JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Arxaio pneuma a9anato


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Πεμ 23 Οκτ 2003 - 12:06:34 EEST

Prin apo ligo kairo eixe dhmsieutei h eidhdh oti sthn koursa pou eixe piastei dope o Ben Jonson eixan bre8ei kai alla 8etika deigmata meta3u twn opoiwn kai tou Karl Liewis alla to gegonos aposiwph8hke. Katalabainetai ti egine tote? Piasthkan arketoi apo ton teliko twn 100 metrwn doparismenoi kai mono ton Jonson anakoinwsan. Tous allous tous kalupsan.

Deite to parakatw ar8ro gia to dopping apo to contra

http://www.contra.gr/StoryDetail.aspx?ArticleID=32860&SectionID=10

"Εσπειραν ανέμους και πλέον θερίζουν θύελλες, οι απανταχού «φωστήρες» της ιατρικής, που με τα σκευάσματα τους έχουν εκτοξεύσει τις επιδόσεις των αθλητών στα ύψη, αδιαφορώντας συνάμα για την υγεία και μακροζωία τους.

Πάντως όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις οι «πονηροί» δεν θα γινόταν να την γλιτώνουν για πάντα. Την περασμένη εβδομάδα η αποκάλυψη του νέου «μαγικού» σκευάσματος που ακούει στο όνομα τετρα-υδρο-γεστρι-νονη(THG) ήρθε να κλονίσει συθέμελα το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση κατάρρευσης της βιομηχανίας παραγωγής «ηρώων».

Το THG είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο αναβολικό, με δράση εφάμιλλη των στεροειδών. Η χημική του σύσταση είναι τέτοια ώστε να περνά χωρίς να ανιχνεύεται τους σχετικούς ελέγχους. Ενας υψηλού επιπέδου προπονητής ήταν αυτός που έστειλε μια σύριγγα με την ουσία στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, που πλέον δημιούργησε ένα τεστ ειδικά για την ανίχνευση της.

Ηδη στην Αμερική αλλά και σε στην Ευρώπη έχει αρχίσει η επανεξέταση δειγμάτων εκατοντάδων αθλητών, που είχαν περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ με επιτυχία σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Στην Γερμανία το αρμόδιο εργαστήριο της Κολονίας γνωστοποίησε της Τετάρτη πως έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για την περιβόητη πλέον ουσία, που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να ανιχνευθεί. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Βίλχελμ Σάεντσερ δήλωσε σχετικά: «Εχουμε πάνω από χίλια δείγματα και θα χρειαστούμε δύο με τρεις μήνες για να τα εξετάσουμε όλα».

Πάντως τα παλιά δείγματα που υπάρχουν στο εργαστήριο της Κολονίας είναι ταξινομημένα μόνο με αρίθμηση, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τόσο οι αθλητές που τα έδωσαν όσο και το αγώνισμα στο οποίο έχουν διαγωνιστεί.

Η σχετική απόφαση για επανεξέταση πάρθηκε μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πως όλα τα δείγματα ούρων των αθλητών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Παρισιού θα εξεταστούνουν και αυτά εκ νέου.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το σώμα αντιντόπινγκ των ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη, αναφέροντας πως Αμερικανοί αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε ελέγχους THG. Ο Σάεντσερ δήλωσε πως η διαδικασία που ακολουθείται για την αναγνώριση της ουσίας του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο αντιντόπινγκ που πρώτο αναγνώρισε την ουσία: «Ο καθηγητής Κάτλιν μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ξέρουμε πια τι ψάχνουμε αλλά και πως θα το βρούμε».

Δεν είναι όμως μόνο η Γερμανία που έχει ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους. Ηδη περίπου 30 χώρες ανά τον κόσμο έχουν την ικανότητα να διενεργήσουν τον σχετικό έλεγχο, αναχνεύοντας πλέον την τελευταία δημιουργία της ανθρώπινης ματαιοδοξίας στον χώρο του αθλητισμού.

Η ανακάλυψη του THG, ήρθε να χτυπήσει στην «καρδιά» της αθλητικής κοινωνίας περίπου ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Η Αμερικανική υπηρεσία αντιντόπινγκ ανέφερε πως μετά από αυτό το εύρημα αναμένεται η μεγαλύτερη «σύλληψη» παρανόμων αθλητών που έγινε ποτέ.

Η πέτρα του σκανδάλου είναι τα εργαστήρια Μπάλκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιδρυτής τους Βίκτορ Κόντε , πρώτος βρήκε τη συγκεκριμένη ουσία και την μοίρασε σε 100 αθλητές Αμερικανούς και μη. Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι την τετρα-υ-δρογε-στρι-νόνη την βρίσκουν μόνο στην μαύρη αγορά και γιατί μέχρι πρόσφατα δεν ανιχνευόταν ήθελαν να την προμηθευτούν.

Ο Κόντε ισχυρίζεται ότι η ΤΗG δεν είναι παράνομη, αλλά περιέχει κάποια στοιχεία που μοιάζουν να έχουν αναβολικές ιδιότητες. Αστυνομικοί του Σαν Φρατζίσκο βρήκαν τον Κόντε στα εργαστήρια Μπάλκο και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει για να δώσει διευκρινίσεις μετά από δικαστική εντολή.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια προμηθεύουν με νόμιμα παρασκευάσματα πολλούς αθλητές του στίβου, του μπέιζμπολ κι άλλων αθλημάτων. Στο πελατολόγιο του Κόντε βρίσκονται ονόματα όπως της Μάριον Τζόουνς και του συντρόφου της Τιμ Μοντγκόμερι. Τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε στιγμές σαν κι αυτές του 1988 όταν είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Μπέν Τζόνσον, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του στίβου.

Ο Βίκτορ Κόντε, ο πρόεδρος των εργαστηρίων ΜΠΑΛΚΟ που ανακάλυψε και διακινεί την ουσία έκανε τελικά το θαύμα του. Ηδη από την ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας αποσύρθηκαν τα ονόματα των αθλητών με τους οποίους συνεργαζόταν, ανάμεσα στους οποίους ήταν και Ελληνες…"

____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Oscar: Τα πάντα ρει!
Cult: Και στην ανομβρία;
22/05/2001
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου