JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Re: ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ: ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.


(nil): nckuls(@)freemail.gr
Ημερομηνία: Τρι 19 Ιουλ 2005 - 12:07:50 EEST

ΝΑΙ.

Ναι αλλά...Αγαπητέ Τζίνη,
Η παραπάνω ιστορία μου θύμισε την «Η ιστορία ενός Αγαθούλη» (Ζωρζ Σαντ) που έπεσε στο νερό από φόβο μήπως βραχεί και στο τέλος έπεσε στη φωτιά από φόβο μήπως...καεί!!!
Μέχρι εδώ μαζί σου.

>Το να θέλεις να αυτοκτονήσεις είναι δικαίωμα του καθενός αλλά να πέσεις θύμα του θρησκευτικοπολιτικό καταστημένου…κλπ.κλπ.κλπ.

Η αναγνώριση και η πίστη, δεν είναι αποτέλεσμα γλαφυρότητας πεζού λόγου, πειθούς, πειστικότητας ή αναγκαστικότητας, αλλά ‘υπόστασις πραγμάτων ελπιζομένων και μη βλεπομένων’.
Η πίστη δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα του Χριστιανικού βιώματος. Η πίστη κατά τον Παύλο «καταργηθήσεται». Διότι θα εκλείψει κάποτε αυτή «η υπόστασις των μη βλεπομένων», διότι θα γίνουν «βλεπόμενα». Θα εκλείψει και «ο έλεγχος των ελπιζομένων». Τα ελπιζόμενα θα γίνουν πραγματικότητα. Και όταν έλθει αυτή η στιγμή, εκείνο που θα επιζήσει τότε, θα είναι η Αγάπη. Διότι την πίστη πού να την στηρίξεις πλέον; Η πίστη στηρίζεται σ’ αυτή την κατάσταση, στην κατάσταση των ελπιζομένων και μη βλεπομένων, τα οποία σε καλεί να τα αναγνωρίσεις ως όντα. Αυτό αν εκλείψει, δεν υπάρχει λόγος πίστεως πια.
  Γι'αυτό παρακαλώ σε και τους απανταχού φωτοδότες-εκδότες, τα κηρύγματά σας κρατείστε τα για τον εαυτό σας και για τις ιστοσελίδες-σελίδες σας. Η πίστη των ανθρώπων παραείναι ευαίσθητη στις μέρες μας για να γίνετε αντικείμενο σχολιασμού σε λίστες ανεκδότων, ενώ τίθεται καθημερινά υπό αμφισβήτηση από τη "μαύρη μαφία"(παπάδες).Μην κομίζεις γλαύκες στην λίστα.
Έχεις αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης των ανθρώπων που είναι αποδέκτες της πίστης των ανθρώπων; Αν κάποια μέρα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου θα κοιμάσαι ήσυχος γνωρίζοντας ότι έχεις επηρεάσει ή κλονίσει την πίστη απλών ανθρώπων και πως θα επανορθώσεις;
Η πίστη είναι βασικά μια στάση που παίρνει ο άνθρωπος απέναντι της υπάρξεως, και η στάση αυτή είναι οπωσδήποτε αντίθετη από εκείνη που παίρνει με τη βιολογική του υπόσταση. Όταν γεννιέται ο άνθρωπος παίρνει μια στάση απέναντι στη ζωή, απέναντι των όντων, απέναντι του Δημιουργού. Οπωσδήποτε δεν μπορείς να πεις «πιστεύω» εάν είσαι προσκολλημένος στην ίδια κατεύθυνση που έχεις πάρει από τη βιολογική σου γέννηση,...(μην το παίρνεις προσωπικά) δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά τέλος πάντων γιατί τόσο μένος; Μην έχεις την εντύπωση ότι διαφέρει η φυσιολογία του μυαλού σου και της κριτικής σου σκέψης από αυτή των υπολοίπων ανθρώπων; Από την πορεία σου μέσα στην λίστα μία τέτοια δήλωση θα ήταν άτοπη, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε μομφή εναντίον σου, πράγμα που είναι έξω από το πνεύμα του παρόντος.

Υ.Γ. Σκοπός του κειμένου είναι να προβληματίσει και όχι να υποδείξει ή να κατευθύνει, να κεντρίσει την περιέργεια αυτών που θέλουν να εκβαθύνουν* (συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου) και όχι να νουθετήσει. Δεν ξέρω αν σας προβλημάτισα, αν σας κούρδισα ή αν σας λύπησα ή αν η όλη κατάσταση σας είναι παντελώς αδιάφορη.

Ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ** για την παρέμβαση.
Μετά τιμής,

Ένα απλός συν-λιστής σας.

*Για όσους προτρέξουν να διορθώσουν ότι χρειάζεται εμ-βάθυνση και όχι εκ-βάθυνση, συμπληρώνω ότι πρόκειται για μεταφορική έννοια ήπιας μορφής στην θέση του εκ-βραχισμού που ήθελα εξαρχής να χρησιμοποιήσω.
**Ακολουθεί συνημμένο.

--
Η Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr) γράφει :
ΣΕΑΠ     = Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού
         = Σήμερα Έχουμε, Ασφαλώς, Πατάτες
         = Σήμερα Έρχεσαι Αύριο Πεθαίνεις
		Το Λεξικό του Φαντάρου
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
             https://anekdota.duckdns.org
        ___ Η JotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
________________________________________________________________________
sygnomi.jpg

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου