JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Re: ΛΥΣΗ Του Γρίφου Της Ηλεκτρονικής Ψηφιακής Ζυγαριάς .


From: Vaggelis Kapoulas (kapoulas(@)cti.gr)
Date: Παρ 27 Απρ 2001 - 11:23:45 EEST

Gavras theodor wrote:
>
> [snip]
>
> ... αφού ο σκοπός σε αυτό το site δεν είναι μόνο να λύσεις
> έναν γρίφο αλλά να είσαι και ο πιο γργορος που θα τον λύσει.

             ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Δεν το νομίζω. Είμαι μέλος της λίστας εδώ και κάμποσο καιρό και γενικά δεν τέθηκε ποτέ θέμα ταχύτητας.

Μην ξεχνάτε οτι η λίστα (και το e-mail γενικότερα) προσφέρουν ασύγχρονη επικοινωνία. Ο κθένας μας μπορεί να δει τα μηνύματα σε διαφορετικό χρόνο. Μερικοί από εμάς δεν έχουν την πολυτέλεια να δαβάζουν άμεσα τα μηνύματα της λίστας (π.χ. λόγω φόρτου εργασίας), ούτε έχουν δυνατότητα σύνδεσης οποιαδήποτε στιγμή (π.χ. τα σαββατοκύριακα). Αυτό κάνει τη σύγκριση με βάση την ταχύτητα άδικη.

Π.χ. ποιο είνα πιο γρήγορος; Κάποιος που είδε το quiz τη Δευτέρα, έκανε μία μέρα να το λύσει και απάντησε την Τρίτη ή κάποιος που είδε το quiz την Πέμπτη, έκανε πέντε λεπτά να το λύσει και απάντησε αμέσως;

Εξάλλου, ο τρόπος που δίνονται οι απαντήσεις (δηλ. με προσωπικς απαντήσεις στον αποστολέα του quiz) ευννοεί τον αντίθετο τρόπο λειτουργίας.

Σκοπός της λίστας (κατά τη γνμη μου) είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να προσπαθήσουν να λύσουν τον εκάστοτε γρίφο, άσχετα με το αν κάποιοι άλλοι τον έχουν λύσει ήδη, και άσχετα με το πόσο χρόνο θα κάνει για να τον λύσει (οι αοστολείς των quiz γενικά περιμένουν ικανό χρονικό διάστημα).

Η ανακοίνωση των λύσεων και όσων απάντησαν σωστά γίνεται για να δωθεί η απάντηση σε όσους δεν τα κατάφεραν (και έτσι να τους λυθεί η απορία) και ως μικρή επιβράβευση σε όσους απάντησαν σωστά. Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευση για τον καθένα μας είναι (πιστεύω) η ικανοποίηση που νιώθει όταν καταφέρνει να λύσει ένα quiz.

Γενικά, είμαι αντίθετος στην επικράτηση (σε αυτή τη λίστα) ενός πνεύματος ανταγωνισμού με βάση την ταχύτητα.

> Φιλικά Θοδωρής.

Φιλικά,

Βαγγέλης


 Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές ... και άλλα ...  Πληροφορίες --> https://anekdota.duckdns.org/quiz_list.html



Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου