JotD / QotD Ελληνική Λίστα Ανεκδότων (JotD)


Θέμα: Καθένας μας έχει τα ελαττώματα των αρετών του …


From: Έβελυν (Jokes-Robot(@)anekdota.duckdns.org)
Date: Δευ 20 Μαρ 2023 - 03:27:01 EET

--

Οι άνδρες που δεν μπορούν να συγχωρέσουν τα μικρά ελαττώματά των γυναικών, ποτέ δε θα έχουν την δυνατότητα ν' απολαμβάνουν τις μεγάλες αρετές τους Ντζεμπράν Ντ.

--

Ἀθάνατον ἔλεγε τὴν ψυχὴν καὶ πολλὰ μεταμφιεννυμένην σώματα, ἀρχήν τε ἔχειν ἀριθμητικήν, τὸ δὲ σῶμα γεωμετρικήν. αναφέρεται από τον Διογένη Λαέρτιο στο Βίοι φιλοσόφων Πλάτωνας, (427 π.Χ. - 347 π.Χ.)

--

Πρώτη μέρα στη δουλειά και άλλαξα φωτό προφίλ σε φατσοβιβλίο και τουίτερ. Νομίζω αρκετά για σήμερα, δε θα πεθάνουμε κιόλας για το σάπιο σύστημα, ήμαρτον

--

Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ' απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες. Ο καθρέφτης και το μαχαίρι, (1988)

--

Ο Σωκράτης αρχικά δεν αποδεχόταν τον όρο "σοφός" όμως ένιωθε χαρά ως σοφότερος από τους άλλους. Υπήρξε δηλαδή ο βασιλιάς των ηλιθίων, κι άρα όντας ανεγκρατής σαν αυτούς, πάνω σε δίκη, απαίτησε εφ' όρου ζωής τιμητικό συσσίτιο. Όντας ηλίθιος, θεώρησε ότι τον εκτελούν διότι οι μη φιλόσοφοι που παρευρισκόταν στη δική, ανέλυσαν εις βάθος την φιλοσοφία του, και φυσικά δεν πέρασε ούτε στιγμή απ' το μυαλό του ότι η χυδαία άκαιρη προσβολή του έχει κάποια σχέση με την απόφαση. Όντως στην αρχή της δίκης, πριν γίνει χυδαίος ο Σωκράτης, δικαζόταν βάση ψευδών κατηγοριών. Ο ωκράτης, (στην αγορά ή την καθημερινή ζωή, προγενέστερα της δίκης) άκαιρα παρενοχλούσε εργαζόμενους που δεν ήταν έτοιμοι ούτε είχαν πρόθεση να φιλοσοφίσουν, και τους μιλούσε υποτιμητικά (ακύρωνε θεμελιώδεις αξίες μη φιλοσόφων - κοινών εγκεφαλικά ανθρώπων), όχι λόγο κακίας αλλά λόγω χαμηλής ευφυΐας και έλλειψης ενσυναίσθησης. Άλλοι στοχαστές, επέλεγαν συνομιλητές και μετέβαλλαν τις τοποθετήσεις τους αναλόγως. Και ναι, ο ήρωας του Πλάτωνα: "Σωκράτης" δεν ταυτίζεται με τον πραγματικό, πχ ο πραγματικός Σωκράτης δεν θα υπερασπιζόταν την τάξη του Πλάτωνα, όμω ς καίρια γεγονότα δεν αμφισβητούνται. Ρόμπινσον Ν. Ντάνιελ


Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα ανεκδότων (JotD) και στείλτε τα ανέκδοτά σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου