JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: mple kai kokkiva mpalakia ...(meta sugxwrnsews)


From: Tina (katelani(@)csd.uch.gr)
Date: Τρι 30 Μαρ 1999 - 20:01:47 EEST

     Ελπίζω να μην έχει ξανασταλεί ...

  Είναι τώρα τρείς φίλοι και πέφτουν στα χέρια ανθρωποφάγων. Αυτοί τους δένουν σε κάτι στήλους με τον έναν να κοιτάει την πλάτη του άλλου.Στην πλάτη του καθενός υπάρχει και ένας σάκος που έχει μέσα ένα μπαλάκι.Συνολικά υπάρχουν τρία κόκκινα και δύο μπλέ μπαλάκια.Στη σειρά που είναι οι άνθρωποι, ο τελευταίος μπορεί να δει τους σάκους και των δύο άλλων, ο δέυτερος μόνο του πρώτου (το μπροστινού του) και ο μπροστινός δε μπορεί να δεί κανενός.Αυτά τα ξέρουν οι αιχμάλωτοι.
  Ρωτάμε τον πρωτο τί χρώμα είναι το μπαλάκι του και απαντάει "Δέν ξέρω" . Ρωτάμετον δέυτερο και απαντάει "Δέν ξέρω" .Ρωτάμε και τον τρίτο και απαντάει "κόκκινο"Πώς ήξερε ο τελευταίος το χρώμα από το μπαλάκι;

/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
/*
	Παρακολουθήστε το :
	Ο πρώτος είπε ότι δέν ξέρει, άρα αποκλείεται οι άλλοι δύο να είχαν και 
οι δύο μπλέ μπαλάκια (σε αυτή την περίπτωση, θα ήξερε ο ρώτος ότι έχει κόκκινο μπαλάκι). Αρα, τουλάχιστον ένας απ' τους δύο θα έχει ένα κόκινο μπαλάκι.

        Ο δέυτερος λέει πάλι ότι δεν ξέρει.Αν ο μπροστινός του είχε μπλε μπαλάκι, γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον έας εκ των δύο έχει κόκκινο, θα απαντούσε ότι αυτός έχει το κόκκινο. Αφού απάντησε πώς δεν ξέρει, σημαίνει πως δεν έβλεπε μπλέ. Αρα τελικά, ο τελευταίος είχε ένα κόκκινο μπαλάκι.

			Bye ...
					Tiva.



______________________________________________________________________

 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου