JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Re: Κριτικόπουλος


(nil): pefthym(@)freemail.gr
Ημερομηνία: Κυρ 19 Μαΐ 2002 - 11:36:10 EEST

Archimidis Anagnostou wrote:
>Ε, λοιπόν αποφάσισα να σας αποκαλύψω τον πραγματικό Κριτικόπουλο, πρώην
>κριτικό πνεύμα. Φυσικά δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι ένας διαδικτυακός
>χαρακτήρας κι αυτά που λέει τα πιστεύει φυσικά. Έτσι τον έπλασε ο Δημιουργός >του, δηλαδή εγώ. Εδώ που τα λέμε υπάρχουν και συνένοχοι. Π.χ ο Μακρής πρώτος
>και καλύτερος γνώριζε ποιος κρυβόταν πίσω του και βέβαια ακολούθησαν η Λήδα,
>ο Περράκης, ο Royal και φυσικά ο Λήσταρχος που αν και ποτέ δεν ενημερώθηκε
>επισήμως, είναι αδύνατο να μην ήξερε, αφού άλλωστε δεν έκανα και πολλά για
>να το αποκρύψω. Μόνο τον mail-reader άλλαζα για να μην το καταλάβουν οι πολύ
>άσχετοι αλλά υπήρχαν και φορές που δεν το έκανα οπότε μόνο οι πάρα πολύ
>άσχετοι δεν θα το πρόσεχαν.

Χμμμ, εδώ διαπράττεις λογικό ατόπημα. Γιατί κάποιος να πρόσεχε τον mailer σου, γιατί κάποιος να υποπτευόταν οτι ο Κριτικόπουλος δεν υπάρχει; Απο πότε η βλακεία έλλειψε απο τον κόσμο για να μας κάνει να υποπτευθούμε οτι ο Κριτικόπουλος δεν μπορεί να υπάρχει, οπότε και να τον αναζητήσουμε στο πρόσωπο κάποιου άλλου;
  Χώρια που απο ενα μέιλ δεν φαίνεται (εξαρχής) ο mailer που το έστειλε. Πρέπει να κοιτάξεις τους πλήρεις headers του mail.

>Δε νομίζω πάντως πως ένα άτομο με μέτριο I.Q δεν είναι σε θέση από το
>περιεχόμενο του μηνύματος να αντιληφθεί πως πρόκειται για παρωδία των συχνών
>μηνυμάτων διαμαρτυρίας που λαμβάνουμε πολύ συχνά. Και μόνο το ότι προσπαθεί
>να αποκλείσει όλα τα είδη ανεκδότων, σε σημείο μάλιστα να μιλήσει για
>ενημέρωση του παλιότερου μηνύματος δείχνει πως είναι φύσει αδύνατο ο virtual
>χαρακτήρας μας να σοβαρολογεί. Αλλά παρ'όλη την επανάληψη, υπάρχουν πάντα οι
>χαζοί οι οποίοι θα το πάρουν στα σοβαρά και θα σπεύσουν να χρησιμοποιήσουν
>όλα τα μέσα της πειθούς για να σου εξηγήσουν το πιο ευνόητο πράγμα. Δεν
>μπορείτε να φανταστείτε τι γέλιο ρίχνω κάθε φορά που κάνω τέτοιες πλάκες.
>Μην ανησυχείτε, σύντομα θα σας στείλω τις απαντήσεις, χωρίς τα στοιχεία
>φυσικά των αποστολέων διότι τα μηνύματα μου εστάλησαν προσωπικά. Λυπάμαι για
>όσους έστειλαν την απάντηση στη λίστα και ρεζιλεύτηκαν, ας προσέχανε.

Εγώ πάντως σε είχα καταλάβει. Αυτός που το έγραψε δεν μπορεί να σοβαρολογεί. Αρα δεν ρεζιλεύτηκα, τι χαρά! Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα την κατάσταση παω να συνεχίσω το παζλ μου. Κοντεύω να το ολοκληρώσω μετά απο 3 μήνες δουλειά παρόλο που γράφει στο κουτί "3 years and over". Τελικά δεν είμαι και τόσο χαζός.

Α, πάρτε και ανέκδοτο για να μη φωνάζετε!

Θα σατυρίσω τους Πόντιους και τους Παοκτσήδες. [το λέω προκατ. ωστε οι θιγόμενοι να μη συνεχίσουν το διάβασμα. Καλό θα ήταν να γίνει πρακτική απο όλους]

Ήταν ένας απίστευτα έξυπνος τύπος, με IQ πάνω απο 180, ο οποίος είχε βαρεθεί τη ζωή του. Όλα του φαίνονταν απολύτως κατανοητά, απολύτως ευεξήγητα, η ζωή του δεν είχε ποτέ μυστήριο. Τα περισσότερα πράγματα τα βαριόταν αμέσως γιατί δεν του χρειαζόταν παραπάνω απο ενα δεκάλεπτο για να τα κατανοήσει, οι γυναίκες δεν του προκαλούσαν κανένα ενδιαφέρον γιατί μπορούσε να τις καταλάβει (καλό εεε), περίπλοκα προβλήματα με τα οποία φίλοι του μπορούσαν να απασχολούνται επι μήνες αυτός τα ξεπετούσε αμα το άκουσμα, καμιά δουλειά δεν τον κρατούσε γιατί ακόμα και εργασίες που σε άλλους φαντάζαν δημιουργικότατες αυτός τις εκτελούσε απολύτως μηχανικά και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
   Για να καταλάβετε το δράμα του, ποτέ δεν ένιωσε τη χαρά του να ανακαλύπτεις κάτι, όλα του φαίνονταν προφανή και η διεισδυτική του ματιά αποκάλυπτε πράματα που άλλοι με χιλιάδες ώρες μελέτη ούτε να προσεγγίσουν δεν μπορούσαν.
   Για να μην τα πολυλογώ και θεωρήσετε οτι και εγώ είμαι διαδικτυακός τύπος, εφεύρημα του πολυμήχανου Αρχιμήδη (όνομα και πράμα) (που παρεμπιπτόντως να αναφέρω οτι όταν είχα πρωτογραφτεί στη λίστα και διάβασα ανέκδοτο του Αρχιμήδη, σκέφτηκα αυτός κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται και Σπασαρχιμήδης, αλλά μετά τον αγάπησα όπως είναι, παρόλο που έχω ξεπατώσει το Page Down στο πληκτρολόγιό μου)
  Τι έλεγα; Α, ναι, για να μην τα πολυλογώ έλεγα, έρχεται την άλλη μέρα ο Τοτός στο σχολείο, και τον ρωτάει η δασκάλα... (Ήθελα να δω αν με προσέχατε)
  ΣΚέφτεται το λοιπόν ο τύπος, ή θα αφυτοκτονήσω ή πρέπει το γρηγορότερο να βρω ενα τρόπο να γίνω χαζός. Μέσω κοινού γνωστού μαθαίνει οτι ενας καθηγητής υπομοριακής κβαντο-βιολογίας με ντοκτορά στην ψυχιατρική έχει βρει ενα τρόπο αυξομοίωσης του Αη-Βασίλη, εεε, του ¶η-Κιού [ο προστάτης των ξανθιών] ήθελα να είπω, οπότε και τον επισκέπτετε [κάνω και κανένα ορθογραφικό να μη χαλάω την πιάτσα], με το πρωτάκουστο αίτημα να του κατεβάσει το IQ στο μισό. [...]

   Τον βάζει στο μηχάνημα ο καθηγητής της υπομοριακής κβαντο-βιολογίας, το βάζει μπρός, πατάει γκάζι, όταν εξ' απήνης χτυπάει το τηλέφωνο. Η διαδικασία αλλαγής του IQ έπερνε κανένα μισάωρο, οπότε χαλαρά, βγαίνει απο το lab, και πάει στο γραφείο να απαντύσει το τηλέφωνο. Πίσω του κλείνει η αυτόματη συρόμενη πόρτα του lab.
  Ήταν ενας ασθενής του στο τηλέφωνο ο οποίος νόμιζε οτι ήταν σκύλος. Καλή περίπτωση κι αυτή, σκέφτηκε ο καθηγητής. Θυμήθηκε την πρώτη φορά που τον είχε επισκεφτεί, τον είχε ρωτήσει απο πότε του είχε γίνει εμμονή αυτή η ιδέα και εκείνος είχε πει "απο κουτάβι...". Και ύστερα αναρωτιέται κανείς πως βγαίνουν τα ανέκδοτα. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ενα πνιχτό γελάκι. Έκλεισε το ραντεβού για την επόμενη τρίτη, γιατί όλη την δευτέρα είχε να κάνει με τη ψυχοθεραπεία εκείνου του δύστροπου ασθενή που νόμιζε οτι όλοι τον μισούν γιατί είναι παρανοικός. Τελικά για μερικούς είναι δύσκολο να αντιληφθούν οτι όπως είπε και ο Φρόυντ, μερικές φορές ακόμα και ενα πούρο είναι απλώς ενα πούρο... Ο τύπος ήταν απλώς αφάνταστα βαρετός.
  Κατέβασε αυτάρεσκα μια γουλιά απο το ουίσκι του αφήνοντας ευχαριστημένος το ακουστικό στο γραφείο του. Πλησίασε στην πόρτα του lab και κοίταξε απο το τζάμι. Εντάξει σκέφτηκε, βλέποντας τον κόκκινο φωτεινό πίνακα του μηχανήματος να αναβω-σβύνει στο 67, καλά είναι στο 67. Η μάλλον, το καλό που του ήθελε να είναι ευχαριστημένος με το 67 γιατί η διαδικασία αλλαγής του IQ δεν ήταν αναστρέψιμη. Πληκτρολόγησε τον κωδικό στην πόρτα του lab, όταν ξαφνικά τρεμόσβυσαν τα φώτα και κατόπιν το γραφείο του βυθίστηκε στο σκοτάδι.

    Η καρδιά του πετάχτηκε αψυχολόγητα λίγο μέχρι την κούλουρη, αλλά αμέσως θυμήθηκε οτι τα κυκλώματα του lab τροφοδοτούνταν απο τη γεννήτρια του κτιρίου, οπότε δεν έτρεχε και τίποτα που κόπηκε το ρεύμα.
   Τότε όμως παρατήρησε κάτι που τον έκανε να ανατριχιάσει. Το φώς που φώτιζε τα κουμπιά πάνω στην πόρτα ήταν σβυστό. Και πατόντας τα, δεν ακουγόταν το χαρακτηριστικό "μπίπ".

   "Γαμώτο", κάγχασε, η θωρακισμένη πόρτα του lab έπαιρνε ρεύμα κανονικά απο την ΔΕΗ (θυμήθηκε ενα ασθενή που στην πρώτη συνεδρία, του είχε πει γιατρέ, ξές τι σημαίνει ΔΕΗ? Δεν Εχουμε Ηλεκτρικό, και μετά έσκασε στα γέλια. Είχε αναρωτηθεί τότε ποιός διάολος του είχε βάλει την ιδέα να γίνει ψυχίατρος...)
   Η θύμηση του αστείου δεν στάθηκε ικανή να μετριάσει την ανησυχία του. Χαμογέλασε πικρά, βλέποντας την ένδειξη του ηλεκτρονικόυ πίνακα του μηχανήματος να αναβοσβύνει τώρα στο 52.
   Χριστέ μου, μουρμούρισε, σε λίγο αυτός δεν θα είναι πιό έξυπνος απο ενα ραδίκι... Παρακαλούσε να έλθει το ρεύμα, βλέποντας ταυτόχρονα το (τέως) ξουράφι, να έχει αρχίσει να χαμογελάει με γουρλωμένα μάτια και να κουνάει δεξιά-αριστερά το κεφάλι του. Κάποια στιγμή τα φώτα ανάψαν, πρώτα αχνά, τερμόπαιξαν λίγο και μ
τά επανήλθαν στα κανονικά.
  Πληκτρολόγησε τον κωδικό του και η πόρτα άνοιξε κάνοντας ενα χαρακτηριστικό συριστικό ήχο. Ήταν όμως πολύ αργά... Ο ξουράφης, είχε σηκωθεί απο το μηχάνημα που τώρα αναβόσβυνε στο 21, και έτρεχε αναψοκοκκινισμένος με γουρλωμένα τα μάτια γύρω γύρω μέσα στο εργαστήριο κουνόντας αριστερά και δεξιά μια ποδιά και τραγουδώντας:
  ΠΑΟΚΑΡΑ! ΟΜΑΔΑΡΑ! Ε-Ο-Ε! ΠΑΟΚΑΡΑ! ΟΜΑΔΑΡΑ! Ε-Ο-Ε.

Α, ναι, σημειώστε οτι ο καθηγητής ήταν ποντιακής καταγωγής.

Αυτά και συγγνώμη αν σασ κούρασα, δεν ήταν στις προθέσεις μου...

Pedro,
  απο την μαγευτική Λάρισσα, για την Joke Of The Day

---
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
 Κάθε πράξη στη ζωή μας αγγίζει μια μοναδική χορδή η οποία πάλλεται αιώνια
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου