JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ... τα μαχαιρώματα!


(nil): Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr)
Ημερομηνία: Τρι 19 Οκτ 2004 - 23:34:06 EEST

Τα εγκλήματα με μαχαίρι κοντεύουν να χαρακτηριστούν «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» στη Σκοτία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Με τον όρο αυτό έχουν χαρακτηριστεί μέχρι σήμερα ασθένειες, όπως οι καρδιαγγειακές ή ο καρκίνος, καθώς σκοτώνουν μεγάλο πλήθος ατόμων ετησίως. Με την ίδια λογική, ο χαρακτηρισμός .σύμφωνα με το άρθρο- θα έπρεπε να δοθεί στα .μαχαιρώματα, αφού μόνο πέρυσι περισσότερα από 9.000 άτομα ενεπλάκησαν σε βίαια επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Strathclyde.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andrew Murday, επικεφαλής της μονάδας μεταμόσχευσης καρδιάς της Σκοτίας, «αν οι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν ότι οι πιθανότητες να δολοφονηθεί κάποιος στη Γλασκόβη είναι διπλάσιες απΆ ό,τι να του συμβεί κάτι τέτοιο στο Λονδίνο, τότες ίσως .ευτυχώς- να άρχιζαν και να το συζητάνε».

«Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι εμπλέκονται ετησίως, μόνο στη Γλασκόβη»
Σκοτσέζοι και σπαθιά.!

Τον περασμένο χρόνο μόνο, η αστυνομία του Strathclyde ανακάλυψε περίπου 3.000 μαχαίρια ή σπαθιά τα οποία οι κάτοχοί τους κυκλοφορούσαν παράνομα δημοσίως.

Ο Rudy Crawford, συνεργάτης του Βασιλικού Νοσηλευτηρίου Γλασκόβης, δήλωσε σχετικά στο BBC: «Οι άνθρωποι εδώ μεταφέρουν κάθε είδους όπλα, μερικά από τα οποία είναι μάλλον τρομακτικά και ποικίλλουν από μικρά μαχαιράκια τσέπης, τα οποία δε νομίζω ότι μπορούν να τραυματίσουν θανάσιμα κανένα, μέχρι μεγάλα μαχαίρια που χρησιμεύουν για κοπή ζαχαροκάλαμου, στρατιωτικές ξιφολόγχες ή και σπαθιά»

«Μάλιστα τα σπαθιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και νομίζω ότι εμείς, στη Δυτική Σκοτία και κυρίως στη Γλασκόβη, πιθανότατα αντιμετωπίζουμε περισσότερους τραυματισμούς από σπαθιά απΆ ό,τι οπουδήποτε αλλού στη Μεγάλη Βρετανία ή ακόμα και στην Ευρώπη».

Το επιμύθιο θα μπορούσε να είναι: «το Highlander πολλοί εμίσησαν, το σπαθί του (ή το στιλ του) ουδείς»!

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Ακόμη κι αν μου έδινες όλα τα φιλιά σου, πάλι λίγα θα ήταν.
		Properzio
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ...  Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου