JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: κουβα (ς) ....


(nil): Suspect (suspect(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Τρι 24 Φεβ 2004 - 23:26:13 EET

Πως τα εφερε η τυχη, σε μια συναντηση που ειχα με εναν πελατη μου σημερα το πρωι, μου ειπε οτι πηγε το καλοκαιρι που μας περασε στο νησι και ειπα να σας μεταφερω τις εντυπωσεις του.
Να παρουμε μια ιδεα για το τι συμβαινει εξω απο μας σε ενα κρατος/καθεστως που εχει παρει σχεδον μυθικες διαστασεις.
 Στην κουβα υπαρχουν 2 μεγαλα καλα. Δωρεαν υγεια-περιθαλψη και παιδεια.
Λογω εμπαργκο, οι κουβανοι δεν ειχαν τη δυνατοτητα ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης και αναγκαστηκαν να παραγουν τα φαρμακα τους μονοι τους ( ολα σε υγρη μορφη, με ενεση) και μαλιστα ειναι σε τοσο καλο επιπεδο που εχουν ζητηση εξαγωγης τεχνογνωσιας σε εταιρειες της Δυσης.
Οι κουβανοι μεσηλικες ειναι ευχαριστημενοι απο την υπαρχουσα κατασταση καθως εχουν ηρεμησει απο πολεμους και κοινωνικη ανωμαλια, εχουν τα απαραιτητα προς το ζην και περνανε ησυχα.
Ο καστρο εχει περιορισει τα ναρκωτικα και ανα 4αγωνο υπαρχουν 4 αστυνομικοι.
Από κει και περα….
Απαγορευονται οι καταθεσεις σε τραπεζες. Συγκεκριμενα ο ανθρωπος μου, μου ειπε «εχουν δολαρια λογω τουρισμου (οσοι ασχολουνται με τουρισμο) αλλα τα στοιβαζουν κατω απο το μαξιλαρι καθως δεν τους αφηνουν ουτε να τα επενδυσουν ουτε να τα φανε»
Ολοι σχεδον ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και οι μισθοι κυμαινονται 15-40 δολαρια μηνιαιως
Απαγορευεται η αποκτηση αυτοκινητου ( πλην των παρατρεχαμενων του καστρο που ζουν σε βιλες και εχουν «τους δικους τους νομους») και ολοι κινουνται με lada ή με παναρχαια σεβρολετ του 50 και του 60 ( τα απομειναρια των αμερικανων)
Απαγορευεται η αποκτηση ηλεκτρονικου υπολογιστη και η προσβαση στο ιντερνετ
Απαγορευονται τα ταξιδια
Καταστηματα πωλησης ηλεκτρονικων ειδων δεν υπαρχουν. Ο καστρο εχει κλεισει εντελως τελειως τις εισαγωγες και κατα μεσο ορο ερχονται πχ 200 τηλεορασεις το χρονο. Σε πληθυσμο 10.000.000 ατομων ποιος να πρωτοπαρει....
 
Η κοινωνια τους ειναι χαλαρων ηθων και ανθει η παιδικη πορνεια. Μιλαμε για ηλικιες κοριτσιων 14-17 ετων. Προσφιλης συμπεριφορα, να την πεφτουν απροκαλυπτα στους τουριστες. «κοπελα που να εκδιδεται στο δρομο πανω από 23 δεν συναντησα.ολα ηταν παιδια»
Απο το 96 και μετα, που ανοιξε ο δρομος για τουρισμο, γινεται αγρια εκμεταλλευση τους εκτος και αν καποιος προλαβει δικτυωθει με ντοπιους. Χαρακτηριστικα μου ειπε πως η κασετινα με τα 25 κοχιμπα κοστιζει 350 εβρα, ενω στη μαυρη ( που ανθει επισης ) κανει 50. προσθεσε δε, πως σε ολα τα καταστηματα υπαρχουν 2 τιμες, ντοπιων και τουριστων και το μικρο μπουκαλι με το νερο κοστιζει 2 εβρο!!!
Αυτα τα 50 ομως και παλι δεν μπορουν να τα αξιοποιησουν καθως σε ολες τις επιχειρησεις το κρατος εχει το 51%, προσλαμβανουν επιτηδες υπεραριθμους για να μην εχουν ανεργια και ειπαμε. Οι καταθεσεις απαγορευονται.
Μου ειπε οπως προανεφερα οτι οι «γεροι» ειναι ευχαριστημενοι αλλα οι νεοι επιρεασμενοι απο τους τουριστες ειναι ιδιαιτερα ανησυχοι καθως θελουν να δουν και κατι παραπανω.
 
Ως κοινωνια εν γενει, λογω του οτι εχουν μονιμως καλοκαιρι καπου τους την εχει βαρεσει και καταφευγουν για να περνα η ωρα ειτε στο ρουμι, ειτε σε μαυρες δραστηριοτητες οπως η εκδοση γυναικων και το παραεμποριο. Επισης, τα διαζυγια ειναι πολυ συνηθισμενα.
Τον ρωτησα αν θα ζουσε ποτε εκει. Τρελος εισαι ? μου απαντησε.
Οκ, εχουν απλη ζωη, λιτη, τους πιανει και χορευουν απο το πουθενα, το ρουμι ρεει αφθονο, αλλα δεν ειναι για να ζεις. τις ανεσεις που εχουμε εδω στην ελλαδα ουτε καν μπορουν να τις φανταστουν....
Τον ρωτησα για τις επιπτωσεις του εμπαργκο.
Κοιταξε μου ειπε, σιγουρα το εμπαργκο, τους εχει τσαλακωσει αλλα μπορουν να κανουν εισαγωγες απο πχ την Ισπανια. Ειναι τετοιοι ομως οι φοροι που επιβαλλει ο καστρο και ερχονται τοσα λιγα προϊοντα που καπου δεν θελουν και οι ιδιοι να ερθει η δυση στην κουβα.
 Υγ.α! οι εξωτικες κουβανες ειναι μυθος. Ο μεσος ορος των γυναικων κυμαινεται κατω μετριου με χαρακτηριστικο το οτι ειναι κοντες και οι καλες βρισκονται σε 2 μεγαλα και χλιδατα καμπαρε της αβανα....

--
http://sotirisnet.freepage.gr Aς μιλησουμε για ποδοσφαιρο: http://www.soccerforum.gr
____________________________________________________________________
http://www.freemail.gr - δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
http://www.freemail.gr - free email service for the Greek-speaking.
--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Ήξερες ότι ...
"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν
δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45)
και στο Ναγκασάκι (9/8/45)
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου