JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Αφιέρωμα: Ελευθέριος Αργυρόπουλος


From: Έβελυν (Jokes-Robot(@)ceid.upatras.gr)
Date: Πεμ 09 Μαΐ 2002 - 12:54:28 EEST

O Ελευθέριος Αργυρόπουλος, έχει κυκλοφορήσει ενα βιβλίο που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά της Ελληνικής γλώσσας.

Άλλα σχετικά βιβλία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.underground.gr/dodekatheon/olympos/vivlia/vivlia.php Το παραπάνω link περιέχει βιβλία για διάφορα "παράξενα" θέματα ...

Ελευθέριος Αργυρόπουλος


Ο Ελευθέριος ργυρόπουλος σπουδάζει μαθηματικά και φυσική στο Northeastern University της Βοστόνης. Ο βαθμός του είναι 3,51. Κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ: ένα στη χρονική διάρκεια ανάβασης σανίας skateboard κι ένα ακόμη στα μαθηματικά. Επίσης έχει απομνημονεύσει την αξία του αριθμού π = 3,14 μέχρι το χιλιοστό (1000) ψηφίο.

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 1993 ο Ελευθέριος κάλυψε με το skateboard απόσταση 271 μιλίων και 510 γιαρδών (436,6 χιλιομέτρων) σε 36 ώρες, 33 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα στην Εκάλη της Αττικής καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο David Frank κατά 1300 μέτρα.

Επίσης κατέχει το παγόσμιο ρεκόρ του περισσότερου αποδεδειγμένου θεωρήματος το οποίο είναι 520 διαφορετικές αποδείξεις του Πυθαγόριου θεωρήματος. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 370 αποδείξες, όχι όμως από ένα άτομο αλλά ομάδα μαθηματικών - επιστημόνων (συμπεριλαμβανομένου των αποδείξεων του Πυθαγορείου, του Ευκλείδη, του Λεονάρτνο ντα Βίντσι και του προέδρου των ΗΠΑ Garfield) από τον καιρό του Πυθαγόρα ως το 1940. Ο Ελευθέριος ανακάλυψε 520 διαφορετικές αποδείξεις στο χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 1986 ως το Δεκέμβριο του 1997.

Είναι επίσης συνθέτης σύγχρονης μουσικής. Εχει συγκεντρώσεις τις συνθέσεις του σε μία κασέτα με τον τίτλο "Μαραθωνοδρόμος" το Νοέμβριο του 1994.

Εχει τρέξει σε 28 μαραθώνιυς με προσωπικό ρεκόρ 2 ώρες, 41 λεπτά και 8 δευτερόλεπα. Ο Ελευθέριος έχει τερματίσει σε 18 από αυτούς με μεγαλύτερη απόσταση κάλυψης τα 170 χιλιόμετρα.

Προσπαθεί να καθιερώσει μία επίσημη διεθνή κούρσα Μαραθωνίου από τους Δελφούς ως την Αθήνα (απόσταση 170 χιλιόμετρα) με τον ονομασία Απολλώνιος Μαραθώνιος σε μια προσπάθεια αναβίωσης των Πυθίων και της Απολλώνιας ιδέας.

Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τρέξιμο, μαθηματικά, φυσική, σύνθεση μουσικής νώ επίσης γράφει το βιβλίο του που αποδεικνύει τη μαθηματική κατασκευή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Το βιλίο του τιτλοφορείτε "Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της ελληνικής γλώσσας" και είναι ένα έργο 17 ετών για την ολοκλήρωση του οποίου χρησιμοποιεί την λεξαριθμητική θεωρία των τριών παγκοσμίων μαθηματικών σταθερών (π = 3,14 / φ = 1,61 / ε = 2,71) ενώ επίσης αποδεικνύει μαθηματικά θεωρήματα χρησιμοποιώντας την ίδια θεωρία για την ελληνική γλώσσα. Συνεχίζει την έρευνά του για την απόδειξη της μαθηματικής κατασκευής της ελληνικής γλώσσας με τη χρήση σύγχρονων και δυνατότερων υπολογιστών τελευταίας γενιάς.

Το 1986 κατασκεύασε δύο ράμπες για σανίδα skateboard χρησιμοποιώντας την εξίσωση του κύκλου (x - x')^2 + (y - y')^2 = r^2 για το YMCA της Αθήνας.

Από το Φεβρουάριο του 1993 αναπτύσσει μια μέθοδο υπολογισμού της τροχιάς των δορυφόρων χρησιμοποιώντας μόνο το μαγνητικό πεδίο της Γης. Προς το παρόν κάνει έρευνα σε διάφορες θεωρίες χρησιμοποιώντας Γεωμετρία και Ανώτερα Μαθηματικά.

Ο Ελευθέριος αυτό το καιρό ψάχνει για υποστηρικτές ανάμεσα σε εταιρείες κι άλλα ινστιτούτα διότι το πανεπιστήμιο Northeastern αρνείται να τον καλύψει οικονομικά λόγω του ότι είναι διεθνής σπουδαστής.

Η σελίδα του στο Internet είναι: http://www.geocities.com/lefteris_02115/


      Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές
             https://anekdota.duckdns.org

        ___ Η QotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
_______________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου