JotD / QotD Ελληνική Λίστα Κουίζ (QotD)


Θέμα: Χιονοθύελλα


From: maria (maria_salonica(@)yahoo.com)
Date: Παρ 06 Δεκ 2002 - 20:06:20 EET


Κάτι επίκαιρο...
Στις 20 Ιανουαρίου 2002 στην Πενσυλβάνια εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα της χιλιετίας. Πολλά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω καιρού και κρύου. Το κλείσιμο των σχολείων ανακοινώθηκε στην τοπική τηλεόραση και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά κάποιες φορές πρέπει κάποιος να κοιτάει ή να ακούει για πολύ ώρα μέχρι να ανακοινωθεί το σχολείο του. Παρόλαυτά, ο πατέρας της Carlin είναι ο διευθυντης και αυτό σημαίνει ότι η Carlin πήρε νωρίς την ειδοποίηση για το κλείσμο.
Η Carlin τότε τηλεφώνησε στους κολλητούς της, Frank και Hobart. Ο Frank τηλεφώνησε στους φίλους του, Julie και Kory. Ο Hobart κάλεσε τους Laura και Marcellus. Το τηλεφωνικό «δέντρο» συνεχίστηκε με την Julie να καλεί τους Nihaar και Saloni, και η Kory τηλεφωνεί στους Tara και Vincent, και ούτω καθεξής. Εφόσον δεν γνωρίζεται αυτά τα άτομα δεν είναι και ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε τα ονόματά τους. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι κάθε πρόσωπο τηλεφώνησε σε άλλα δύο άτομα ακριώς. Υποθέτουμε ότι όλοι οι μαθητές ήθελαν να πάνε νωρίς για ύπνο οπότε δεν είχαν όρεξη για κουβένα και κάθε τηλεφώνημα κράτησε για μόνο ένα λεπτό. Η Carlin έμαθε ότι δεν είχαν σχολείο και έκανε το πρώτο της τηλεφώνημα στις 6:00 μ.μ.. Δέκα λεπτά αργότερα, στις 6:10 μ.μ. όλα τα άτομα είχανε πέσει για ύπνο.
Α)Πόσα τηλεφωνήματα έγιναν; Β) Τι ώρα θα ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα αν η τηλεφωνική «αλυσίδα « μας επεκτείνεται έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τους 1.000 μαθητές του σχολείου; Bonus: Ποιο αριθμητικό υπόδειγμα διακρίνεται στο πρόβλημα;

Φιλικά
Μαρία



Do you Yahoo!?
Yahoo! Mail Plus - Powerful. Affordable. Sign up now. http://mailplus.yahoo.com
      Quiz of the Day ... Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές
             https://anekdota.duckdns.org

        ___ Η QotD βγαίνει σε Ελληνικά και Greeklish ___
_______________________________________________________________

Γραφτείτε και εσείς στην Ελληνική Λίστα με σπαζοκεφαλιές (QotD) και στείλτε τα κουίζ σας!!!

Επιστροφή στον κεντρικό κατάλογο αυτού του αρχείου