JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Το αίνιγμα με τους καλόγερους!


From: Grigoriadis Alexandros (grigori(@)ceid.upatras.gr)
Date: Πεμ 21 Μαΐ 1998 - 14:17:01 EEST


Ήτανε σε ένα μοναστήρι με καλόγερους, οπότε κάποια μέρα ο ηγούμενος τους λέει:

Ο Θεός, πρόκειται να μας στείλει μια αρρώστια, για να τιμωρήσει τις αμαρτίες μας. Μ' αυτήν την αρρώσια, κάθε ένας που θα την έχει, θα βγάζει μία κόκκινη βούλα στο μέτωπο. Αυτή η αρρώστια δεν θεραπεύεται, παρά μόνο σε ένα νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Έτσι κάθε πρωί, θα έρχεται ένα λεωφορείο, στο οποίο θα μπαίουν όσοι θα την έχουν, θα τους πηγαίνει στη Θεσσαλλονίκη, και θα γυρνάνε το βράδυ θεραπευμένοι.

Σ' όλο αυτό το διάστημα, οι καλόγεροι θα έχουν όρκο σιωπής. Έτσι, κανείς δεν θα μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλο, ούτε να κάνει νόημα ή να γράψει. Επίσης, μέσα στο μοναστήρι δεν υπάρχουν καθρέπτες ούτε άλλα μέσα που να αντικατοπτρίζουν το είδωλο.

Τελοσπάντων, την 1η μέρα, έρχεται το λεωφορείο, και δεν πηγαίνει κανένας. Τη 2η μέρα, έρχεται το λεωφορείο, και πάλι δεν μπαίνει κανένας. Την 3η το ίδιο. Την 4η όμως μέρα, μπαίουν κάποια άτομα. Πόσα άτομα είναι αυτα?

Υ.Γ. (Το ίδο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τη νιοστή μέρα, καθώς ο αριθμός των ατόμων, είναι συνάρτηση των ημερών. Ο γρίφος έχει το νόημα ότι πόσοι θα είναι πραγματικά σίγουροι την νιοστή (4η) μέρα, ότι έχουν την ασθένεια και θα μπούνε στο λεωφορείο. Θα σας απαντήσω μεθαύριο).

Alex.


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου