JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Ασπρα και κοκκινα καπελα


From: Stathis Fotiadis (kabamaru(@)spark.net.gr)
Date: Πεμ 27 Μαΐ 1999 - 13:48:24 EEST


Γεια σας. Ειναι η πρώτη φορα που γραφω στη λιστα και ελπιζω να μην εχει ξανασταλθει αυτο το κουιζ αν και ειναι αρκετα παλιο και πολυ ισως να το ξερουν.

Είναι λοιπόν τρεις εξερευνητές στην άγρια ζουγκλα όπου τους πιάνουν οι ζουλού. Τους πάνε λοιπόν στον αρχηγό και αυτός τους λέει τα εξής:

Έχω πέντε καπέλα 3 άσπρα και 2 κόκκινα . Θα σας φορέσουμε απο ένα καπέλο και τα λλα θα τα κρύψουμε . Άν μπορέσετε να βρείτε και να αποδείξετε τι ρώμα καπέλο φοράτε θα σας χαρίσω τη ζωή .

Εμείς σαν παρατηρητές ξέρουμε οτι όλοι φοράν άσπρο καπέλο. Ο καθένας τους φυσικά βλέπει μονο τι φοραν οι άλλοι δύο χωρίς να ξέρει ποια καπέλα δεν φορέθηκαν.

Ρωτάνε λοιπόν τον πρώτο και τους λέει οτι δεν είναι σίγουρος για το τι χρώμα είναι το καπέλο που φοράει και τον σκοτώνουν. Κι δεύτερος λέει το ίδιο και τον σκοτώνουν κι αυτόν. Ο τρίτος τους λέει οτι φοράει άσπρο και αιτιολογεί την απάντηση του.

Πώς ήταν σίγουρος ο τρίτος οτι φορούσε άσπρο?

Η λύση τη Δευτέρα.
Άντε και καλο brain-breaking.


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου