JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Metrame ycvs me barometra (11 tropoi)


(nil): Ιπποπόταμος Γάτος (SergeMn(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τετ 04 Σεπ 2002 - 17:07:38 EEST

Γειά χαρά! Ποπό, 16ο αρχείο χωρίς γάτες... Σ:-))

Όπως επιγραφή:

Εμείς τις πόρτες ασφαλείας δεν πουλάμε,
Το ύψος με βαρόμετρα μετράμε,
Τους αρουραίους με λεωφορεία κυνηγάμε,
Εμάς αυτό χαρά μας κάμει!

Γάτος - ποιητής.

|...
|Νιλς Μπορ (https://anekdota.duckdns.org/jotd14/0393.html)
|(1885-1962) δανός πυρηνικός φυσικός, από τους θεμελιωτές της κβαντικής φυσικής, βραβείο |Νόμπελ
|...

Ακόμα κάμποσοι τρόποι για να βρούμε το ύψος του κτιρίου με τη βοήθεια του βαρόμετρου.

1. Με τη βοήθεία του βαρόμετρου, που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη βάση του κτιρίου, διαθλούμε την ακτίνα του ηλίου (κάνουμε την ανάκλαση) στο μάτι του παρατηρητή, που βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου. Το ύψος του κτιρίου υπολογίζουμε ξέροντας τη γωνία ύψωσης του ηλίου πάνω από τον ορίζοντα, τη γωνία γερσίματος του βαρόμετρου και την απόσταση από το βαρόμετρο στο κτίριο.

2. Χρονομετρούμε την ανύψωση του βαρόμετρου στη επιφάνεια από τον πάτο του κτιρίου, που προηγουμένως γεμίζουμε με το νερό. Την ταχύτητα με οποία το βαρόμετρο αναδύεται την μετριάζουμε στην κοντινότερη πισίνα ή απλά στον κουβά. Σε περίπτωση, εάν το βαρόμετρο είναι βαρύτερο από το νερό, στο δένουμε το μικρό αερόστατο.

3. Βάζουμε το βαρόμετρο πάνω στο κτίριο. Μετριάζουμε την ποσότητα παραμόρφωσης της συμπίεσης του κτιρίου. Το ύψος του κτιρίου υπολογίζεται μέσον του νόμου του Ουκ.

4. Ρίχνουμε τον σωρό από τα βαρόμετρα του ίδιου ύψος, που έχει το κτίριο. Το ύψος του κτιρίου υπολογίζεται μέσον διαμέτρου της βάσης σωρού και συντελεστή του μέτρου χωρητικότητας των βαρόμετρων, που μπορούμε να υπολογίζουμε, για παράδειγμα, ρίχνοντας ένα μικρότερο σωρό.

5. Στερεώνουμε το βαρόμετρο στην κορυφή του κτιρίου. Στέλνουμε κάποιον πάνω για να δει τι δείχνει το βαρόμετρο. Το ύψος του κτιρίου υπολογίζεται από την ταχύτητα περπατήματος αυτού του ανθρώπου και από την χρονοτριβή.

6. Με τη βοήθεία του βαρόμετρου τρίβουμε το μαλλί στην κορυφή και στη βάση του κτιρίου. Μετριάζουμε την δύναμη, με οποία απωθούνται κορυφή και βάση. Αυτή θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με το ύψος του κτιρίου.

7. Θάβουμε το κτίριο στο χώμα. Βγάζουμε το κτίριο. Γεμίζουμε τον δημιουργημένο λάκκο με τα βαρόμετρα. Ξέροντας τη διάμετρο του κτιρίου και την ποσότητα βαρόμετρων για μια μονάδα του όγκου, υπολογίζουμε το ύψος του κτιρίου.

8. Μετράμε το βάρος του βαρόμετρου στην επιφάνεια και στον πάτο του λάκκου, που έχουμε δημιουργήσει στο προηγούμενο πείραμα. Η διαφορά αυτών των δύο βαρών θα προσδιορίσει το ύψος του κτιρίου ταυτόσημα.

9. Βάζουμε το κτίριο πάνω στο βαρόμετρο, μετράμε την ποσότητα παραμόρφωσης του βαρόμετρου. Για να υπολογίσουμε το ύψος του κτιρίου χρειαζόμαστε να ξέρουμε βάρος και διάμετρο του.

10. Παίρνουμε ένα άτομο του βαρόμετρου. Το βάζουμε στην κορυφή του κτιρίου. Μετριάζουμε την πιθανότητα να βρίσκονται τα ηλεκτρόνια του δοσμένου άτομου κοντά στη βάση του κτιρίου. Αυτή θα προσδιορίσει ταυτόσημα το ύψος του κτιρίου.

11. Αδειάζουμε το κτίριο από τον αέρα. Το ξανατρουμπάρουμε με ακριβώς περιορισμένη ποσότητα του αέρα. Μετράμε με βαρόμετρο την πίεση (επιτέλους!) μέσα στο κτίριο. Αυτή θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον όγκο του κτιρίου. Και το ύψος από τον όγκο υπολογίζεται εύκολα.

ΥΓ: Δεν εγγυώμαι την ακρίβεια αυτού του κείμενου γιατί είμαι γάτος και δεν έχω ανωτάτη εκπαίδευση. Ακριβέστερα, δεν έχω καμιά εκπαίδευση. Σ:-))
Εμένα μου αρέσουν περισσότερα οι τρόποι ΝΝ 1, 2, 5 και 6.
Thanks στον Γιώργο Μακρή για βοήθεια του.
Αυτός ξέρει ποια ήταν βοήθεια... Σ:-)

Ciao, νιάου

__/\
,<!>)
>#=
@\________
Ιπποπόταμος.\
**
ΣΜ______ΣΜ¨\\//¨

--
ΣW
--
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Ήξερες οτι ...
Το 1876, ο Αμερικανός στρατηγός Κάστερ οδήγησε τους 211 ιππείς του στη 
μάχη του Λιτλ Μπιγκ Χορν, γνωρίζοντας ότι τους περίμεναν 6.000 Ινδιάνοι 
Σιού. Ύστερα από 15 λεπτά μάχης, μόνο ένα άλογο έμεινε ζωντανό! 
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου