JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: QUIZ:... OI EVRAIOI


From: A.Kalis (A.Kalis(@)loe.ee.upatras.gr)
Date: Τρι 20 Απρ 1999 - 21:35:23 EEST


Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης υπάρχουν κάμποσοι Εβραίοι, κλεισμένοι ο καθένας στο κελί του, και περιμένουν την εκτέλεσή τους. Ο Comandat Herr Madlin Von Albright, έχει όμως τα γενέθλι του, και θέλει να παίξει με αυτούς. Λέει λοιπόν στους στρατιώτες του να κολήσουν στην πλάτη των μισών Εβραίων ένα άσπρο αστέρι, και στην πλάτη των άλλων μισών ένα μαύρο αστέρι. Πηγαίνει μετά μπροστά από τα κελιά των Εβραίων και τους λέει:

"Σας δίνω μία ευκαιρία για να την γλιτώσετε. Οι μισοί από εσάς έχουν ένα άσπρο αστέρι και οι άλλοι μισοί ένα μαύρο αστέρι στην πλάτη. Ένας - ένας θα βγαίνει από το κελί του και θα στήνεται στον τοίχο που είναι απέναντι από τα κελιά σας. Έτσι και καταφέρετε να φτιάξετε μία γραμμή που από την αρχή της μέχρι τη μέση της να έχει Εβαίους με άσπρα αστέρια, και από την μέση μέχρι το τέλος να έχει Εβραίους με μαύρα αστέρια, θα σας χαρίσω την ζωή και την ελευθερία σας. Α! Και αν ακούσω κάποιον να μιλάει ή να προσπαθεί να συνενοηθεί με τους υπόλοιπους, σας καθάρισα όλους."

Οι Εβραίοι τα κατάφεραν. Πως;

Υπενθυμίζω ότι: Κανένας Εβραίος δεν γνωρίζει τι χρώμα αστέρι έχει. Όσο είναι στο κελί του, δεν βλέπει κανέναν άλλο Εβραίο από τα άλλα κελλιά, βλέπει μόνο ην γραμμή που δημιουργείται μπροστά του. Συνενοήσεις παντός τύπου απαγορεύονται. Με το που θα βγεί από το κελί θα πάει κατευθείαν στην σειρά.

Για ιστορικούς λόγους αναφέρουμε ότι, οι Εβραίοι ναι μεν τα κατάφεραν, αλλά ο Comandat Herr Madlin Von Albright δεν κράτησε βέβαια το λόγο του, και όπως είχαν στηθεί έσι οι Εβραίοι στον τοίχο, τους γάζωσε.

Αντώνης.


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου