JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: μερικες παρατηρησεις προς τα μελη της λιστας


(nil): Kritikon Pneuma (k_pneuma(@)nonsolopoesia.zzn.com)
Ημερομηνία: Πεμ 21 Σεπ 2000 - 09:36:17 EEST

Αγαπητα μελη της λιστας,
παρακολουθω τη λιστα εδω και καιρο αλλα εως τωρα δεν ελαβα το θαρρος να γραψω. Δυστυχως δεν εχω ανεκδοτο αλλα θα ηθελα να κανω μερικες παρατηρησεις για το καλο και την προοδο της λιστας κυριως.

Εχω παρατηρησει οτι π.χ πολλα μελη στελνουν ανεκδοτα με καραβια που βουλιαζουν, αεροπλανα που πεφτουν κλπ. Θεωρειτε αυτα τα πραγματα αστεια; Δεν σκέφτεστε ποσοι ανθρωποι εχουν χαθει σε ναυτικα ή αεροπορικα δυστυχηματα; Δεν σκεφτεστε τους συγγενεις τους, τις μαναδες τους, τους πατεραδες τους, τ'αδελφια τους και το πώς θα νοιώσουν αν παρεπιπτοντως διαβασουν τη λίστα;

Πολλοι επισης γραφουν ανεκδοτα για ξανθιες και μαλιστα τις παρουσιαζουν χαλαρων αρχων. Μα καλα δεν σκεφτεστε οτι καποιοι απο μας μπορει να εχουν μητερα ξανθια, ή αδελφη ξανθια ή αρραβωνιαστικιά ξανθια. Θα σας αρεσε εσας να σας που τη μανα πουτανα; Σκεφτειτε τα αυτα πριν γραψετε τετοια ανεκδοτα.

Καποιοι αλλοι γραφουν ανεκδοτα για πολιτικους. Δεν σκεφτηκατε ποτε οτι οταν κοροϊδευετε τους πολιτικους κοροϊδευετε τον ιδιο τον ελληνικο λαο που τους εξελεξε και αυτο ειναι υψιστη υβρις;

Ακομα χειροτερα καποιοι διακωμωδουν τη θρησκεια. Αυτο ειναι απο τ'αγραφα. Αν αυτους δεν τους νοιαζει να πανε στη κολαση γιατι πρεπει να βαλουν σε πειρασμο και τους αλλους; Ο σεβασμος προς τη θρησκεια των αλλων ειναι υψιστη αρχη ολων των πολιτισμενων κοινωνιων και μια ηλεκτρονικη λιστα δεν μπορει να αποτελεσει εξαιρεση. Θα παρακαλεσω λοιπον τα μελη να το σκεφτουν δυο φορες πριν στειλουν καποιο ανεκδοτο που διακωμωδει ή περιυβριζει τα θεια.

Ορισμενα μελη επισης κοροϊδευουν τα ζωα. Τα ζωακια τα καημενα, δεν φτανει που τοσα και τοσα εχουν υποφερει εξ αιτιας του ανθρωπου πρεπει να τα κοροϊδευουμε και μεσα απο μια λιστα; Δεν σημαινει τιποτα το οτι δεν μπορουν να μας διαβασουν. Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη τα ζωα εχουν πλεον αποκτησει το δικαιωμα στο σεβασμο.

Για να μην πω για τους ανθρωπους που πεινανε. Ειναι δυνατον βρε παιδια να γραφετε ανεκδοτα για Αιθιοπες ή Σομαλους και να γελατε με την πεινα; Θα θελατε να εισθε εσεις στη θεση τους;

Ειναι δυνατο να γραφετε ανεκδοτα για Εβραιους και να διακωμωδειτε το ολοκαυτωμα; Η να υποτιματε τους Ποντιους. Τοσα τραβηξαν οι κακομοιροι υψωνοντας τη φωνη του ελληνισμου εξω απο τα συνορα της πατριδος, τους εσφαξαν, τους εδιωξαν, τους ξεριζωσαν, ηρθαν στην Ελλαδα αναζητωντας μια πατριδα κι εσεις τους κοροϊδευετε; Φτου σας.

Ακομα χειροτερο ειναι να διακωμωδειτε καποια επαγγελματα. Ολα αυτα τα ανεκδοτα για δικηγορους, μηχανικους, γιατρους κλπ ειναι παραδεκτα. Οι κακομοιρο οι δικηγοροι ειναι καλοι οταν τους εχουμε αναγκη ετσι; Μας υπερασπιζονται στις δυσκολοτερες στιγμες, οταν η κρατικη εξουσια θελει να μας βαλει φυλακη. Δεν ειναι σωστο τωρα που δεν ειμαστε υποδικοι και καθομαστε ωραια και καλα στην καρεκλιτσα μας να τους βριζουμε.

Δεν μου'ρχετε αυτη τη στιγμη κατι αλλο αλλα θα μπορουσα να πω για πολλα. Δεν θελω ουτε να προτεινω ουτε να επιβαλλω κανενος ειδους λογοκρισια στη λιστα. Θελω μονο να καθησετε και να σκεφτειτε.

Get your Free E-mail at http://nonsolopoesia.zzn.com
___________________________________________________________
Get your own Web-Based E-mail Service at http://www.zzn.com

--
Η Έβελυν (το ρομπότ της λίστας) γράφει :
Αν κάτι μυρίζει είναι Χημεία.
Αν έρπει Βιολογία.
Αν δεν λειτουργεί είναι Φυσική.
_________________________________________________________________
         Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
      Newsgroup (Read-Only) news://news.sae.gr/grk.jokes
    Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/  
_________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου