JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Πού πας, κακή τύχη; Στου πολυτεχνίτη το σπίτι


From: Έβελυν (Jokes-Robot(@)anekdota.duckdns.org)
Date: Δευ 08 Αυγ 2022 - 02:33:01 EEST

--

Υπάρχουν δύο ειδών μουσικοί που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική. Είναι αυτοί που θέλουν να τη διατηρήσουν, όπως την έχουν ακούσει, και είναι και αυτοί που θέλουν να τη προχωρήσουν λίγο παρακάτω. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό μεταξύ αυτών των δύο, αρκεί αυτός που το πάει παρακάτω να διατηρεί την ρίζα του κομματιού.

--

Κανόνας της θείας δίκης: Αν πεις στο αφεντικό σου ότι άργησες στη δουλειά σου επειδή έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σου, το άλλο πρωί θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σου.

--

Το πλήθος – αυτό το αριθμητικό τερατούργημα, που άμα το πάρεις χωριστά φαίνεται ότι αποτελείται από ανθρώπους, τα λογικά πλάσματα του Θεού, και που άμα το πάρεις όλο μαζί, σου δίνει την εντύπωση ενός μεγάλου θηρίου, ενός τέρατος πιο απαίσιου από την Λερναία Ύδρα Μπράουν Τ.

--

Διογένης:Ο Ξενιάδης τον αγόρασε ως δούλο από την Κρήτη, και τον μετέφερε στην Κόρινθο όπου, τον ελευθέρωσε, του ανέθεσε την εκπαίδευση των παιδιών του και την διαχείριση του οίκου του. Ο ίδιος ο Ξενιάδης, τον λάτρευε και έλεγε, «Στο σπίτι μου, μπήκε ένας καλός δαίμονας» [Λ. 6.74], αλλά και αυτός δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη και του φίλου του.

--

"Τι ωφελιμώτατον; αρετή· και γαρ τ'άλλα τωι χρήσθαι καλώς ωφέλιμα ποιεί." Τι είναι το πιο ωφέλιμο; η αρετή· διότι αυτή, τα άλλα, με την καλή χρήση τα κάνει ωφέλιμα.

        (Θαλής ο Μιλήσιος)

--

Ο μπαμπάς μου για να φάει σπανακόρυζο τηγανίζει ένα αυγό μάτι και 2 λουκάνικα τρικαλινά για συνοδευτικό και το βράδυ λέει, αφού φάγαμε το μεσημέρι λαδερό, μπορούμε να παραγγείλουμε σουβλάκια

--

Κάποιοι δύσπιστοι ζήτησαν από τον Μωάμεθ να αποδείξεει τη θεϊκή προέλευση της διδασκαλίας του, και τότε ο Προφήτης διέταξε το μακρινό βουνό Σάλα να έρθει εκεί που καθόταν. Το βουνό κουνήθηκε, όμως ο Μωάμεθ έμεινε ατάραχος. "Ο Θεός είναι σπλαχνικός" είπε. "Αν είχε έρθει εδώ το βουνό, θα μας είχε λιώσει. Θα πάω εγώ στο βουνό να Τον ευχαριστήσω". Αυτή η ιστορία είναι ένα μάθημα για αυτούς που αρνούνται να δουν μια καθαρά πνευματική αλήθεια και θέλουν η πίστη να συνοδεύεται από αδιάσειστα πειστήρια. Μωάμεθ

--
 

--

Η Έβελυν γράφει :

Όταν γεννήθηκες έβρεχε, όμως οι σταγόνες δεν ήταν σταγόνες νερού, ήταν σταγόνες από δάκρυα του ουρανού που έκλαιγε, γιατί έχανε το πολυτιμότερο αστέρι του!


          Joke of the Day ... Ελληνική Λίστα Ανεκδότων
                   https://anekdota.duckdns.org
________________________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου