Ελληνική Λίστα Ανεκδότων

Ελληνική Λίστα Ανεκδότων---------------
ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΙΣΤΑΣ
---------------

(Η παρακάτω μετάφραση είναι της Γιάννας Αναγνωστοπούλου. Διαφέρει λίγο
-οσο πατάει ο ελέφαντας- απο το αρχικό κείμενο (thanx Denis Theodossiou)
... αλλα τι να κάνουμε ... ετσι που πάμε τα κορίτσια θα γίνουν πλειοψηφία
σε αυτή τη λίστα και δεν μας παίρνει να μην τους κάνουμε τα χατήρια - η
τουλάχιστον ας έχουν αυτή την εντύπωση- ... :-P)

-Ακης- 1998

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: --------------------- 1. Σκοπός της λίστας είναι να φέρει το χαμόγελο στα χειλάκια σας! Το 99,9% από τα ανέκδοτα που δημοσιεύονται σ' αυτή τη λίστα είναι ελληνικά. Το υπόλοιπο 0,1% είναι κρυόκωλ.. εεε.. έξυπνα αγγλικά ανέκδοτα (ελληνική μετάφραση των αγγλικών ανεκδότων προτιμείται!!!). Στέλνετε τα ανέκδοτά σας στα Ελληνικά ! (με ελληνικούς χαρακτήρες!) Μπορείτε να μετατρέψετε τα greeklish ανέκδοτά σας σε ελληνικά με το πρόγραμμα (για PC) που μπορείτε να προμηθευτείτε απο το : http://anekdota.duckdns.org/files/GRconverter.zip ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ !

2. Μερικά από τα ανέκδοτα που δημοσιεύονται στη λίστα μπορεί να είναι προσβλητικά. Γράφεστε στη λίστα με δική σας ευθύνη. Ο λίσταρχος δεν είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενό της.

3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρώς και δια ροπάλου Διαφημίσεις !!!!!!!!!

4. Emails se HTML ΔΕΝ γίνονται δεκτά απο τη Λίστα. Κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο email πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. π.χ. το Microsoft Outlook στέλνει default HTML emails. Για απενεργοποίηση πήγαινε Tools -> Options -> Send -> Mail Sending Format και διάλεξε το PLAIN TEXT.

5. Καλό είναι να αποφεύγονται τα μεγάλα attachments.

6. Μην στέλνεις μηνύματα για ιούς, κόρες θείες και ανηψιές. (chain mails) Διάβασε τον σωστό τρόπο: http://www.softlab.ece.ntua.gr/~mfano/usingmail.html

7. Μην στέλνεις ένα αστείο με το οποίο ΕΣΥ δεν γέλασες. Μην φορτώνεις την ατυχία σου σε άλλους.

8. Μην στέλνεις τα ίδια και τα ίδια αστεία. Innovate DON'T Immitate ! Διάβασε και λίγο το αρχείο της λίστας για να δείς αν έχει ήδη σταλεί το ανέκδοτο που έχεις.

9. Μην στέλνεις τα σχόλιά σου, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, στη Λίστα. Αν κάποιος στείλει σχόλια με τα οποία διαφωνείς, ή συμφωνείς είτε απάντησέ του προσωπικά ή αγνόησέ τον! Μηνύματα άσχετα ή χωρίς ανέκδοτο στη λίστα ==> ΔΙΑΓΡΑΦΗ απο τη λίστα!

10.Το αρχείο της λίστας με πολλά ανέκδοτα θα βρείτε στη διεύθυνση: http://anekdota.duckdns.org/

11.Υπάρχει και μία καινούρια λίστα με σπαζοκεφαλιές,quiz, κτλ Πληροφορίες για τη λίστα αυτή υπάρχουν στη διεύθυνση : http://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html

12.Η λίστα επιτρέπει μόνο στα μέλη της να στέλνουν ανέκδοτα. Αν δεν μπορείς να στείλεις ανέκδοτα στη λίστα τότε α) δεν είσαι μέλος της β) γράφτηκες με άλλη email διεύθυνση στη λίστα, γ) προσπαθείς να στείλεις HTML email στη λίστα. Emails απο ανώνυμες διευθύνσεις που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν πρόβλημα δεν επιτρέπονται.

13.Χρησιμότατα LINKS.... δώστε βάση... (απο Κώστα Καρασαρδελη) http://www.mirc.com <- το βασικότερο, κατεβάστε αυτό το ΜΟΝΑΔΙΚΟ εργαλείο για να σταματήσετε να μαλακίζεστε σε Jokes Lists και διάφορα άλλα ανάλογα sites http://www.friendfinder.com <- εδώ μπορείτε να βρείτε κανέναν "γκόμενο ή γκόμενα" οπότε πιθανόν να αφήσετε την λίστα ήσυχη για μερικές μέρες να ασχοληθεί με ανέκδοτα. http://www.complain.org <- εδώ μπορείτε να κάνετε παράπονα σε περίπτωση που θίγεστε με τα παραπάνω sites http://www.kissmyass.com <- σε περίπτωση που το παραπάνω site δεν σας καλύψει...

14.Μη τήρηση των κανονισμών της λίστας συνεπάγεται διαγραφή και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Μετα τη πρώτη διαγραφή μπορείτε να ξαναγραφτείτε στη λίστα. Επανειλημμένη παράβαση των κανονισμών συνεπάγεται ΜΟΝΙΜΗ διαγραφή απο τη λίστα (black list)!

15.Unsubscribe απο τη λίστα μπορεί να γίνει μέσω της Web σελίδας http://anekdota.duckdns.org/jokes_list.html

16.προτιμάτε να στέλνετε στη λίστα τα ανέκδοτα σε Ελληνικά και όχι greeklish. Γράφετε στα Ελληνικά και διορθώστε τα με ορθογράφο. Προτείνουμε: - OpenOffice http://el.openoffice.org/ - MS Word ορθογράφος http://www.neurosoft.gr/en/download/main.asp?actcat=download&actbul=dld

17.Πριν στείλεις οτιδήποτε στη Λίστα ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

ΓΕΝΙΚΑ: ------- Μερικά ανέκδοτα είναι τόσο αστεία ώστε θα σας κάνουν να κλαίτε από τα γέλια, άλλα είναι ελαφρώς διασκεδαστικά, κάμποσα είναι χοντροκομμένα, μερικά είναι κατάλληλα για περιόδους καύσωνα, άλλα θα σας βγάλουν απ' τα ρούχα σας και υπάρχουν και κάποια που μόνο αστεία δε θα τα βρείτε: τα πάντα είναι θέμα γούστου. Πείτε στους φίλους και στους γνωστούς σας εκείνα που σας αρέσουν. ΄Οσο για εκείνα που δε σας αρέσουν... εσείς αποφασίζετε! Αν κάποια στιγμή θελήσετε να διαγραφείτε από τη λίστα, θα βρείτε οδηγίες στο κάτω μέρος κάθε μηνύματος.

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ------------------ Προκειμένου να υπάρχει ποικιλία στη λίστα, πιστεύω ότι πρέπει να στέλνονται όλων των ειδών τα ανέκδοτα. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί στη λίστα ανέκδοτα που προσβάλλουν σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Υπεύθυνοι για το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ των μηνυμάτων είναι μόνο οι αρχικοί αποστολείς τους και με καμία κυβέρνηση ο λίσταρχος! Τα ανέκδοτα δε δίνουν δεκάρα αν είσαι λευκός,μαύρος, ριγέ, ροζ με πράσινες βούλες, ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος,τυφλός, κουφός, κρετίνος και πάει λέγοντας. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να σατιρίσουν όποιον και ό,τι θέλουν, επομένως κανένα ανέκδοτο δε θεωρείται μεροληπτικό. Με άλλα λόγια, δε ζητάω συγνώμες.Αν κάτι σας προσβάλλει, πατήστε το πλήκτρο "delete" ή ζητήστε να διαγραφείτε από τη λίστα. Μην αρχίσετε τις κλάψες για τη σωτηρία της Γαλάζιας Φάλαινας, ούτε για την παραβίαση των δικαιωμάτων σας ως μέλη του Συλλόγου Κοντών, Φτωχών και Πούστηδων και μη μου ζητήσετε να σας στέλνω μόνο τα "πολιτικώς ορθά" ανέκδοτα (στο κάτω-κάτω ποιος μπορεί να παίξει το ρόλο του λογοκριτή;) διαφορετικά θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε αυτό που η λαϊκή σοφία αποκαλεί "ρεζίλι των σκυλιών". Ουφ! Σόρι αν έγινα λίγο σπαστικός -πρώτη φορά μου ξανασυμβαίνει- αλλά το ίδιο θα παθαίνατε κι εσείς αν παίρνατε κάθε μέρα όσα μηνύματα λαμβάνω εγώ!!!

Ιστορία μου ... αμαρτία μου ... ------------------------------- Η λίστα αυτή αποτελεί ενα κομμάτι ιστορίας του Ελληνικού Ίντερνετ, μαζί με τον πρώτο διαδικτυακό (web server) του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας που στήθηκαν όταν το Ίντερνετ έκανε δειλά τα πρώτα του βήματα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η λίστα υπάρχει απο το 1993 και ήταν η πρώτη στο τότε Ελληνικό Ίντερνετ http://anekdota.duckdns.org/1999/3216.html Η λίστα πρωτοτύπησε ακόμα μία φορα στις αρχές του 1998 όταν έγινε η μόνη λίστα στο Ίντερνετ που έκανε αυτόματη μετατροπή των email που στέλνονταν ανάμεσα σε Ελληνικά και greeklish (double list) ώστε να εξυπηρετούνται και οι Έλληνες του εξωτερικού (αλλά και Unix/VMS) συστημάτων που δεν είχαν ακόμα Ελληνικά fonts στο Πανεπιστήμιό τους (και ήταν΄αδύνατο ή πολύ δύσκολο να εγκατασταθούν).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: --------- Καμία εγγύηση, άμεση ή έμμεση, δεν δίνεται. Όλη η JotD παρέχεται όπως είναι, χωρίς εγγύηση. Ο χρήστης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για όποιες ζημιές προκληθούν από την χρήση των χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριζομένων σε, ματαίωση, αηδία, κατάρρευση του συστήματος, συγκρούσεις κεφαλών δίσκου, γενικά πταίσματα, πλημμύρες, σεισμούς, καταποντισμούς, φωτιές, επίθεση από καρχαρία, αέρια νεύρων, ενόχληση από ακρίδες, κυκλώνες, ανεμοστρόβιλους, λαίλαπες, τοπικές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, αποτυχία του συστήματος υδραυλικών φρένων, εισβολή, αιματηρές συγκρούσεις, φυσική φθορά και διάβρωση επιφανειών που έρχονται σε επαφή, μη αναστρέψιμη καταστροφή ευαίσθητων ηλεκτρονικών συσκευών, εξαγριωμένα κοτόπουλα, ψευδή ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού, εξεγέρσεις χωρικών, δύσοσμη αναπνοή, βομβαρδισμό, εκρήξεις, πτώση σε υπόνομο δια ανοικτού φρεάτιου και/ή πτώση βατράχων από τον ουρανό. http://anekdota.duckdns.org/ -1998-

Κεντρική σελίδα: http://anekdota.duckdns.org/