JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Οι απαντησεις στα 3 quiz


From: Manos Pazianos (iliria(@)icc.al.eu.org)
Date: Κυρ 18 Απρ 1999 - 16:57:31 EEST


Μανος Παζιανος (uin ICQ 4042829) Απο τα Τιρανα γεια σας.

Τα ερωηματα και οι σωστες απαντησεις ειναι:

1. Εχουμε δυο (2) και ΜΟΝΟ δοχεια. Το πρωτο εχει χωρητικοτητα οταν ειναι πληρες 3 lt (λιτρα) και το δευτερο 5 lt. Θελουμε στο δοχειο των 5 lt, να βαλουμε ακριβως 4 lt νερο. Δεν μας ενδιαφερει η ποσοτητα νερου που θα πεταξουμε στην προσπαθεια αυτη. Ποια η διαδικασια? (εγω που ειμαι πολυ εξυπνος, ξερω 2 τροπους)

Οι λυσεις:

Α. ΤΡΟΠΟΣ (απο την Τινα) Αρχικά, θα γεμίσουμε το δοχείο τω 5 lt. Από αυτό θα γεμίσουμε το δοχείο των 3 lt, άρα έχουμε 2 lt στο μεγάλο δοχείο. Αδειάζουμε το μικρό δοχείο και βάζουμε σε αυτό τα 2 lt. Μετά, γεμίζουμε το δοχείο των 5 lt και από εκεί συμπληρώνουμε το 1 lt που λείπει από το δοχείο των 3 lt. Έτσι, μας μένουν στο μεγάλο δοχείο 4 lt.

Β. ΤΡΟΠΟΣ (απο την Τινα επισης) Γεμίζουμε το δοχείο των 3 lt και το αδειάζουμε στο δοχείο των 5 lt. Μετά, ξαναγεμίζουμε το δοχείο των 3 lt και συμπληρώνουμε το μεγάλο δοχείο, άρα μας μένει 1 lt στο μικρό δοχείο. Τώρα, αδειάζουμε το μεγάλο δοχείο και βάζουμε σε αυτό το 1 lt απ' το άλλο δοχείο. Τελικά, γεμίζουμε το δοχείο των 3 lt και αδειάζουμε το περιεχόμενό του στο δοχείο των 5 lt , που τώρα συνολικά έχει 4 lt.

Και τις δυο απαντησεις εδωσαν οι: Η Τινα (Katelani) αυτες που διαβαατε παραπανω , ο Βαγγελης Καπουλας, και ο Delmentro.

Μια απο τις παραπανω, οι: Bad_geor, Γρηγορης Παλετας, Γιωργος Αναγνωστοπουλος, Bασιλης Σολαχιδης και Δημητρης Βαρτζος.

2. Σε μια λιμνη που εχει επιφανεια 15.20 στρεμματα, επιπλεει ενα νουφαρο. Το νουφαρο καθε μερα, διπλασιαζει την επιφανεια του. Ετσι, σε 32 μερες (σημερα δηλαδη) εχει καταλαβει 3.80 στρεμματα της λιμνης. Σε ποσες μερες, θα καλυψει ολη την επιφανεια τς λιμνης?

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Την 33 ημερα (αυριο), θα διπλασιαστει: 3.80 χ 2= 7.60 στρεμματα Την 34 ημερα (μεθαυριο), θα διπλασιαστει: 7.60 χ 2= 15.20 στρεμματα Αρα σε 2 ημερες.

Σωστες απαντησεις εδωσαν οι: Ληδα (electra), Βαγγελης Καπουλας, Τινα (Katelani), Γρηγορης Παλετας, Βασιλης Μοσχος, Delmentro, Γιωργος Αναγνωστοπουλος, Κοσολας Μανωης, Βασιλης Σολαχιδης και Δημητρης Βαρτζος.

3. Στα συνορα Αλβανιας Ελλαδος στην Κακαβια. ο καθε τελωνιακος μια (1) ωρα δουλευει, μια (1) εχει ρεπο (εκαστος, τις ιδιες ωρες καθε μερα). Ενας απο αυτους (ο δικος σας), με αυξημενη παρατηρητικοτητα, διαπιστωνει οτι στα πρωτα 6 λεπτα καθε βαρδιας του, περναει απο την Ελλαδα προς την Αλβανια, ενας Αλβανος (ο δικος μου) καβαλα πανω σε ενα ποδηλατο που στην σχαρα του εχει ενα καλαθι. Σημειωτεον οτι, στην Αλβανια οπως και στην Δανια (για αλλους λογους βεβαια), το ποδηλατο ειναι πολυ διαδεδομενο μεσο μεταφορας. Επειδη τον βλεπι μονο να μπαινει, υποθετει οτι ο δικος μου επιστρεφει στην Ελλαδα την επομενη ωρα που ο δικος σας εχει ρεπο. Αρχιζει να τον ρωταει και να τον ψαχνει, αλλα δεν βρισκει τιποτα υποπτο. Το καλαθι ειναι μονιμα γεματο με αδεια μεταχειρισμενα σακουλακια απο κοκκινο ππερι.
Αφου περασε ετσι ενας μηνας, με καθημερινο ψαξιμο κλπ, ο δικος σας "παιγμενος" του λεει:
-Ειμαι σιγουρος οτι κατι παρανομο διακινεις. Πες μου το και δε προκειται να σε πειραξω.
Τι του ειπε ο δικος μου?

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Οτι κανει λαθρεμποριο ποδηλατων !!!

Σωστες απαντησεις εδωσαν οι: Βαγγελης Καπουλας, Τινα (Katelani), PXCREATOR, Γιωργος Αναγνωστοπουλος, Βασιλης Σολαχιδης και Δημητρης Βαρτζος.

Γεια σας.
Μανος Παζιανος


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου