JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Για μένα η ποίηση δεν είναι σκοπός, είναι πάθος E.A. Poe


From: Έβελυν (Jokes-Robot(@)anekdota.duckdns.org)
Date: Δευ 21 Φεβ 2022 - 02:42:02 EET

--

Όποιος βασανίστηκε, παραμένει βασανισμένος. Η εμπειρία του βασανισμού παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη μέσα του, ακόμα και όταν απουσιάζει κάθε κλινικά αντικειμενική ένδειξη Ζαν Αμερύ, Jenseits von Schuld und Sühne (Πέρα από την ενοχή και την εξιλέωση, 1966)

--

Όποιος δεν ξέρει να πιει, δεν πρέπει να πίνει. Βλάπτει και τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους, των οποίων λιγοστεύει αδίκως το ποτό Σουηδική Παροιμία

--

Πολλοί είναι εκείνοι που απέκτησαν δόξα και πλούτη και τώρα με λύπη αναπολούν τους καιρούς, όταν δεν είχαν τίποτα εκτός της εντιμότητας, αυτής της αρετής των νέων, και της ελπίδας, αυτού του θησαυρού των φτωχών. Μιουρζέ Α.

--

Πνίξε το φίδι της αμφιβολίας στην ψυχή σου, λειώσε τα σκουλήκια του φόβου στην καρδιά σου. Τότε και τα βουνά ακόμα θα παραμερίσουν απ’ το διάβα σου. Σερεντί Κ.

--

Ο πολιτικάντης και «καλλιτέχνης» που η δόξα και η τιμή του εξαρτάται από τη γνώμη του όχλου, πρέπει μέρα με τη μέρα να πασχίζει με τη μεγαλύτερη ανησυχία να ενεργεί και να ραδιουργεί για να διατηρήσει τη δόξα του. Γιατί ο όχλος είναι αλλοπρόσαλλος και ασταθής και επομένως, αν μια υπόληψη δεν φυλάγεται προσεχτικά χάνεται γρήγορα Σπινόζα

--

Ήξερες ότι …
Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!

--

Θα έρθουν οι τουρίστες να απολαύσουν θάλασσα και παραλίες κι εμείς στα σπίτια μας, μου θυμίζει το «αυτά τα σοκολατάκια είναι για τους επισκέπτες» της μάνας μου

--

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να λατρεύεις προς τον Θεό που ισοδυναμούν με βλασφημία. Υπάρχουν τρόποι να αρνείσαι τον Θεό που ισοδυναμούν με λατρεία. Ζιντ Α.

--

Οι μηχανικοί είναι οι καλλιτέχνες της Τεχνολογίας. Όπως και πριν από 4.000 χρόνια, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε να βάζουμε την υπογραφή μας στα Δημιουργήματά μας, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στην ασυναγώνιστη, τεράστια κληρονομιά που μας άφησαν και ελπίζοντας με τη συμβολή μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο …

                soc

--
 

--

Η Έβελυν γράφει :

"Γαμείν εκ των ομοίων· εάν γαρ εκ των κρειττόνων, δεσπότας, ου συγγενείς κτήσηι." Να πάρης γυναίκα από την δική σου κοινωνική τάξι· διότι, εάν από κοινωνική τάξι ανώτερη της δικής σου, τυράννους θα αποκτήσης, όχι συγγενείς.

        (Κλεόβουλος ο Λίνδιος)


          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
                   https://anekdota.duckdns.org
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου