JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Didumoi (lush)


From: Chris Georgiou. (cv94063(@)central.ntua.gr)
Date: Σαβ 12 Ιουν 1999 - 18:26:22 EEST


Έχουμε δύο δίδυμα αδέρφια, τον Α και τον Β. Ο Α είναι ο μεγαλύτερος και ο Β ο μικρότερος με διαφορά 10 λεπτών. Πώς είναι δυνατόν ο Β να έχει γεννέθλια "σήμερα" και ο Α μετά από δύο ημέρες.

Με copy - paste από George Haloulo η σωστή απάντηση :

Τα παιδιά έχουν γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου, με τον εξής τρόπο: Γεννήθηκαν σε αεροπλάνο, που ταξίδευε από την Δύση προς την Ανατολή και έτσι, ο μεγαλύτερος γεννήθηκε την 1 Μαρτίου, ενώ ο Β γεννήθηκε την 28 Φεβρουαρίου, αφού έπεσε πάνω στην αλλαγή κράτους, και συνεπώς στην αλλαγή μέρας, αφού ο Α γεννήθηκε σχεδόν μεσάνυχτα (περίπου παρά δέκα με παρά ένα). Τώρα, το έτος που συζητάμε στο κυίζ είναι δίσεκτο. Τα παιδιά είναι μαζί και ο Β έχει γεννέθλια στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ ο Α έχει ύστερα από δύο μέρες, την 1η Μαρτίου.

Σωστά απάντησε η παρακάτω ... πληθώρα ατόμων !!!!! trabukos
George @nagnostopoulos
Grigoris Paletas
Vana Doufexi
Alexiadou Voula
Geoarge Haloulos
Giakatis George
Vaggelis Kapoulas (giati grhgoro aeroplano?) Dimitris Mavroidis ( epidhs h idia erwthsh ..)

Προφανώς υπήρξαν και οι .... άλλες λύσεις όπως αυτές πο ακολουθούν και οι οποίες έδωσαν μία διαφορετική νότα στην όλη διαδικασία και που στηρίχθηκαν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης :

'Εστω λοιπόν τα δύο δίδυμα μας γεννιούνται π.χ. το 1960 το Α στις 29 Φεβ. στις 23:55 και το Β στις 1 Μαρ. στις 00:05.

Τα παιδιά χωρίζονται κατ' ευθείαν στην γέννα τους.

Ο κηδεμόνας του Α παιδιού σκέφτεται πρακτικά: γιορτάζει τα γενέθλια του παιδιού του κάθε 4 χρόνια χωρίς να πολυασχολείται. 'Ετσι στις 29/2/1964 ο Α είναι 4 χρ., στις 29/2/1968 είναι 8 χρονών κτλ.

Ο κηδεμόνας του Β είναι τρομερά τυπικός. Γιορτάζει τα γενέθλια του παιδιού του κάθε χρόνο (σαν λα τα φυσιολογικά παιδάκια!), αλλά συγχρόνως μετράει και τις μέρες ζωής του παιδιού του! 'Ετσι στη 1/3/1961 ο Β σβήνει το 1ο του κεράκι, στη 1/3/1962 το 2ο, στη 1/3/1963 το 3ο. 'Ομως ο πατέρας του παρατηρεί ότι αν κάνει τα γενέθλια του Β στη 1/3/1964, το παιδί θα έχει κερδίσει μια μέρα (κάθε έτος είναι 365 μέρες, ως γνωστόν). 'Ετσι το βάζει να
γιορτάσει τα 4α του γενέθλια την 29/2/1964 στις 00:05 το πρωί! Παρόμοια, τα 8α του γενέθλια τα γιορτάζει την 28/2/1968 και τα 12α την 27/2/1972.

Μετά από δύο μέρες, την 29η Φεβ. 1972 ο Α γιορτάζει τα 12α γενέθλιά του!


mallon patata mirizomai gia lysi.........xm..........kala........na sou
po yparxoun tote dyo lyseis gia to quiz sou........
a) i theoria tis sxetikotitas tou Einstein.......vazoume ton ena se ena
diastimoploio to opoio pigainei stin antitheti kateythinsi apo tin dieythinsi tis diastolis tou sympantos kai trexei me tin taxytita tou fotos........o xronos metra diaforetika sto diaastimoploio kai diaforetika sti gi.......ara to na exei genethlia dyo meres prin einai efikto........
b) oi didimoi einai adelfia alla o enas einai palaioimerologitis..........xm........
c) oi didimoi einai apo diaforetiko patera......kai o enas einai aravas, kai gia aytous o xronos kyla pio arga outos i allos..........

Αυτά

Chris

P.S. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ασχοληθούν αλλά προτίμησα να δώσω καινούργιο ενδιαφέρον στη λίστα (νέο quiz)


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου