JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: ιεροσυλία


(nil): Adamantios Korais (adkorais(@)freemail.it)
Ημερομηνία: Σαβ 12 Φεβ 2000 - 00:53:44 EET

Ο γνωστός μας πια παπα-Γιάννης μας διηγήθηκε σήμερα το μεσημερί μια απίθανη ιστορία. Αυτός ο άνθρωπος ήταν βίος και πολιτεία ρε παιδί μου. Είχε αρχίσει που λέτε να αντιλαμβάνετε ότι το παγκάρι είχε όλο και πιο λίγα χρήματα και του φαινόταν παρέξενο. Από τότε που ο παπα-Γιάννης είχε αναλάβει ιερέυς εκείνης της ενορίας όλο και περισσότεροι πιστοί προσέρχονταν. Δεν ήταν λοιπόν δυνατόν να μειώνονται τα χρήματα. Κρύφτηκε που λέτε μια φορά πίσω από το παγκάρι και τι να δη. Ένας μικροκαμωμένος ανθρωπάκος απευθυνόμενος προς την εικόνα της Παναγίας εκλιπαρούσε την Θεοτόκο να του επιτρέψη να πάρη μερικά χρήματα από το παγκάρι, γιατί ήταν καθώς έλεγε πτωχός κι έπρεπε να φαν τα παιδιά του. Η εικόνα δεν μίλησε και ο ανθρωπάκος εξέλαβε την σιωπή της Παναγίας ως συγκατάβαση, προκειμένου να διαπράξη την ιεροσυλία.
Την άλλη μέρα ο προσφιλής μας παπάς κρύφτηκε και πάλι πίσω από το παγκάρι. Όταν ο ανθρωπάκος ρώτησε και πάλι την Παναγιά αν μπορούσε να σουφρώση μερικά χρήματα, ο παπα-Γιάννης απάντησε θυμωμένα:
-ΟΧΙ.
και ο ανθρωπάκος είπε:
-δεν ρώτησα εσένα Χριστέ, την μάννα σου ρώτησα.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ
 Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου τον λίσταρχο που διέγραψε τον Θεώδορο Κολοκοτρώνη κι έτσι ο Άγιος Πέτρος έβαλε εμένα στη θέση του.
 Μου ζήτησε δε ο Θεώδορος Κολοκοτρώνης να μεταφέρω έστω και καθυστερημένα τη συγγνώμη του προς όλα τα μέλη της λίστας για την τότε παρεξήγηση και πρέπει να τον καταλάβετε. Ο εθνικός μας ήρωας είναι λίγο οξύθυμος. Ήταν σε πολύ άσχημη ψυχική κατάσταση τότε με τον πόλεμο και ξέσπασε. Μην ξεχνάμε πως παρά τους αγώνες του για την ελευθερία φυλακίστηκε. Φέτος του'ρθαν και όλα μαζεμένα. Πρώτα ο Οτζαλάν (πού να φανταστή τέτοια ρουφιανιά από συμπατριώτες του και δεν θέλω σχόλια ούτε στη λίστα ούτε προσωπικά, έτσι το εξέλαβε και το e-mail του Κολοκοτρώνη ειναι theodor1821(@)yahoo.com για οποιοδήποτε σχόλιο) μετά ο πόλεμος και μετά η διαγραφή του επειδή δεν άντεξε να διαβάζη φιλαμερικανικές μ@@@ς και ξέσπασε.

_________________________________________________________________________
la tua email gratuita e per sempre su http://www.freemail.it (anche POP3)

______________________________________________________________________

 Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
 Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/jokes_list.html
______________________________________________________________________


Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου