JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: 2 ρατσιστικά και σχόλιο


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Δευ 13 Οκτ 2003 - 13:41:46 EEST

Καλημέρα αδέρφια

Ήταν ένας αράπης που ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί όλοι τον έβριζαν, τον χτύπαγαν και τον έφτυναν επειδή ήταν μαύρος. Πήγε λοιπόν σε ένα μπαρ να πιει ένα ποτό για τελευταία φορά και μετά να πάει να αυτοκτονήσει.
Εκεί που έπινε το ποτό του ακούει πίσω του μια φωνή να λέει:
 «Αγάπη...»
Γυρίζει και τι να δει: Μια γκομενάρα λευκή, ξανθιά γαλανομάτα, δίμετρη.
Η θεά ξαναφώναξε «Αγάπη...» στο μαύρο.
«Ω ρε μάνα μου τι είναι αυτό που μου συνβαίνει» σκέφτηκε.
« Τόσο καιρό όλοι με έβριζαν και με έφτυναν επειδή είμαι μαύρος και τώρα βρίσκεται μια θεά και αποκαλεί αγάπη της; Σε ευχαριστώ Θεέ μου. Μου έδωσες λόγο να συνεχίσω να ζω» είπε.

Και συνεχίζει η γκόμενα: «Αγάπη, πιάσε μου ένα ποτήγι νεγό»

___________________________________________________________________________

Ακολουθεί ποδοσφαιρικό σχόλιο. Όσες δε θέλουν μπορούν να μην το διαβάσουν. Όσοι πιστεύουν ότι είναι έξω από το πνεύμα της λίστας με ενημερώνουν με ένα προσωπικό μειλάκι και το κόβω. Δεν πρόκυτε πάντως για κλασικό ποδοσφαιρικό θέμα. Τα χώνω λίγο στους δημοσιογράφους.

Είδα σήμερα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων που αναφέρονται στην πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση της εθνικής. Γέλασα με την καρδιά μου.

Θεός ο Ρεχάνγκελ!
«Για πάντα μαζί» έγραφε μια εφημερίδα.
 «Χρυσάφι στο Ότο» έλεγε άλλη.
«Βασιλειάς Όθωνας» έλεγε άλλη.

Θυμάστε τι είχε γίνει όταν ξεκίνησε με ήττα ο Ρεχάνγελ; Σκουπίδι τον είχαν κάνει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια εφημερίδα τι πρωτοσέλιδο είχε (νομίζω ο φίλαθλος) «Που πας ΡΕ ΧΑΝΓΚΕΛ;» ρώταγε.

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πάγματα εδώ την Ελλάδα. Μέσα σε ένα βράδυ από τον απόλυτο εξευτελισμό πηγαίνεις στον απόλυτο θρίαμβο και αντίστροφα. Αυτό αποδεικνύει πόσο καραγκιόζηδες είναι ορισμένοι δημοσιογράφοι. Όχι όλοι. Αυτοί που καθορίζουν τη γραμμή της εφημερίδας, οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Εδώ στην ελλάδα δε χρειάζεται να έχουμε κλίμακα από το 0 ως το 10 για να βαθμολογήσουμε κάποιον. Δύο αριθμοί είναι αρκετοί: το 0 και το 1. Έφερες καλό αποτέλεσμα; Θα πάρεις 1 που σημαίνει είσαι Θεός. Έφερες κακό αποτέλεσμα; Θα πάρεις 0 που σημαίνει είσαι άχρηστος. Δεν υπάρχει μέση λύση. Δυαδική λογική!

Φαντάσου τι θα γινόταν αν έχανε το πέναλτυ ο Τσάρτας. Στον κεάδα όλοι. Οι άχρηστοι! Φαντάζεστε τι θα έγραφαν οι εφημερίδες. Κι όλα αυτά για ένα πέναλτυ που στο κάτω κάτω δεν ευθύνεται ο προπονητής για το αν θα είναι εύστοχο ή όχι.

Εγώ τουλάχιστον δεν είμαι κάτι παραπάνω από τον κλασσικό ελληνάρα που παρακολουθεί μπάλα για να κάνει χαβαλέ. Ένας κλασσικός προπονητής της κερκίδας. Ένας από τπυς γραφικούς των γηπέδων. Και παρόλα αυτά ξέρω πιο πολύ μπάλα από αυτούς τους δημοσιογράφους. Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να κρίνουν από το αποτέλεσμα. Λίγες είναι οι φορές που σου δημιουργήται το αίσθημα ότι είδες άλλον αγώνα από αυτόν που είδαν οι δημοσιογράφοι;

Αν φάμε κανένα καυλί σαν και αυτό που φάγαμε στο μουντιάλ κοιτάξτε να δείτε τι θα γράψουν για τον προπονητή.

Αυτοί κρίνουν τους πάντες. Αυτούς ποιος τους κρίνει; Όποιος τους άσκησε κριτική τον έσβησαν την άλλη μέρα.

Και κάτι άλλο που θυμήθηκα για τον «πολύ» Γεωργίου.
Όταν είχε φύγει ο Μανωλάς από την ΑΕΚ είχαν βγει όλοι οι ειδήμονες και έψαχναν να βρουν ποιος θα είναι ο αντι-Μανωλάς. Πολλά ονόματα ακούστηκαν: Σταματής, Μαλαδένης, Κούτουλας, Κασάπης...
Και να σου ο μέγας Γεωργίου... για να πει και αυτός τη γνώμη του και να διδάξει τους ποδοσφαιρικά απαίδευτους με τη σοφία του.
Ποιον πρότεινε ο μεγάλος; Ποιον λέτε εσείς;

Τον ΤΣΑΡΤΑ μάγκες μου. Το άκουσα με τα αυτιά μου στο ράδιο. Έριξε και επιχείρημα κι όλας. «Ψηλό παιδί, βλέπει γήπεδο, στοπάρει τη μπάλλα με τη μια».
        
Δε μας είπε τίποτα για το ότι ο λίμπερο πρέπει να έχει κόντρα που γκρεμίζει τοίχο... αλλά τέλος πάντων.

Παρακαλώ η δήλωση Γεωργίου να πάρει τη θέση της στα σχόλια της Έβελυν. Να ναι καλά ο μεγάλος. Για μένα που ασχολούμαι με τη μπάλα για χαβαλέ είναι μοναδικός. Πάντως είναι πιο σοβαρός από κάποιους από τους λεγόμενους «σοβαρούς»

Κάποια στιγμή θα τα πούμε και για τους μη αθλητικούς δημοσιογράφους: τον άνθρωπο που έκανε trash TV της ειδήσεις, τον Ευαγελάτο, το σοβαροφανή Χατζηνικολάου που παριστάνει το σοβαρό και είναι κυρα Κατίνα και άλλους.

________________________________________________________________________

Να ρίξω άλλο ένα ρατσιστικό για όσους έμειναν μέχρι το τέλος:

-Τι είναι 30 εβραίοι που τραγουδάνε;

-Σαπουνόπερα

____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Η ομπρέλα για τον ήλιο λέγεται παρασόλι.
		trivial cookies
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου