JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: ΑΛΒΑΝΙΚΟ


(nil): George Motsakos (mc95087(@)central.ntua.gr)
Ημερομηνία: Τρι 31 Αυγ 1999 - 17:35:30 EEST

Επειδή βλέπω ότι αρκετοί που έιναι γραμμένοι στην λίστα δεν
καταλαβαίνουν ότι το όνομα της είναι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ, θα ακολουθήσω και εγώ το παράδειγμα τους και
θα αρχίσω να στέλνω ξενόγλωσσα ανέκδοτα. Πάρτε λοιπόν ένα εις την
αλβανική και όταν αλλάξετε μυαλά ειδοποιήστε με.
Συγνώμη για το αμετάφραστο αλλά δεν προλάβαινα, είχα να πάω στο μπαλέτο
(ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ.....)

Kush do te paguaje rimekembjen e Ballkanit? Pikerisht kjo pike pyetje u
be kyc ne te gjitha
           konsultimet nderkombetare te korrikut per gjendjen ne rajon.
Kulm i diskutimeve u be takimi ne
           Sarajevo, kushtuar aprovimit te Paktit te stabilitetit per
Evropen Juglindore. Rezultatet e forumit te
           bejne nje pershtypje te dyfishte. Bashkesia nderkombetare,
nga njera ane, vertetoi synimin e vet per
           te dhene ndihme per stabilizimin ekonomik dhe politik te
rajonit. Presidenti i Finlandes Marti
           Ahtisaari, nen kryesine e te cilit u mbajt forumi, quajti
Paktin e stabilitetit nje etape me rendesi
           kthese per mbare Evropen. Sepse deri tani Evropa Jugolindore
mbetej e vetmja zone e kontinentit,
           e paperfshire ne marreveshjen e gjithanshme rajonale.
                Retorika e vendosur e lidereve evropiane shpjegohet jo
ne radhe te fundit me arsyet e
           brendshme politike. Keshtu, sipas te dhenave te gazetes
"Segodnia", qe del ne Rusi, ne vendet
           evropiane gjate bombardimeve te Jugosllavise nga forcat e
NATO-s gjeten strehim afro 70 mije
           refugjat kosovare, te cilet bile qe sot po shkaktojne
probleme ekonomiko-shoqerore dhe bejne te
           rritet kriminaliteti.
                Mirepo a nuk jane te parakohshme vleresimet plot admirim
te rezultateve te takimit ne
           Sarajeve? Shume gjera ngjallin preokupim.
                Para se gjithash, eshte e qarte se vendeve te vegacta
dhe institucioneve nderkombetare u
           ngarkohet nje barre jo e njellojte financiare. Keshtu,
Bashkimi evropian ka nder mend te caktoje
           deri 5 nlrd. Dollare cdo vit per nevojat e vendeve te Evropes
Juglindore. Ndersa SHBA-te
           vendosen te kufizohen me shumen 500 mln. dollare.
Administrata amerikane i konsideroi shpenzimet
           per bombardimet e Jugosllavise nje kontribut te mjaftue shem
ne arritjen e stabilitetit ne rajon.
           Meriton vemendje se shuma e caktuar nga SHBA-te per nevojat e
Paktit mund te krahasohet me
           shumen e caktuar nga Japonia. Nderkaq, ky vend nuk luan nje
rol te rendesishem ne punet
           ballkanike. Vec kesaj, ekspertet vIeresojne shpenzimet e
pergjithshme per rimekembjen e Ballkanit
           ne 30-50 mlrd. dollare. Mbetet i paperpunuar edhe mekanizmi
konkret i ndarjes se te hollave.
                Eshte per te vene ne dukje gjithashtu se bashkesia
perendimore, ndryshe nga Rusia,
           perjashtoi Jugosllavine nga veprimi i Paktit. Ndersa nga
stabiliteti ekonomik dhe politik pikerisht ne
           kete vend ne shume gjer varet mbarevajtja e rajonit ne
teresi. Sepse lidhjet 'tregtare-ekonomike nuk
           anulohen dot me vendimin e Konferences nderkombetare.

Δεν ξέρω αν το παραπάνω είναι ανέκδοτο, αλλά ελάχιστα με νοιάζει.Έτσι
που γίναμε ο καθένας μπορεί να στέλνει ότι γουστάρει.
Εγώ πάντως θα στείλω ένα ακόμα ανέκδοτο Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ.

-Ο Γιώργος και εγώ είμαστε παντρεμένοι δέκα χρόνια και δεν έχουμε
τσακωθεί ούτε μία φορά.Αν Δια φωνήσουμε και έχω δίκιο υποχωρεί αμέσως.
-Καλά και αν έχει εκείνος δίκιο;
-Μπα. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ!!!!!

Γιώργος Δ. Μοτσάκος

Ο πολιτισμός θα αρχίσει όταν η δύναμη της αγάπης αντικαταστήσει την
αγάπη της δύναμης.

______________________________________________________________________

 Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
 Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/jokes_list.html
______________________________________________________________________


Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου