JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: 3 μαργαριτάρια και σχόλιο για Κεντέρη


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Παρ 20 Αυγ 2004 - 11:28:10 EEST

Χαιρετώ τα πλήθη

Να ξεκινήσουμε με 3 μαργαριτάρια:

Στους Ολυμπιακούς αγώνες, στον τελικό 50 μέτρων ελεύθερο: -Και φεύγουν καλά Χουγκεμπαντ και Ποπόφ και πάνε μαζί χέρι χέρι... Χουγκεμπαντ και Ποποφ... Χουγκεμπαντ και Ποποφ... Χουγκεμπαντ και Ποποφ, μεγάλη μάχη, ο Ολλανδός και ο Ρώσος... Χουγκεμπαντ και Ποποφ... Χουγκεμπαντ και Ποποφ... και τελικά είναι πρώτος ο Χολ ο Αμερικανός, δεύτερος ο Ερβινγκ ο Αμερικανός, τρίτος ο Χουγκεμπαντ και έκτος ο Ποποφ
Σχολιαστής της ΝΕΤ

Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στην Βαρκελώνη και ενώ ο φακός ζουμάρει στα οπίσθια της Βαν Άντσικ (διάσημης κολυμβήτριας), λέει:
-Και η Βαν Αντσικ, η βασίλισσα των πισινών
Χάρης Αλευρόπουλος

Σε αγώνα του Παγκοσμίου 98, η Κροατία έχει κερδίσει πέναλτι και λέει:
-Εκτελεί ο Σούκερ... και κάνει το 1-0 Αμέσως όμως ο διαιτητής λέει να γίνει επανάληψη το πέναλτι και ξαναλέει: -Ξαναεκτελεί ο Σουκερ... και 2-0
Ανδρέας Πογιατζης (ΡΙΚ)

Παράλληλα με τις μαλακιούλες να πω πούμε και 2 σοβαρά λόγια για τις ντόπες και τον Κεντέρη.

Είναι κοινό μυστικό στους αθλητικούς κύκλους ότι όλοι οι αθλητές ντοπάρονται. Δεν πρόκειται για μηδενισμούς γενικεύσεις, ισοπέδωση κλπ. Είναι η απόλυτη αλήθεια.

Όπως όλοι έτσι και ο Κεντέρης πήρε φάρμακα. Ο αθλητής έχει 2 επιλογές: είτε θα χαπακωθεί ή θα μείνει εκτός επιδόσεων και άρα εκτός μεγάλων αγώνων.
Η ειρωνεία είναι ότι αν κανείς δεν χαπακωνοτανε πάλι οι ίδιοι θα κέρδιζαν. Δε θα άλλαζε η σειρά των αθλητών. Απλά θα ήταν κατά πολύ χειρότεροι οι χρόνοι. Ο Κεντέρης είναι ο καλύτερος διακοσάρης στον κόσμο.

Σαν κοινό μυστικό, το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται πχ η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή. Θεωρώ υποκριτική τη στάση του προέδρου της Λάμπη Νικολάου που ήθελε να φορτωθούν οι αθλητές όλοι την ευθύνη. Ήξερε η ελληνικη ολυμπιακή επιτροπή τι συνεβαινε και δεν έκανε τίποτα. Τους βόλευε η επιτυχία. Τώρα έγινε η στραβή. Δεν είναι σωστό να βγούνε λάδι αυτοί και να την πληρώσουνε μόνο τα παιδιά. Κάνανε ότι και οι υπόλοιποι αθλητές στον κόσμο.
Είδατε τι έγινε μόλις πήγανε να ελέγξουν τους αμερικάνανους.
https://anekdota.duckdns.org/jotd24/0231.html

Πριν από ένα χρόνο είχε δημοσιευτεί η είδηση ότι στην κούρσα που είχε βρεθεί ντοπαρισμένος ο Μπεν Τζονσον είχε βρεθεί ντοπαρισμένος και ο Λιούης και το έκαναν γαργάρα. Έπιασαν και τους 2 ντοπαρισμένους και έδωσαν τον έναν.
Ο λιούης θεωρείται σήμερα τεράστια μορφή παρά το γεγονός.

Ο αθλητισμός ( τα αθληματα που βασιζονται στη μυικη δυναμη) έχει βρωμίσει. Το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο έχει πεθάνει προ πολλού.
Τα λέω αυτά γιατί ακούγονται πολλά από τους δημοσιογράφους που μιλούν για κάθαρση και τέτοια. Η κάθαρση δεν είναι να πιάσεις τον Κεντέρη. Η κάθαρση είναι να πιάσεις όλους τους ντοπαρισμένους αθλητές του κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι είναι καταρχήν ανενημέρωτοι γιατί δεν ξέρουν κάτι που στους αθλητικούς κύκλους αποτελεί κοινό μυστικό. Δηλαδή δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους.

Φωνάζουν ότι οι 2 αθλητές χαλάσανε τη γιορτή. Πράγματι έχουν ευθύνη. Αλλά τη μεγάλη ευθύνη την έχουν οι δημοσιογράφοι. Επειδή δεν δείχνουν αγώνες τα κανάλια τους (μόνο τα κρατικά δείχνουν αγώνες) θέλουν να ανεβάσουν την ακροαματικότητα. Και δεν τους νοιάζει αν χαλάσουν τη γιορτή.

Ένα τελευταίο και πολύ σημαντικό είναι το ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ελέγξεις τη ντόπα. Δείτε ένα παράδειγμα: Η τεστοστερόνη είναι ουσία που υπάρχει στον οργανισμό του ανθρώπου. Για να ξεχωρίσουν αυτούς που έκαναν ενέσεις τεστοστερόνης έχουν βάλει ένα όριο τεστοστερόνης στο αίμα (πχ 6) . Όσοι είναι πάνω από το όριο είναι ντοπέ.
Αν εγώ χτυπήσω ένεση και ανεβάσω την τεστοστερόνη μου μόλις κάτω από το όριο της ντόπας (πχ από 2 την ανεβάσω στο 5,8) δεν ανιχνεύομαι από τον έλεγχο. Φανταστείτε τώρα να το κάνω αυτό για όλες τις απαγορευμένες ουσίες και όχι μόνο την τεστοστερόνη. Τυπικά δε θα είμαι ντοπαρισμένος. Ηθικά όμως θα είμαι.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, μην παρακολουθείτε καθόλου τις δίκες των αθλητών στα κανάλια. Πρώτον γιατί οι δημοσιογραφοι είναι άσχετοι, δεύτερον γιατί το κάνουν για την ακροαματικότητα τρίτον γιατί δε ζούμε τη γιορτή. Οι ολυμπιακοί αγώνες έχουν ιστορία χιλιάδων ετών. Είναι πάνω από ονόματα, πάνω από τον Κεντέρη, το Τζέκο και τους ντοπαρισμένους αθλητές των αμερικάνων (πχ Φλόρενς Γκρίφιθ κλπ).
Σε χίλια χρόνια πάλι οι αγώνες θα υπάρχουν, η φλόγα θα ανάβει στην αρχαία ολυμπία και θα μεταφέρεται από δακρυσμένους λαμπαδηδρόμους σε όλο τον κόσμο. Τα ονόματα των αθλητών του 2004 δε θα τα θυμάται κανένας.
Μην κάνετε τη χάρη στους δημοσιογράφους και παίξετε το εμπορικό παιχνίδι τους. Ζήστε τη γιορτή. Δε νομίζω να έχουμε άλλη τέτοια ευκαιρία στη χώρα μας.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Η ζωή είναι σαν τα παιχνίδια για τον υπολογιστή.
Χάλια υπόθεση αλλά υπέροχα γραφικά.
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου