JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Η απολογία των ανορθόγραφων


(nil): AL BANDY (al.bandy(@)freemail.gr)
Ημερομηνία: Σαβ 02 Απρ 2005 - 22:26:48 EEST

Πάντως παιδιά έχετε δίκιο. Και εμένα μου έχουν γίνει συστάσεις αρκετές φορές για τα ορθογραφικά μου λάθη. Αλλά και οι επιστήμονες κάνουν επίσης ορθογραφικά λάθη κι ας ήταν αυτοί που έγραψαν, μίλησαν και διατύπωσαν στη γλώσσα μας.

Να, για παράδειγμα το σούπερ έγκυρο επιστημονικό ίδρυμα φυσικής Kavli Institute for Theoretical Physics (KITP) του οποίου η σελίδα στο δίκτυο είναι
http://www.kitp.ucsb.edu/

δε θα έπρεπε να λέγεται Kauli αντί για Kavli;

Δε θα έπρεπε να κοιτάξουν ένα λεξικό του Μπαμπινιώτη και να δουν ότι το καυλί γράφεται με υ και όχι με β;
 Ή δε θα μπορούσαν να βάλουν τη λέξη στο word πριν δώσουν το όνομα στο πανεπιστήμιό τους; Δεν πληγώνουν τη γλώσσα με τέτοιες ανορθογραφίες;

Και όχι μόνο τη γλώσσα. Πληγώνουν και το αντρικό σώμα (σε ένα μάλλον ευαίσθητο σημείο του) που ενέπνευσε τόσους γλύπτες αλλά και ζωγράφους.

Επιτρέψτε μου όμως να κάνω ένα ακόμα βήμα και να περιγράψω και μια άλλη συνέπεια αυτής της ανορθογραφίας.

Κάθε μεγάλος φιλόσοφος, επιστήμονας, καλλιτέχνης περισσότερο από κάθε τι στον κόσμο θαυμάζει τη ζωή. Οι λόγιοι και οι διανοούμενοι μιλούν συνέχεια για το θαύμα της. Και μεταξύ όλων των ζωντανών πλασμάτων, που κάθε ένα αποτελεί και ένα ξεχωριστό θαύμα, δεσπόζει η αυτού μεγαλειότης: ο άνθρωπος. Η ζωή του ανθρώπου είναι το μέγιστο των θαυμάτων πάνω στη γη.
Ας αναλογιστούμε όμως τι είναι αυτό που προκαλεί τη σύλληψη και κατ επέκταση δημιουργία μιας νέας ζωής.
Αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και δούμε την εικόνα ενός ζευγαριού την ώρα που ενώνεται ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ (αλλά και σωματικά), θα παρατηρήσουμε ότι το ανδρικό μόριο σε στύση είναι αυτό προκαλεί τη σύλληψη.
Μετά από ώριμη σκέψη κατέληξα στο ότι το «Καυλί» είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της ζωής του ανθρώπου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι χρησιμοποιώ τη λέξη «Καυλί» καθαρά λογοτεχνικά και όχι με την όποια διάθεση βωμολοχίας.
Το λογοτεχνικό Καυλί λοιπόν είναι η σπίθα για τη φλόγα της ζωής. Απ όλα όσα συμβαίνουν στη φύση, το πιο εντυπωσιακό έχει σαν αιτία του το Καυλί. Το σύμπαν ολόκληρο υποκλίνεται στο ανώνυμο Καυλί. Το δικό μου, του Γιώργου Μακρή, του Πας Παρτού, του Νεφάριους, του Τζίνη . . . Λατρεύτηκε στους αιώνες από τη γυναίκα και τον παθητικό ομοφυλόφυλο. Τα ντοκυμαντέρ που περιγράφουν τη λειτουργία του (προβάλονται συνήθως αργά το βράδυ) έχουν τεράστια απήχηση στον/στην έφηβο.

Για όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι όσοι έγραψαν ανορθόγραφα το Kavli institute for theoretical physics δεν προσέβαλαν απλά τη γλώσσα αλλά έδειξαν ασέβεια ακόμα και προς την ίδια την ανθρώπινη ζωή και το θαύμα της.

Προτείνω οι ορθογράφοι της λίστας να διοργανώσουν ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής «ΚΑΒΛΙ» κρατώντας μια σημαία που θα έχει επάνω ζωγραφισμένο ένα Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Μ Α Λ Λ Ι Α Ρ Ο Κ Α Υ Λ Ι , το έμβλημα της ανθρωπότητας. Να μη ξεχάσουν να το ζωγραφίσουν ορθογραφημένα αλλά και καλλιγραφημένα (τα αρχιδάκια στρόγγυλα στρόγγυλα, τις τριχίτσες χτενισμένες όμορφα με χωριστρούλα στη μέση . . . ξέρουν αυτοί).

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο:
Αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό σύστημα και οι υπόλοιποι.
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου