JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Lyseis


From: ~chariton (chariton(@)csd.uoc.gr)
Date: Τρι 10 Σεπ 2002 - 23:39:55 EEST


Loipon, exoume kai leme, giati an den eixame de 8a legame:

GRIFOS 1



Profanws oi prwtoplastoi den eixan afalo!

Mporeite na parathrhsete oti se pollous (mhn pw olous) tous pinakes zwgrafikhs, oi prwtoplastoi apeikonizontai LAN8ASMENA me afalous...

GRIFOS 2



o grifos elege emas, to mpoukali kai mia vrysh.

H lysh einai h ekshs:

Gemizoume to mpoukali mexri th mesh peripou kai shmadevoume me to daxtylo mas th sta8mh tou. Kleinoume to anoixto meros me thn palamh mas, to gyrizoume anapoda kai vlepoume an h sta8mh tou nerou twra einai megalyterh 'h mikroterh apo prin, epomenws xynoume 'h vazoume ligo nero akoma. Epanalamvanoume mexri h "kanonikh" kai h "anapodh" sta8mh na vriskontai sto idio shmeio.

Ta atoma pou apanthsan swsta einai:

Vaggelis Kapoulas
Miltiadis Vasilakis
Thanasis Papageorgiou
Dimitris Konetas
Chrisanthos Elias
George Papargiris
GP
nm96043
John Koulos
Kyriakos Xatzhkyriakos
Irene Papaeconomou
Leda
Pikoula Maria
Georgiopoulos Miltos
George Theodorakopoulos

GRIFOS 3


O grifos twra, gia thn eidikh periptwsh me to adiafanes mpoukali.

Liga logia gi' afton to grifo:

Eixa diavasei ton prohgoumeno grifo se ena site xwris th lysh tou kai vrhka afth th lysh pou perigrafw epanw. Omws anarwth8hka ti symbainei an to mpoukali einai adiafano. Rwthsa poly kosmo alla kaneis den vrhke kati.

Vrhka loipon thn ekshs lysh:

Vrexoume to xeri mas kai apo afto peftoun stagones mesa sto mpoukali. Akolou8oume afth th diadikasia metrwntas tis stagones mexri na gemisei to mpoukali. Epeita to adeiazoume kai epanalamvanoume th metrhsh, afth th fora mexri to miso apo to synoliko plh8os twn stagonwn.

Edw mporei na yparxei mia enstash gia to an oi stagones 8a einai oles tou idiou mege8ous. Edw apantaw oti oi stagones exoun oles to idio mege8os, afou otan sygentrw8ei h elaxisth posothta nerou pou xreiazetai gia na sxhmatistei mia stagona, tote afth "peftei" (Diladi den yparxoun "mikres" kai "megales" stagones, afto pou allazei einai h syxnothta me thn opoia aftes peftoun). Anafera afth th lysh se enan ka8hghth fyskikhs kai th dexthke.

Atoma pou apanthsan swsta 'h vrhkan mia apodekth (kat' eme) lysh den yphrxan.

Parol' afta, apo ton Giwrgo Papargyrh, elava dyo "lyseis":

Mia anaferei oti mporoume na kataferoume afto pou leei o grifos gemizontas to stoma mas me nero kai akolou8wntas paromoia diadikasia me afthn pou perigrafw parapanw. 8ewrw pws einai ligotero akrivhs kai gi' afto thn topo8etw ws mia defterh lysh.

Epishs mou esteile mia lysh thn opoia den mporesa na katanohsw plhrws. 8ewrw pws den isxyei panta, opws kai o idios argotera eixe kapoies epifyla3eis. Thn para8etw:

"YPO8ETOYME OTI TO MPOYKALI EXEI NERO MEXRI TH MESH. ARXIKA KRATAME OR8IO TO MPOYKALI. STH SYNEXEIA TO PLAGIAZOYME MEXRI NA H STA8MH NA FTASEI ORIAKA STO STOMIO (LIGO PRIN XY8EI DHLADH). TO NERO AGGIZEI TO STOMIO ORIAKA SE ENA SYGKEKRIMENO SHMEIO (AS TO ONOMASOYME SHMEIO A). STH SYNEXEIA KLEINOYME TO MPOYKALI ME TO XERI MAS KAI TO PERISTREFOYME KATA 180 MOIRES GYRO APO ENAN ORIZONTIO AKSONA POY DIERXETAI APO TO SHMEIO A (KAI ANHKEI STO EPIPEDO POY ORIZEI H ORIZONTIA EPIFANEIA TOY NEROY MESA STO MPOYKALI).
TORA TO SHMEIO A EINAI TO ANOTERO MEROS TOY STOMIOY. TO NERO 8ELEI NA XY8EI ALLA TO XERI MAS DEN EPITREPEI KATI TETOIO. LOGO TOY OTI TO MPOYKALI EINAI GEMATO MEXRI TH MESH TO NERO PALI FTANEI MEXRI TO SHMEIO A BREXONTAS OMOS THN ALLH PLEYRA TOY MPOYKALIOY APO AYTHN POY EBREXE PRIN (AYTO POY PRIN HTAN PANO TORA EINAI KATO). AN METAKINHSOYME ELAFROS PROS TA KATO TO XERI MAS (AFHNONTAS MIA MIKRH XARAMADA) TO NERO TEINEI NA XY8EI. AYTO LOGO TOY OTI H STA8MH FTANEI STO SHMEIO A KAI OXI PARAKATO.
AN XAMHLOSOYME ELAFROS TO STOMIO (PERISTREPSOYME ELAFROS TO MPOYKALI GYRO APO KATAKORYFO AKSONA) TOTE TO NERO DEN XYNETAI APO THN XARAMADA POY AFHSAME PRIN. ETSI KATALABAINOYME OTI H STA8MH (PRIN TO XAMHLOMA TOY STOMIOY) HTAN STO SHMEIO A KAI OXI PARAPANO. AN META TO ROTATION KATA 180 MOIRES KAI TO "ANOIGMA" THS XARAMADAS TO NERO DEN XYNOTAN 8A SHMAINE OTI EINAI GEMATO KATO APO TH MESH. AN META APO TO ROTATION, META APO TO "ANOIGMA" THS XARAMADAS KAI META APO TO XAMHLOMA TO STOMIOY (DEYTERH, ELAFRIA PERISTROFH) TO NERO SYNEXIZEI NA EKSERXETAI APO TH XARAMADA, TOTE SHMAINEI OTI TO MPOYKALI EINAI GEMATO PARAPANO APO TH MESH.
OPOS EIPA KAI PRIN, PROS8ETAFAIROYME NERO MEXRI NA PETYXOYME THN IDIOTHTA POY PERIEGRAPSA PIO PANO." An kapoios/kapoia exei na proteinei mia -kata prwto- akrivesterh kai -kata deftero- syntomoterh me8odo epilyshs, th leei.

Sas efxaristw gia th symmetoxh sas.

      Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές
             https://anekdota.duckdns.org

        ___ Η QotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
_______________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου