JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Μυρίζει απάτη το πήδημα


(nil): Nikos Tsekhs (ntsekhs(@)gmail.com)
Ημερομηνία: Δευ 13 Ιουν 2005 - 15:49:31 EEST

Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΕΡΗ

Τι θα γινόταν, αν πηδούσαν στο πάτωμα συγχρόνως 600 εκατομμύρια άνθρωποι στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη;

Θα μπορούσε ένα τέτοιο «παγκόσμιο πήδημα», όπως το βάπτισαν κάποιοι ευφάνταστοι χρήστες του Διαδικτύου από το εξωτερικό, να αλλάξει την τροχιά της Γης, να σταματήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να μεγαλώσει τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας παντού ένα ομοιογενές κλίμα, όπως υποστηρίζουν;

Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν θα συνέβαινε στον πλανήτη. Ακόμη πιο σίγουρο είναι πως θα ένιωθαν εξαπατημένοι όσοι συμμετείχαν σ' αυτό το ατυχές πείραμα κάποιων φαντασιόπληκτων, οι οποίοι κατασκευάζοντας μια καλαίσθητη σελίδα στο Ιντερνετ ζητούν να... πηδήξουμε ταυτόχρονα στην Αθήνα, την Πέμπτη 20 Ιουλίου του 2006 στις 13.39.13 (ακριβώς!) για να σώσουμε τη Γη!

Δ. Σιμόπουλος: Δεν θα αλλάξει η τροχιά της Γης, ακόμη και αν πηδήξουν 6,3 δισ. άνθρωποι
Ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, πρόθυμος και ήδη ενημερωμένος για την ιστορία που «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο, δέχτηκε να μας εξηγήσει γιατί δεν μπορούμε να πηδήξουμε ταυτόχρονα, γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε την τροχιά της Γης και να εξαλείψουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και τι πραγματικά θα συνέβαινε στον πλανήτη μας αν κάτι τέτοιο μπορούσε να επιτευχθεί.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπορούμε να συγχρονιστούμε και να αλλάξουμε την τροχιά της Γης;

«Θα ήταν αδύνατο»

«Ακόμη και αν μπορούσε κανείς να συνδυάσει το πήδημα εκατομμυρίων ανθρώπων, θα ήταν αδύνατο να αλλάξει η τροχιά της Γης. Εδώ δεν μπορείς να συνδυάσεις το πήδημα νεοσυλλέκτων, που λέει ο λόγος, θα μπορέσεις να συντονίσεις το άλμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά ακόμη και αυτό να μπορούσε να συμβεί και αντί για 600 εκατομμύρια, που ζητούν εκείνοι, να πηδούσαν 6,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, όσοι είμαστε πάνω στον πλανήτη, και τότε ακόμη η τροχιά της Γης δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί ούτε στο ελάχιστο. Η Γη δεν θα καταλάβαινε τίποτα», μας εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος.

Αν άλλαζε η τροχιά της Γης, θα σταματούσε το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Θα γινόταν το κλίμα πιο ομοιογενές;

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρουσίας πάνω στον πλανήτη τα τελευταία εκατό χρόνια και του καψίματος των υδρογονανθράκων (πετρέλαια, κάρβουνα κ.τ.λ.). Η αλλαγή τροχιάς δεν θα άλλαζε την περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο του άνθρακα ή όζον. Οπότε ό,τι και αν κάνουμε, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι δικό μας κατασκεύασμα. Ολα αυτά περί του φαινομένου και του κλίματος είναι φρου φρου και αρώματα».

Αν με κάποιο τρόπο, όπως μας συμπληρώνει και ο κ. Σιμόπουλος, πηδώντας, σπρώχνοντας, βάζοντας πυραύλους... μπορούσαμε να μετακινήσουμε την τροχιά της Γης, τι θα συνέβαινε στον πλανήτη μας;

«Τα προβλήματα που θα δημιουργούσαμε θα ήταν τρομακτικά. Για παράδειγμα, η μετακίνηση των τεκτονικών πλακών θα ήταν τεράστια. Φανταστείτε απλά ολόκληρο αυτό τον όγκο να μετακινείται... Οι τεκτονικές πλάκες θα είχαν κυριολεκτικά πανηγύρι. Η μετακίνηση των πλακών θα ήταν τόσο μεγάλη, που οι σεισμοί και οι εκρήξεις των ηφαιστείων θα μας κατέστρεφαν σε διάστημα ημερών».

Η ιστορία αυτή, η οποία διαδίδεται στο Ιντερνετ και φτάνει τελευταία στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από φίλους και γνωστούς με μορφή αστείου, αλλά και προτροπής για να δηλώσουμε συμμετοχή στο «ομαδικό πήδημα» προς «σωτηρία του πλανήτη», θα περνούσε ίσως απαρατήρητη αν το site που έχει αναλάβει να το οργανώσει δεν ήταν και τόσο λεπτομερές. Σχεδιαγράμματα και βελάκια για το πώς θα επιτευχθεί το... ακατόρθωτο, πληροφορίες και συνδέσεις με μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα (τα οποία δεν έχουν καμία βεβαίως σχέση) δίνουν εύκολα την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι μελετημένο, σοβαρό.

«Πιθανό να εκμεταλλευτούν»

«Με τη βοήθεια του Διαδικτύου μπορεί κανείς σήμερα να διακινήσει οποιαδήποτε ιδέα σκαρφιστεί. Και αν το περιτύλιγμα είναι όμορφο, όπως σε αυτή την περίπτωση -τονίζει ο κ. Σιμόπουλος- μπορεί μια ανοησία να παρασύρει κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν τον κόπο να γράψουν τα e-mail τους. Πίσω από αυτή τη σελίδα δεν υπάρχει καμιά διεύθυνση, κανένα τηλέφωνο, κανένας υπεύθυνος και είναι πιθανό κάποιοι να εκμεταλλευτούν τα e-mail με ποικίλους τρόπους».

Αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στο Ιντερνετ θα διαπιστώσει πως οι επινοητές αυτής της απίθανης ιστορίας δεν το έκαναν για να σώσουν μόνο τον πλανήτη, αλλά και την... «ψυχή» τους (είναι πολλά τα λεφτά...), αφού πωλούν μπλουζάκια και αυτοκόλλητα με το σήμα κατατεθέν τους.

Λέτε να είναι οι ίδιοι που κάποτε μας πουλούσαν οικόπεδα στο Φεγγάρι και τον Αρη, αλλά και αστέρια;

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=60142584

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
Η δύναμη διαφθείρει. Και η πυρηνική δύναμη διαφθείρει πυρηνικά.
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου