμα να μην προλάβει ν καεί ο τύπος. Έτσι στο τέλος καταλήγουμε με την αρχική εικόνα: Οι τρεις σάκοι, ο τύπος με το ματσούκι, που αφού κάηκε είχε γίνει πια ένα μικρό ξυλάκι.

2. Αφού τη στιγμή που χτυπάει το τηλέφωνο (και αφού το ακούει αυτός) αυτός σκοτώνεται, το τηλέφωνο χτύπησε από το ισόγειο. Όμως στο ισόγειο αυτός είχε αφήσει το κινητό του. Άρα προφανώς χτύπησε το κινητό του. Τότε θυμήθηκε ότι είχε υποσχεθεί και σε ένα άλλο φίλο του που ήθελε να αυτοκτονήσει και αυτός να αυτοκτονήσουν μαζί και του είχε πει να τον πάρει τηλέφωνο για να πάνε μαζί. Οπότε θυμήθηκε ότι έπρεπε να περιμνει τον φίλο του και όχι να πάει μόνος του.

3. Το δωμάτιο αυτό είναι το μπάνιο. Ο τύπος έκανε μπάνιο, οπότε έσπασε η βρύση και χύθηκαν παντού νερά. Δεν μπορούσε όμως να το σταματήσει, η πόρτα είχε μπλοκάρει και δεν μπορούσε να την ανοίξει. Τότε σκέφτηκε ότι για να μην πνιγεί, αφού θα αργήσουν να έρθουν οι συγκάτοικοί του θα μπορούσε να πάρει το σκοινί από το συρτάρι και να το δέσει στο ταβάνι ώστε να μην χρειάστει να κολυμπάει για να επιπλέει. Έτσι κι αλλιώς από τον εξαερισμό θα έφευγε το νερό, και δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει έως το ταβάνι. Ο εξαερισμός απέιχε δύο μέτρα από το ταβάνι. Έτσι έκανε το σκοινί θηλειά και το κρέμασε στο ταβάνι. Οπότε περιμένοντας άρχισε ν τον παίρνει ο ύπνος, αφού αργούσε ο συγκάτοικός του, και σκέφτηκε να βάλει τα κεφάλι του μέλα στη θηλειά μέχρι να έρθει ο συγκάτοικός του, οπότε και θα το βγάλει, αφού ξυπνήσει. Όμως δεν κατάλαβε τον συγκάτοικό του που ήρθε και άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του μπάνιου και έτσι άδειασε το μπάνιο αμέσως και αυτός πνίγηκε...

Αυτά τα ολίγα από μένα. Τη λύση για το γλάρο θα την δώσει ο Πάνος και τη λύση για τη Μαρία και το Γιάννη α τη δώσει η Λήδα.

Γιώργος, ο ξενιτμένος

-- 


George Anagnostopoulos


  * * * PLEASE ALWAYS REPLY TO MY NEW ADDRESS:  INFOLORD(@)USA.NET * * *
  Final year student for BA Business Studies @ University of Glamorgan
  Success is getting what you want. Happiness is wanting what you get.


______________________________________________________________________

 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...
 Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html
______________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου