JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Οι 7 λάμπες


From: Manos Kelaiditis (aragorn(@)hol.gr)
Date: Παρ 09 Ιουλ 1999 - 15:54:02 EEST


Έχουμε 7 λάμπες, η κάθε μία με τον αντίστοιχο διακόπτη της που μπορεί να τη θέτει ON/OFF (τι πρωτότυπο ε;). Αυτές τις λάμπες λοιπόν τις τοποθετούμε σε κυκλική διάταξη. Αν υποθέσουμε ότι όλες ο λάμπες είναι αρχικά αναμμένες (ON), σκοπός μας είναι να τις σβήσουμε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν πατάμε έναν διακόπτη, λόγω κάποιου απίθανου βραχυκυκλώματος, επηρεάζονται (αλλάζουν θέση) και οι δύο γειτονικοί διακόπτες.
Παράδεια : Αν έχω μια αναμμένη λάμπα ανάμεσα σε δύο σβηστές και τη σβήσω, οι γειτονικές λάμπες θα ανάψουν (φυσικά ισχύει και το ανάποδο). Μπορώ να σβήσω και να ανάψω όσες λάμπες θέλω, σε ότι σειρά θέλω. Ζητείται η προσπάθεια κατά την οποία θα κάνω τα λιγότερα ανάματα/σβησίματα.

Προσοχή : για να σας γλυτώσω από βάσανα, μην προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ηλεκτρολογικά, αλλά λογικά. Αποδεχθείτε το γεγονός του (απίθανου)βραχυκυκλώματος και προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα ανάβοντας (ή/και) σβήνοντας λάμπες.

Μάνος


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου