JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι


(nil): Nikos Tsekhs (ntsekhs(@)gmail.com)
Ημερομηνία: Σαβ 10 Οκτ 2015 - 09:12:06 EEST

<<Όταν ήμουν παιδί προσευχόμουν κάθε βράδυ για ένα καινούργιο ποδήλατο. Μετά κατάλαβα πως ο Κύριος δεν δουλεύει έτσι, οπότε έκλεψα ένα και του ζήτησα να με συγχωρέσει.>>
Emo Philips (Έμο Φίλιπς) (Γεν. 1956) Αμερικανός κωμικός

"Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή, έχει το ίδιο με το κάποιος μεθυσμένος να είναι ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο. Η ευτυχία της ευπιστίας είναι μια φθηνή και επικίνδυνη ποιότητα ζωής."
George Bernard Shaw

"Πίστη σημαίνει να μην θέλεις να μάθεις τι είναι αλήθεια."
Friedrich Nietzsche

"Πιστεύω στον Θεό, μόνο που τον ονομάζω φύση."
Frank Lloyd Wright

"Πρέπει να αμφισβητήσουμε την λογική της ιστορίας του να έχουμε έναν παντοδύναμο Θεό που δημιουργεί ελαττωματικούς ανθρώπους και στη συνέχεια τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη."
ene Roddenberry

"Το να παραδίνεσαι στην άγνοια και να το ονομάζεις Θεό ήταν πάντα ανώριμο και παραμένει ανώριμο ακόμα και σήμερα."
Isaac Asimov

"Ένας άνθρωπος γίνεται δεκτός στην εκκλησία για αυτό που πιστεύει και απορρίπτεται για αυτά που γνωρίζει."
Samuel Clemens (Mark Twain)

"Η θρησκεία θεωρείται από τους κοινούς ανθρώπους σαν αληθινή, από τους σοφούς σαν λανθασμένη και από αυτούς που κυβερνούν σαν χρήσιμη."
Seneca the Younger

"Η φιλοσοφία είναι ερωτήσεις που μπορεί ποτέ να μην απαντηθούν. Η θρησκεία είναι απαντήσεις που μπορεί ποτέ να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση."
Ανώνυμος

"Όχι μόνο δεν υπάρχει Θεός, αλλά προσπάθησε να βρεις υδραυλικό το Σαββατοκύριακο."
Woody Allen

"Αν δεν ήμουν άθεος, θα πίστευα σε ένα Θεό που θα επέλεγε να σώζει τους ανθρώπους με βάση το σύνολο της ζωής τους και όχι το σύνολο αυτών που λένε. Πιστεύω ότι θα προτιμούσε έναν έντιμο και δίκαιο άθεο από ένα τηλεοπτικό κήρυκα του οποίου η κάθε λέξη είναι Θεός, Θεός, Θεός και του οποίου η κάθε πράξη είναι λάθος, λάθος, λάθος."
Isaac Asimov

"Η πίστη στο υπερφυσικό αντανακλά μια αποτυχία της φαντασίας."
Edward Abbey

"Με ή χωρίς την θρησκεία, οι καλοί άνθρωποι θα κάνουν καλά πράγματα και οι κακοί άνθρωποι θα κάνουν κακά πράγματα. Αλλά για τους καλούς ανθρώπους να κάνουν κακά πράγματα, χρειάζεται η θρησκεία."
Steven Weinberg

"Εξακολουθώ να λέω ότι, ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης."
Doug McLeod

"Ο κόσμος αποτελείται από δυο είδη ανθρώπων. Ευφυείς ανθρώπους χωρίς θρησκεία και θρήσκους ανθρώπους χωρίς ευφυΐα."
 Abu’l Ala al Ma’arri

 "Από την στιγμή που η Αγία Γραφή και η Εκκλησία είναι προφανώς λάθος στο να μας πουν από πού προερχόμαστε, πως μπορούμε να τους εμπιστευτούμε να μας πουν που πηγαίνουμε;"
 Ανώνυμος

 "Είμαι πολύ δύσπιστος με τους ανθρώπους που ξέρουν τόσο καλά τι θέλει ο Θεός να κάνουν, επειδή παρατηρώ ότι πάντα αυτό συμπίπτει με τις δικές τους επιθυμίες."
 Susan B. Antony

 "Το αόρατο και το ανύπαρκτο μοιάζουν πάρα πολύ."
 Delos B. McKown

 "Δυο χέρια που εργάζονται μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από χίλια που απλά προσεύχονται."
 Ανώνυμος

 "Ο αθεϊσμός αφήνει σε έναν άνθρωπο την αίσθηση, την φιλοσοφία, την φυσική ευσέβεια, τους νόμους, την φήμη, το σύνολο των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε μια ηθική αρετή ακόμη και αν εξαφανιστεί η θρησκεία. Αλλά οι θρησκευτική δεισιδαιμονία τα αφαιρεί όλα αυτά και ανεγείρει μια απόλυτη μοναρχία στο μυαλό των ανθρώπων."
 Francis Bacon

 "Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο δυσάρεστος χαρακτήρας : ζηλιάρης και περήφανος για αυτό, μικροπρεπής, άδικος, θέλει να έχει τον έλεγχο και δεν συγχωρεί, εκδικητικός, αιμοδιψής, μισογύνης, ομοφοβικός, ρατσιστής, παιδοκτόνος, με τάσεις γενοκτονιών, λοιμώδης, μεγαλομανής. Σαδομαζοχιστής και κακόβουλος νταής."
 Richard Dawkins

 "Ένας Θεός που συνέχισε να πειραματίζεται με το σύμπαν είναι παράλογος. Ένας Θεός που αναμιγνύεται με την ανθρώπινη ελευθερία και την δημιουργικότητα είναι τύραννος. Ένας παντοδύναμος τύραννος δεν είναι τόσο διαφορετικός από έναν γήινο δικτάτορα που κάνει τα πάντα και τους πάντες γρανάζια στην μηχανή που αυτός ελέγχει. Ένας άθεος που απορρίπτει έναν τέτοιο Θεό είναι απόλυτα δικαιολογημένος."
 Karen Armstrong

 "Τα πράγματα δεν είναι όπως έχουν γραφτεί στην Αγία Γραφή. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα του. Ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό κατ’ εικόνα του."
 Ludwig Feuerbach

 "Ο κόσμος με ρωτάει τι πιστεύω για τις γυναίκες ιερείς. Τι; Γυναίκες ιερείς; Γυναίκες ιερείς. Ωραία, πολύ ωραία. Τώρα υπάρχουν ιερείς και από τα δυο φύλα που δεν κάθομαι να ακούσω."
 Bill Hicks

 "Όλα τα βιβλικά θαύματα θα εξαφανιστούν με την πρόοδο της επιστήμης."
 Matthew Arnold

 "Η τυφλή πίστη είναι ένα ειρωνικό δώρο για να το δώσει στους ανθρώπους ο Δημιουργός της ανθρώπινης νοημοσύνης."
 Ανώνυμος

 "Να είσαι ευγνώμων που έχεις ζωή και εγκατέλειψε την μάταιη και αλαζονική επιθυμία για μια δεύτερη."
 Richard Dawkins

 "Ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί χωρίς απόδειξη, μπορεί και να απορριφθεί χωρίς απόδειξη."
 hristopher Hitchens

 "Στον χριστιανισμό ούτε η ηθική ούτε η πίστη έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα, σε κανένα σημείο."
 Friedrich Nietzsche

 "Θα είναι πάντα εις τιμήν των γυναικών το να μην έχουν συνεισφέρει ούτε μια γραμμή στην Αγία Γραφή."
 George W. Foote

 "Την Πρώτη Ημέρα, ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό."
 Ανώνυμος

 "Υποστηρίζω ότι είμαστε και οι δυο άθεοι. Απλά εγώ πιστεύω σε έναν λιγότερο θεό από ότι εσύ. Όταν καταλάβεις για ποιόν λόγο απορρίπτεις όλους τους άλλους θεούς, θα καταλάβεις γιατί απορρίπτω και εγώ τον δικό σου."
 Stephen Roberts

 "Δεν χρειάζεσαι την Αγία Γραφή για να δικαιολογήσεις την αγάπη, αλλά δεν έχει εφευρεθεί καλύτερο εργαλείο για να δικαιολογήσει το μίσος."
 Richard A. Weatherwax

 "Τι είναι ο «Θεός»; Λοιπόν, ξέρεις, όταν θέλεις κάτι πάρα μα πάρα πολύ που κλείνεις τα μάτια και το εύχεσαι; Ο Θεός είναι ο τύπος που σε αγνοεί."
 Steve Buscemi (Από την ταινία "The Island")

 "Από όσα μπορώ να πω από την μελέτη των ιερών γραφών, το μόνο που κάνεις στο παράδεισο είναι να κάθεσαι όλη μέρα και να δοξάζεις τον Κύριο. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά πιστεύω ότι μετά από τα πρώτα 50.000.000 χρόνια που θα το κάνω αυτό, θα αρχίσω να βαριέμαι λίγο."- Rick Reynolds

 "Δώσε σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι και θα φάει για μια μέρα. Μάθε σε έναν άνθρωπο να ψαρεύει και θα τρώει για μια ζωή. Δώσε σε έναν άνθρωπο την θρησκεία και θα πεθάνει προσευχόμενος για έναν ψάρι."
 Ανώνυμος

 "Το να λες τον αθεϊσμό θρησκεία, είναι σαν να λες χρώμα μαλλιών την καράφλα"
 Don Hirschberg

 "Ο Θεός θα έπρεπε να εκτελεστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"
 Bryan Emmanuel Gutierrez

 "Ακόμη και αν ο Αϊνστάιν ο ίδιος μου έλεγε ότι υπάρχει ένα ξωτικό που κάθεται στον ώμο μου, θα ζητούσα απόδειξη και δεν θα ήταν λάθος το να ρωτήσω."
 Geoff Mather

 "Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Ήμουν νεκρός για δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια χρόνια πριν γεννηθώ και δεν υπέστην την παραμικρή ενόχληση από αυτό."
 Mark Twain

 "Από όλες τις θρησκείες ο χριστιανισμός είναι, χωρίς αμφιβολία, η μόνη που θα που θα έπρεπε να εμπνέει ανοχή περισσότερο από όλες, αν και μέχρι τώρα οι χριστιανοί έχουν αποδειχθεί οι λιγότερο ανεκτικοί από όλους."
 Voltaire

 "Και αν υπήρχε Θεός, πιστεύω ότι είναι πολύ απίθανο ότι Αυτός θα είχε μια τόσο μεγάλη ματαιοδοξία ώστε να προσβάλλεται από αυτούς που αμφιβάλλουν για την ύπαρξη Του."
 Bertrand Russel

 "Είναι ο Θεός πρόθυμος να αποτρέψει το κακό αλλά δεν είναι σε θέση; Τότε δεν είναι παντοδύναμος. Είναι σε θέση αλλά δεν είναι πρόθυμος; Τότε είναι κακόβουλος. Είναι και πρόθυμος και ικανός; Τότε από πού προέρχεται το κακό; Δεν είναι ούτε ικανός ούτε πρόθυμος; Τότε γιατί τον αποκαλούν Θεό;"-Epicurus

 "Είμαι πολύ-άθεος. Υπάρχουν πολλοί θεοί στους οποίους δεν πιστεύω."
 Dan Fouts

 "Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει Θεός, δεν νομίζω ότι είναι κακός. Αλλά το χειρότερο που μπορείς να πεις για αυτός είναι ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά σε αυτό που έχει να κάνει."
 Woody Allen

 "Ένα ψέμα εξακολουθεί να είναι ψέμα ακόμα και αν όλοι το πιστεύουν. Η αλήθεια εξακολουθεί να είναι αλήθεια ακόμη και αν κανείς δεν την πιστεύει."
 David Stevens

 "Οι άνδρες σπάνια (αν όχι ποτέ), καταφέρνουν να ονειρεύονται ένα Θεό ανώτερο από τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι θεοί έχουν τους τρόπους και τις ηθικές ενός κακομαθημένου παιδιού."
 obert A Heinlein

 "Αρνούμαι να αποδείξω ότι υπάρχω, λέει ο Θεός, γιατί η απόδειξη αρνείται την πίστη και χωρίς την πίστη είμαι ένα τίποτα."
 Douglas Adams

 "Δεν είναι τα μέρη της Αγίας Γραφής που δεν καταλαβαίνω αυτά που με ενοχλούν, είναι τα μέρη που καταλαβαίνω."
 Mark Twain

 "Αυτός που δεν εκλογικεύει, είναι προκατειλημμένος. Αυτός που δεν μπορεί να εκλογικεύσει, είναι ανόητος. Αυτός που δεν θέλει να εκλογικεύσει είναι, φανατικός."
 William Drummond

 "Θυμήσου, ο Χριστός προτιμούσε να ντροπιάζει συνεχώς τους γκέι, παρά να αφήσει τα ορφανά να αποκτήσουν μια οικογένεια."
 Stephen Colbert

 "Ποιο από τα δυο ισχύει; Είναι ο άνθρωπος μια γκάφα του Θεού ή ο Θεός μια γκάφα του ανθρώπου;"
 Friedrich Nietzsche

 "Η θρησκεία κάνει τρία πράγματα πολύ αποτελεσματικά: χωρίζει τους ανθρώπους, ελέγχει τους ανθρώπους, εξαπατά τους ανθρώπους."
 Carlespie Mary Alice McKinney

 "Η θρησκεία έχει προκαλέσει περισσότερη δυστυχία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε κάθε στάδιο της ανθρώπινης ιστορίας, από οποιαδήποτε άλλη ιδέα."
 Ανώνυμος

 "Όταν ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος από την θρησκεία, έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει μια φυσιολογική και υγιή ζωή."
 Sigmund Freud

 "Θεώρησαν ότι η επιστήμη θα είναι διαβρωτική για την θρησκευτική πίστη και ανησυχούσαν για αυτό. Γαμώτο, νομίζω ότι είχαν δίκιο. Είναι διαβρωτική για την θρησκευτική πίστη και αυτό είναι καλό."
 Steven Weinberg

 "Αφαίρεσε από την εκκλησία το θαυματουργό, το υπερφυσικό, το ακατανόητο, το παράλογο, το αδύνατο, το άγνωστο και δεν θα μείνει τίποτα παρά το κενό."
 Robert G. Ingersoll

 "Η ιστορία μας διδάσκει ότι καμία άλλη αιτία δεν έχει φέρει περισσότερους θανάτους από τον Λόγο του Θεού."
 Giulian Buzila

 "Ο αθεϊσμός είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση."
 George Carlin

 "Είμαστε όλοι άθεοι σχετικά με τους περισσότερους θεούς που οι κοινωνίες πίστευαν/πιστεύουν. Απλά μερικοί από εμάς προχωράμε και σε ένα θεό παραπέρα."
 Richard Dawkins

 "Ένας πιστός αναφέρει ότι τα πάντα πρέπει να έχουν έναν δημιουργό, αλλά αδυνατεί αν πει πως αυτός δημιουργήθηκε."
 Ανώνυμος

 "Το «δεν υπάρχουν άθεοι στα χαρακώματα» δεν αποτελεί επιχείρημα εναντίων του αθεϊσμού, αποτελεί επιχείρημα εναντία στα χαρακώματα"
 James Morrow

 "Οι άνθρωποι συχνά λένε «Καλύτερα να μείνω αγνωστικιστής για καλό και για κακό». Αυτό, για εμένα, δείχνει τέτοιο επίπεδο ανοησίας και σύγχυσης που συνήθως αποχωρώ από την συζήτηση και δεν συμμετέχω."
 Douglas Adams

 "Αν διαβαστεί σωστά, η Βίβλος είναι η πιο ισχυρή δύναμη που έχει υπάρξει ποτέ για τον αθεϊσμό."
 saac Asimov

 "Αν όλοι οι χριστιανοί που αποκάλεσαν άλλους χριστιανούς «μη πραγματικούς χριστιανούς» ήταν να εξαφανιστούν, τότε δεν θα είχαν απομείνει καθόλου χριστιανοί."
 Ανώνυμος

 "Ένας άθεος είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει αόρατα μέσα υποστήριξης."
 John Buchan

 "Οι θεοί δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Οι άνθρωποι με θεούς σκοτώνουν ανθρώπους."
 David Viaene

 "Αν ο Θεός ήταν ξαφνικά καταδικασμένος να ζήσει την ζωή που δημιούργησε για τους ανθρώπους, θα αυτοκτονούσε."
 Alexander Dumas

 "Ο αθεϊσμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον θόρυβο της λογικής που κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα θρησκευτικό δόγμα."
 Sam Harris

 "Καμία φιλοσοφία και καμία θρησκεία δεν έχει φέρει ποτέ ένα τόσο ευτυχές μήνυμα στον κόσμο όσο το μήνυμα του αθεϊσμού."
 Annie Wood Besant

 "Αρνούμαι να πιστέψω σε ένα θεό ο οποίος είναι η κύρια αιτία για τις συγκρούσεις στον κόσμο, κηρύττει τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την άγνοια και στην συνέχεια με στέλνει στην κόλαση αν είμαι «κακός»."
 Mike Fuhrman

 "Η πίστη δεν σου δίνει απαντήσεις, απλά σε σταματάει από το να κάνεις ερωτήσεις."
 Frater Ravus

 "Πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει Θεός μου δίνει περισσότερο χώρο να πιστεύω στη οικογένεια, στους ανθρώπους, στη αγάπη, στην αλήθεια, στην ομορφιά, στον έρωτα και σε άλλα πράγματα που μπορώ να αποδείξω και τα οποία κάνουν αυτή την ζωή την καλύτερη που θα είχα ποτέ."
 Penn Jillette

 "H απόλυτη πίστη διαφθείρει όπως και η απόλυτη εξουσία, αλλά η απόλυτη εξουσία διαφθείρει μόνο στα χέρια των απόλυτα πιστών."
 Ανώνυμος

 "Οι θεοί είναι εύθραυστα πράγματα. Μπορούν να σκοτωθούν από την μυρωδιά της επιστήμης ή από μια δόση κοινής λογικής."
 Chapman Cohen

 "Η έμπνευση της Βίβλου εξαρτάται από την άγνοια του ανθρώπου που την διαβάζει."
 Robert G. Ingersoll

 "Όταν ένα άτομο πάσχει από μια αυταπάτη, το ονομάζουμε παράνοια. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μια αυταπάτη, το ονομάζουμε θρησκεία."
 Robert Pirsig

 "Αναρωτιέμαι ποιος ανέλαβε την σκατοδουλειά να συγκεντρώσει τα 15.000 είδη πεταλούδας ή τα 8.000 είδη μερμηγκιών για την Κιβωτό του Νώε. Αλλά τουλάχιστον πήραμε το ουράνιο τόξο για όλον αυτό τον κόπο."
 Azura Skye

 "Δεν έχω καμία ανάγκη για τη θρησκεία. Έχω συνείδηση."
 Ανώνυμος

 "Ο άνθρωπος πάντα χρειάζονταν μια εξήγηση για όλα αυτά τα πράγματα στον κόσμο που δεν καταλάβαινε. Αν δεν υπήρχε μια εξήγηση, τότε δημιουργούσε μια."
 Jim Crawford

 "Είμαι κατά της θρησκείας, διότι μας διδάσκει να είμαστε ικανοποιημένοι με τον να μην κατανοούμε τον κόσμο."
 Richard Dawkins

 "Ποια είναι τα φρούτα του χριστιανισμού; Δεισιδαιμονία, Μισαλλοδοξία και Διωγμοί."
 James Madison

 "Οι χαρακτήρες και τα γεγονότα που αναφέρονται στην Βίβλο είναι φανταστικά. Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, ζωντανά ή νεκρά, είναι τυχαία."
 Penn and Teller

 "Αν ο Θεός είναι το άλφα και το ωμέγα. Το τέλος και η αρχή. Γνωρίζει τι έχει συμβεί και τι θα συμβεί, όπως αναφέρει η Αγία Γραφή, τότε γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσεύχονται και νομίζουν ότι θα έχει κάποια διαφορά;"
 Mark Fairclough

 "Το αμετάκλητο του θανάτου είναι η πιο κρύα αλήθεια που πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει. Η θρησκεία είναι η ιδανική απόσπαση της προσοχής."
 Ανώνυμος

 "Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού."
 Karl Marx

 "Αν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, τότε ποιος δημιούργησε τον Θεό; Και ποιος δημιούργησε αυτόν που δημιούργησε τον Θεό. Άρα κάπου σε αυτή την γραμμή κάτι πρέπει απλά να υπάρχει. Οπότε, γιατί δεν προσπερνάμε την ιδέα του Θεού και να επικεντρωθούμε κατευθείαν στην Γη;"
 Ryan Hanson

 "Αν περιμένουμε από τον Θεό να διαλέξει μια θρησκεία και να αποκλείσει όλες τις άλλες, τότε θα πρέπει αν περιμένουμε και την ως θέμα τύχης. Αυτό θα έδινε στους χριστιανούς μια παύση όταν διαδίδουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά αυτό δεν γίνεται."
 Sam Harris

 "Οι άθεοι θα γιορτάζουν την ζωή, όταν εσύ θα είσαι στην εκκλησία γιορτάζοντας τον θάνατο."
 νώνυμος

 "Τα ζώα δεν έχουν θεούς, είναι εξυπνότερα από αυτό."
 Ronnie Snow

 "Έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος έχει πληγεί πολύ λιγότερο από την άγνοια από ότι τις αξιώσεις για γνώση. Δεν είναι οι σκεπτικιστές ή οι εξερευνητές, αλλά οι φανατικοί και οι ιδεολόγοι που απειλούν την ευπρέπεια και την πρόοδο. Κανένας αγνωστικιστής δεν έκαψε ποτέ κανέναν στην πυρά ή βασάνισε κάποιον παγανιστή, αιρετική ή άπιστο."
 Daniel Boorstin

 "Δεν έχω δει ποτέ την παραμικρή επιστημονική απόδειξη των θρησκευτικών ιδεών του παράδεισου, της κόλασης ή της μεταθανάτιας ζωής. Όσον αφορά την θρησκεία τις μέρες μας, είναι ψεύτικη...η θρησκεία είναι ανοησία."
 Thomas Edison

 "Ο φονταμενταλισμός, κάθε τύπου, λόγω της έλλειψης της προϋπόθεσης της ευφυούς σκέψης, θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι το χειρότερο όπλο μαζικής καταστροφής."
 David J. Constable

 "Για να είσαι αληθινά ελεύθερος, πρέπει να είσαι ελεύθερος στο μυαλό."
 Alexander Loutsis

 "Οι περισσότερες θρησκείες προμηνύουν το τέλος του κόσμου και έπειτα συνεργάζονται με συνέπεια για να εξασφαλίσουν ότι αυτές οι προφητείες θα γίνουν πραγματικότητα."
 Ανώνυμος

 "Ο Ιησούς μετά βίας έκανε την μεγαλύτερη θυσία. Γνώριζε εξαρχής ότι επρόκειτο να αναστηθεί."
 Ανώνυμος

 "Η θρησκεία είναι σαν ένας ιός που επηρεάζει την συμπεριφορά του ξενιστή με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαδοθεί περισσότερο."
 Jack Pritchard

 "Οι θρησκείες είναι σαν τα χάπια, πρέπει να τα καταπιείς ολόκληρα και αμάσητα."
 Ανώνυμος

 "Η σημερινή θρησκεία θα είναι η μυθολογία του μέλλοντος. Και τα δυο τα πίστευαν για χρόνια πολλοί άνθρωποι, αλλά αποδείχθηκαν λάθος από κάποιους εξυπνότερους."
 Steven Crocker

 "Βίβλος
 Ένα παραμύθι με κανόνες που κάνουν πλύση εγκεφάλου σε εκατομμύρια. Προφανώς χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει τον πόλεμο, τους σκοτωμούς, το μίσος, την κρίση και τις διακρίσεις."
 Ανώνυμος

 "Δεν είναι αρκετό να βλέπεις ότι ένας κήπος είναι όμορφος χωρίς να χρειάζεται να πιστεύεις ότι υπάρχουν νεράιδες στο βάθος;"
 Douglas Adams

 <<Είμαι εναντίον της θρησκείας γιατί μας μαθαίνει να αρκούμαστε στο να μην κατανοούμε τον Κόσμο.>>
 Richard Dawkins (Ρίτσαρντ Ντόκινς) (γεν. 1941) Βρετανός Εξελικτικός Βιολόγος και συγγραφέας εκλαϊκευμένης επιστήμης, στο Βιβλίο του The God Delusion (Η Περί Θεού αυταπάτη), 2006

 <<Τίποτα δεν είναι τόσο ακλόνητα πιστευτό όσο αυτό που γνωρίζουμε λιγότερο.>>
 Michel De Montaigne (Μισέλ ντε Μονταίν) (1533 - 1592) Γάλλος Συγγραφέας· Δοκίμια, βιβλίο 1, κεφάλαιο 31

 <<Δεν κάνει να διερευνούμε το ζήτημα της θρησκείας πολύ στενά, καθώς έχει την τάση να οδηγεί στην απιστία.>>
 Abraham Lincoln (Αβραάμ Λίνκολν) (1809 - 1865) 16ος πρόεδρος των Η.Π.Α.

 <<Ό,τι δηλώνεται χωρίς στοιχεία μπορεί και να απορριφθεί χωρίς στοιχεία.>>
 Christopher Hitchens (Κρίστοφερ Χίτσενς) Βρετανός-Αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος, και κριτικός λογοτεχνίας, στο άρθρο Mommie Dearest από το Slate, 2003-10-20.

 <<Οι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί χρειάζονται ασυνήθιστα πειστήρια.>>
 Carl Sagan (Καρλ Σαγκάν, Κάρλ Σέιγκαν) (1934-1996) Αμερικανός αστρονόμος, αστροχημικός, και επιτυχημένος εκλαϊκευτής της αστρονομίας.

 <<Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκινούν ως βλασφημίες.>>
 George Bernard Shaw (Τζορτζ Μπερνάρντ Σω) (1856 - 1950) Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925, στο έργο Annajanska (1919)

 <<Είμαι επιφυλακτική προς εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει ο θεός, γιατί παρατηρώ πως συμπίπτει πάντα με τις δικές τους επιθυμίες.>>
 Susan B. Anthony (Σούζαν Μπ. Άνθονυ) (1820-1906) Αμερικανίδα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας.

 <<Αν είχα παντοδυναμία, και εκατομμύρια χρόνια για να πειραματιστώ, δεν θα υπερηφανευόμουν και πολύ για τον άνθρωπο ως τελικό προϊόν των προσπαθειών μου.>>
 Bertrand Russel (Μπέρτραντ Ράσσελ) (1872-1970) Βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και ειρηνιστής, στο Religion and Science

 <<Καμιά ψευτιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο εκείνη που γίνεται αντικείμενο πίστης.>>
 Thomas Paine (Τόμας Πέιν) (1737-1809) Αγγλικής καταγωγής αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος.

 <<Στη φύση δεν υπάρχουν ούτε ανταμοιβές, ούτε τιμωρίες. Υπάρχουν συνέπειες.>>
 Robert G. Ingersoll (Ρόμπερτ Ίνγκερζολ) (1833-1899) Αμερικανός πολιτικός, δικηγόρος και ρήτορας.

 <<Και αυτό που λέμε θεία δίκη δεν είναι παρά η ιδέα του ανθρώπου για το τι θα έκανε αν ήταν θεός.>>
 Elbert Hubbard (Έλμπερτ Χάμπαρντ) (1856-1915) Αμερικανός συγγραφέας, εκδότης, καλλιτέχνης, και φιλόσοφος.

 <<Τίποτα δεν είναι πιό ενάντιο στη θρησκεία και στο ιερατείο από την κρίση και την κοινή λογική.>>
 Voltaire (Βολταίρος, Βολτέρ) (1694-177 8) Γάλλος συγγραφέας, φιλόσοφος και ευθυμογράφος, θεωρείται κεντρική μορφή και ενσάρκωση του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα.

 <<Σκέψου να έχουμε διαλέξει τον λάθος θεό. Κάθε φορά που πάμε εκκλησία, απλά τον κάνουμε όλο και πιό έξαλλο!>>
 Homer Simpson (Χόμερ Σίμπσον) Χαρακτήρας της σειράς κινουμένων σχεδίων "Οι Σίμπσονς"

 <<Καλό είναι να διαβάζουμε την πρόγνωση του καιρού πριν προσευχηθούμε για βροχή.>>
 Mark Twain (Μαρκ Τουαίην) (1835-1910), Αμερικανός συγγραφέας

 <<Γιατί να επιτρέπω να μου λέει πως να αναθρέψω τα παιδιά μου ο ίδιος εκείνος Θεός που χρειάστηκε να πνίξει τα δικά Του;>>
 Robert G. Ingersoll (Ρόμπερτ Ίνγκερζολ) (1833-1899) Αμερικανός πολιτικός, δικηγόρος και ρήτορας.

 <<Η άνετη σιγουριά με την οποία γνωρίζω ότι η θρησκεία των άλλων είναι ανοησία με κάνει να υποπτεύομαι ότι το ίδιο είναι και η δική μου.>>
 Mark Twain (Μαρκ Τουαίην) (1835-1910), Αμερικανός συγγραφέας

 <<Η μόνη δικαιολογία που έχει ο θεός είναι ότι δεν υπάρχει.>>
 Stendhal (Στεντάλ) (1783 - 1842) Γάλλος συγγραφέας του 19ου αιώνα, δια στόματος Νίτσε στο "Ecce Homo" ("Ίδε ο άνθρωπος").

 <<Κληρικός (ο) ουσ. Ένας άνδρας που αναλαμβάνει τη διαχείρηση των πνευματικών μας υποθέσεων ως μέσο βελτίωσης των δικών του εγκόσμιων υποθέσεων.>>
 Ambrose Bierce (Άμπρόουζ Μπήρς) (1842 - ~1914) Αμερικανός συγγραφέας, στο Αλφαβητάρι του Διαβόλου (1911)

 <<Πίστη (η) ουσ. Το να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων τα λεγόμενα κάποιου που μιλά άνευ γνώσεων για πράγματα άνευ προηγουμένου.>>
 Ambrose Bierce (Άμπροουζ Μπήρς) (1842 - ~1914) Αμερικανός συγγραφέας, στο Αλφαβητάρι του Διαβόλου (1911)

 <<Άπιστος -η, -ο επίθ. στη Νέα Υόρκη, εκείνος που δεν πιστεύει στη χριστιανική θρησκεία· στην Κωνσταντινούπολη, εκείνος που πιστεύει.>>
 Ambrose Bierce (Άμπροουζ Μπήρς) (1842 - ~1914) Αμερικανός συγγραφέας, στο Αλφαβητάρι του Διαβόλου (1911)

 <<Άγιος -ία, -ιο επίθ. Ένας πεθαμένος αμαρτωλός, αναθεωρημένος και διορθωμένος.>>
 Ambrose Bierce (Άμπροουζ Μπήρς) (1842 - ~1914) Αμερικανός συγγραφέας, στο Αλφαβητάρι του Διαβόλου (1911)

 <<Γραφές (πληθ.) ουσ. Τα αληθινά βιβλία της ιερής μας θρησκείας, σε αντίθεση με τα ψευδή και βέβηλα γραπτά στα οποία βασίζονται όλες οι άλλες θρησκείες.>>
 Ambrose Bierce (Άμπροουζ Μπήρς) (1842 - ~1914) Αμερικανός συγγραφέας, στο Αλφαβητάρι του Διαβόλου (1911)

 << Η φιλοσοφία είναι ερωτήσεις για τις οποίες μπορεί να μην βρεθούν ποτέ απαντήσεις.
 Η θρησκεία είναι απαντήσεις προς τις οποίες δεν πρέπει να τίθενται ποτέ ερωτήσεις.>>
 Ανώνυμος.

 <<Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι.>>
 Κινέζικη παροιμία.

 <<"Αρνούμαι να αποδείξω ότι υπάρχω", λέει ο Θεός, "γιατί η απόδειξη εναντιώνεται στην πίστη, και χωρίς πίστη δεν είμαι τίποτα.">>
 Douglas Adams (Ντάγκλας Άνταμς) (1952-2001) Άγγλος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, στο Hitch Hiker's Guide to the Galaxy

 <<Πίστη είναι το να μη θέλεις να γνωρίζεις την αλήθεια.>>
 Friedrich Nietzsche (Φρίντριχ Νίτσε, Φρειδερίκος Νίτσε) (1844-1900), Γερμανός Φιλόσοφος και φιλόλογος.

 <<Το ότι ένας θρήσκος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο.>>
 George Bernard Shaw (Τζορτζ Μπερνάρντ Σω) (1856 - 1950) Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας

 <<Είναι ο άνθρωπος ένα από τα λάθη του θεού; ή μήπως είναι ο θεός ένα του ανθρώπου;>>
 Friedrich Nietzsche (Φρίντριχ Νίτσε, Φρειδερίκος Νίτσε) (1844-1900), Γερμανός Φιλόσοφος και φιλόλογος, στο Το Λυκόφως των Ειδώλων, σελίδα 7.

 <<Γιατί να λαμβάνουμε συμβουλές από τον Πάπα σχετικά με το σεξ; Αν γνωρίζει το παραμικρό σχετικά, δεν θα έπρεπε.>>
 George Bernard Shaw (Τζορτζ Μπερνάρντ Σω) (1856 - 1950) Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας

 <<Όσο για 'μένα, το πήρα προ πολλού απόφαση να μην σκέφτομαι: δημιούργησε ο άνθρωπος το θεό ή ο θεός τον άνθρωπο;>>
 Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, Ρώσσος συγγραφέας, διά στόματος του Ιβάν, στο μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζωφ

 <<Υπάρχει μία ιστορία... που είναι αρκετά γνωστή, και λέει για τότε που ήλθαν οι ιεραπόστολοι στην Αφρική, πως είχαν τη Βίβλο, και εμείς, οι ιθαγενείς, είχαμε τη γη. Και τότε εκείνοι είπαν, "Ας προσευχηθούμε", κι εμείς πρόθυμα κλείσαμε τα μάτια μας. Κι όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς τη Βίβλο.>>
 Desmond Tutu (Ντέσμοντ Τούτου) (γεν. 1931) Νοτιοαφρικανός θρησκευτικός ηγέτης (αρχιεπίσκοπος) που εναντιώθηκε στο απάρτχαιντ, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1984.

 <<Πίστη είναι να δέχεσαι πράγματα εξ ορισμού, τα οποία δεν εξηγούνται με τη λογική. Αν τα εξηγούσε η λογική, δεν θα ήταν πίστη.>>
 Colin McGinn (Κόλιν Μακγκίν) (γεν. 1950) Άγγλος φιλόσοφος

 <<Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία.>>
  Robert M. Pirsig (Ρόμπερτ Μ. Πίρσιγκ) (192 8-) Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος, στο βιβλίο Zen and the Art of

  <<Για εσένα είμαι ένας άθεος· για τον Θεό, είμαι η αξιωματική αντιπολίτευση.>>
  Woody Allen (Γούντι Άλεν) (γεν. 1935) Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός στην ταινία του Stardust Memories του 1980.

  <<Για τους ξύπνιους υπάρχει ένας και κοινός κόσμος, αλλά o κάθε κοιμισμένος καταφεύγει στον δικό του κόσμο.>>
  Ηράκλειτος (Heraclitus) (~540 - ~480 Π.Κ.Ε.) αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, διά στόματος Πλουτάρχου (Plutarch).

  <<Παρ'ότι λέγεται ότι η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά, η πείρα έχει δείξει ότι ο δυναμίτης δουλεύει καλύτερα.>>
  Άγνωστος

  <<Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;>>
  Άγνωστος.

  <<Ελευθερία ονομάζεται η απόσταση ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος.>>
  Άγνωστος.

  <<Επιμένω πως ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.>>
  Doug Mcleod (Ντάγκ Μακλάουντ) Λοιπά στοιχεία άγνωστα.

  <<Η πίστη είναι για τον άνθρωπο ό,τι και η άμμος για τη στρουθοκάμηλο.>>
  Άγνωστος.

  -Φίλε,ακόμα και η θρησκεία το λέει,ότι για μια γυναίκα αξίζει να καταστραφείς
  -Η θρησκεία;Aντε ρε πού το λέει;
  -Στο κάτω κάτω της Γραφής.

  --

  
  FB: https://www.facebook.com/ntsekhs/

--
Η Έβελυν γράφει :
Γράψε και κράτησε την συμβουλή που σου δίνει κάποιος που σε αγαπά,
ακόμη κι αν δεν σου αρέσει τώρα που την ακούς.
		αγγλική παροιμία
________________________________________________________________________
          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
                   https://anekdota.duckdns.org
________________________________________________________________________
diavastike.jpg

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου