JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: ΕΧΕΤΕ ΔΕΚΑ ΛΙΡΕΣ... (για γερά μυαλά)


From: George Anagnostopoulos (infolord(@)usa.net)
Date: Τρι 23 Απρ 2002 - 09:52:20 EEST


Πολλά καλημερούδια, γλυκά μου αγγελούδια (που λέει και Βίκυ στον Village fm)

Λοιπόν, στο θέμα μας: Οι δέκα λίρες. Υπενθυμίζω το ερώτημα:

"Έχετε 10 λίρες. Με δύο ΜΟΝΟ ζυγίσεις να βρείτε ποιά είναι η κάλπικη (η ποία δεν ξέρετε αν είναι βαρύτερη ή ελαφρύτερη). Στη διάθεσή σας έχετε επίσης μια ζυγαριά, έναν αναπτήρα και χαρτί. Τίποτα άλλο, και μη μου ζητάτε διευκρινίσεις ούτε με δημόσιο, ούτε με private μήνυμα. Και οι λύσεις, φυσικά με private."

Η απάντηση σας έχει ήδη δωθεί και είναι στην ερώτηση. Έχετε ΔΕΚΑ ΛΙΡΕΣ. Το πρόβλημα δεν αναφέρει στα δεδομένα του πως κάποια από αυτές είναι κάλπικη. Ίσα-ίσα, που και το subject του μηνύματος το τονίζει με κεφαλαία "ΕΧΕΤΕ ΔΕΚΑ ΛΙΡΕΣ".

Όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν απάντησε σωστά, αλλά μ' άρεσε πολύ η προσπάθεια του Αντώνη του Μαρκουίζου, ο οπίος μου είπε τα εξής:

"Μια απλη λυση ειναι η θερμανση των λιρων μια μια και "ζωγραφισμα" της περιμεντρου στο χαρτι. Αυτη πο διαστελεται διαφορετικα (γρηγοροτερα η ανοιμοιομορα κτλ) ειναι καλπικη σαν χρονομετρο μπορουμε να χρησημοποιησουμε ισες λωριδες απο χαρτι..."

Βέβαια, για να πετύχει αυτή η λύση θα πρέπει να εφαρμοσθεί σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, αλλά είναι ότι καλύτερο έλαβα!

Αυτά από το μέτωπο του δεκάλιρου.

Καλή σας μέρα.


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου