JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Το νησί των ειδολολατρών...


From: George Haloulos (norm(@)acci.gr)
Date: Παρ 11 Δεκ 1998 - 12:11:46 EET


Κάοτε υπήρχε ένα νησί, το νησί των ειδολολατρών, με 26 παραθαλάσσια χωριά, τα ονόματα των οποίων ήταν A, B, C, ..., Y, Z με κυκλική σειρά. Όπως λέει η ιστορί, το νησί επισκέφτηκαν συνολικά 26 ιεραπόστολοι, τα ονόματα των οποίων ήταν επίσης A, B, C, ..., Y, Z. Κάθε ιεραπόστολος ξεκινούσε τη δουλειά του από το χωριό που έφερε το όνομά του. Αρχικά όλα τα χωριά ήταν ειδωλολατρικά, αλλά όταν ένας ιεραπόστολος έφτανε σε ένα χωριό, γινόταν σύντομα χριστιανικό. Όταν ένας ιεραπόστολος προσηλύτιζε ένα χωριό, συνέχιζε τη δουλειά του στο επόμενο, ακολουθώντας τον κύκλο A-B-C-...-Y-Z-A. Αν ένας ιραπόστολος έφτανε σε ένα ειδωλολατρικό χωριό, το προσηλύτιζε σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέχιζε στο επόμενο. Ωστόσο, όπως μας λέει η ιστορα του νησιού, δεν υπήρχαν ποτέ περισσότεροι από ένας ιεραπόστολοι στο ίδιο χωριό ταυτόχρονα. Απ' την άλλη, αν ένας ιεραπόστολος έφτανε σε ένα χωριό που ήταν ήδη προσηλυτισμένο, οι κάτοικοί του τσαντίζονταν τόσο πολύ που σκότωναν τον ιεραπόστολο και ξαναγύριζαν στην παλιά τους θρησκεία. Αυτό γινόταν ακόμα και για ένα ιεραπόστολο που γύρισε όλα τα χωριά και ξανάφτασε σε ένα χωριό που είχε προσηλυτίσει ο ίδιος. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον αριθμό των ιεραπόστολων που βρίσκονται στο νησί την ίδια χρονική στιγμή.
Όταν όλοι οι ιεραπόστολοι ήρθαν κα έφυγαν (σκοτώθηκαν), πόσα από τα χωριά παρέμεινα προσηλυτισμένα;

Απαντήσεις με αιτιολόγηση με προσωπικό e-mail στη διεύθυνση norm(@)acci.gr . Η απάντηση στο πρόβλημα θα αποσταλεί στη λίστα την Τρίτη, μαζί με τα ονόματα των σωστά απαντήσαντων, εκτός αν δω ότι δεν υπάρχει καμία συμμετοχή, οπότε ίσως στείλω απλώς μία υπόδειξη.

Roy(@)l


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου