JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Τα φαινόμενα απατούν.


From: Έβελυν (Jokes-Robot(@)anekdota.duckdns.org)
Date: Δευ 15 Μαρ 2021 - 02:59:02 EET

--

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές. Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου θα 'ναι μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι για να γκρεμίζει την αδικία. (Τάσος Λειβαδίτης)

--

Η τελειότητα επιτυγχάνεται, όχι όταν δεν έχει μείνει τίποτα να προσθέσεις, αλλά δεν υπάρχει και τίποτα περιττό να αφαιρέσεις. Antoine de Saint-Exupery

--

ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΤΟ ΜΑΖΕΨΩ ΕΓΩ, άστο ΑΣΤΟ

--

Υπάρχουν αναρχικοί, άναρχα άτομα δεν υπάρχουν. Έχω τις προσωπικές μου αρχές που άλλες συμφωνούν κι άλλες δεν συμφωνούν με αυτές της κοινωνίας. Δεν είμαι απόλυτος πάνω σ' αυτές τις αρχές. Είμαι ρευστός και αυτό εξαρτάται από την καθημερινή μου ζωή και από τις εμπειρίες. Για να μη γίνει ρευστότητα, διάλυση, αυτοκαταστροφή, ισορροπώ αυτή τη ρευστότητα με μια συνέπεια που φαίνεται στις σχέσεις μου με τους άλλους.

                Παύλος Σιδηρόπουλος

--

Ρωτάω τον πωλητή ποιο κινητό μου προτείνει με βάση τα megapixels της κάμερας. Σημασία μου λέει έχει η ποιότητα της κάμερας, αυτό με τα megapixels είναι μύθος. Άσε του λέω μεγάλε, μου το έχουν ξαναπεί αυτό αλλά με εκατοστά

--

-Γιατί έβαλες φωτό προφίλ με τον πύργο του άιφελ;
-Συμπαραστέκομαι στα θύματα του Παρισιού
-Αλήθεια; Με ποιόν τρόπο;

--

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, να βλέπετε Λόγω TiVis. Να δροσίζεστε. Ίσως και να πουντιάσετε. Για αυτό να ρίχνετε κάτι πάνω. Στην τιβί. Πχ φάσκελα.

--

Ρωτήθηκαν πολλοί φοιτητές να αποδείξουν ότι όλοι οι περιττοί ακέραιοι αριθμοί είναι πρώτοι.
Ο πρώτος ήταν φοιτητής του τμήματος μαθηματικών. "Χμ... Λοιπόν το 1 είναι πρώτος, το 3 είναι πρώτος, το 5 είναι πρώτος, και με επαγωγή, έχουμε ότι όλοι οι περιττοί ακέραιοι είναι πρώτοι αριθμοί." Ο δεύτερος φοιτητής που προσπάθησε ήταν της φυσικής και σχολίασε, "Δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητα της απόδειξής σου, αλλά θα προσπαθήσω να την αποδείξω πειραματικά." Συνεχίζει, "Λοιπόν, το 1 είναι πρώτος, το 3 είναι πρώτος, το 5 είναι πρώτος, το 7 είναι πρώτος, το 9 είναι... ε, το 9 είναι... ε, το 9 είναι ένα πειραματικό λάθος, το 11 είναι πρώτος, το 13 είναι πρώτος... Λοιπόν, φαίνεται ότι έχεις δίκιο." Ο τρίτος φοιτητής που προσπάθησε ήταν μηχανικός, που απάντησε, "Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, πράγματι, ούτε εγώ είμαι σίγουρος για την απάντησή σου. Για να δούμε. Το 1 είναι πρώτος, το 3 είναι πρώτος, το 5 είναι πρώτος, το 7 είναι πρώτος, το 9 είναι... ε, το 9 είναι... λοιπόν, κατά προσέγγιση, το 9 είναι πρώτος, το 11 είναι πρώτος, το 13 είναι πρώτος... Λοιπόν, φαίνεται σωστό."
Και στο τέλος, έρχεται ένας φοιτητής πληροφορικής και λέει, "Λοιπόν, οι δυο σας έχετε σωστές ιδέες, αλλά θα καταλήξετε να κάνετε πάρα πολύ ώρα! Μόλις ξεπέταξα ένα προγραμματάκι που ΑΛΗΘΕΙΑ θα το αποδείξει." Πάει στο τερματικό του και τρέχει το πρόγραμμά του. Στην οθόνη του έγραφε, "Το 1 είναι πρώτος, το 1 είναι πρώτος, το 1 είναι πρώτος, το 1 είναι πρώτος..."

--

Μια κοινωνία γίνεται καλύτερη όταν οι γέροι φυτεύουν δέντρα, στων οποίων τη σκιά ξέρουν πως δεν θα καθίσουν ποτέ.

--

Πίστευα πως όλοι πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους μας με χαμόγελο. Tο προσπάθησα, αλλά εκείνοι επέμεναν να θέλουν

--

Η Έβελυν γράφει :

Δραχμάς δεν δίδω. Λίρας δεν δίδω... O Μ.Φωτόπουλος σε διάλογο με τον Χατζηχρήστο στο «Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει» (1970)


          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
                   https://anekdota.duckdns.org
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου